orchids

Vi gillar blommor men jag är övertygad om att katterna gillar dom mer. Det får därför bli lite konstgjort här och var och mestadels låter katterna det vara. Vi slipper i alla fall jord överallt.
Då vi inte riktigt är klara med lägenheten så blir det till en början lite detaljer jag visar upp. Denna vas står på matsalsbordet exempelvis:


Både blommor, vas och glaskulor köptes på Chilli

/veronica ♥

mini vintage

Sötaste hårfönarna i miniformat finns hos Eleven.se.


339:- för de enfärgade och 385:- för den blommiga

Vill ha!

/veronica ♥


h&m + versace =?

I förra veckan släpptes H&M's designersamarbete för hösten och i år är det Versaces tur. Jag har tidigare inte fastnat stenhårt för något plagg men jag hoppas att det kan dyka upp några fina klackar.
"Damkollektionen domineras av klänningar med nitat läder, siden och färgstarka tryck som passar säsongen perfekt, samt accessoarer som högklackade skor och bijouterier."



17 november släpps kollektionen i ca 300 butiker världen över. Kanske ska jag i år se till att vara på plats?

Bild från Nina etc.

/veronica ♥

ohmibod

Hittade denna lite roliga grej hos Accessora på rean idag. Den heter OhMiBod och beskrivningen är;
"Koppla bara OhMiBod till din iPod© eller annan musikspelare och den kommer automatiskt vibrera med musikens takt och intensitet. Låt din kropp känna vibrationerna när du försvinner in i musikens värld."


Priset är nu 449:- istället för tidigare 599:-

/veronica ♥


kommer sakna..

Om man nu kan göra det så kommer jag sakna tapeten i vardagsrummet i vår gamla lägenhet. Det låter säkert jättekonstigt men jag tycker den är så fin. Bilden ger ingen rättvis bild men är en fingervisning.



Den är vitare i verkligheten och jag gillar hur den är mönstrad men ändå inte. Mönstret syns bara i vissa vinklar beroende på hur ljuset ligger på. I vissa ljus ser den helt enfärgad ut.

Idag var min sista tripp till gamla lägenheten. Jag och Micke hämtade det absolut sista och nu ska han bara tillbaka för besiktning. Känns skönt att snart kunna släppa den och bara fokusera på den nya.

/veronica ♥


very berry

Idag gick vi upp lite tidigare än midsommardagarna. Vi gick upp vid nio och stoppade lite i magen. Därefter åkte vi till Skövde och köpte en matta och lite annat smått till lägenheten. Ska nog snart kunna visa lite bilder. Nedervåningen är nästintill fixad nu. Vi saknar en tavla och en lampa i matsalsdelen. I vardagsrummet ska en hylla och en taklampa upp, och i köket ska jag måla en trähylla. Övervåningen är det dock mer jobb med. Där står lådor och en hel del annat ska fixas.
När vi kom hem från Skövde kom ett par vänner hit och fikade en stund. Supertrevligt var det.
När de gått så tog vi en promenad och handlade mat. Till dessert blev det vaniljglass och svenska jordgubbar. Supergott!


Nu är det inte mycket kvar av kvällen utan istället ytterliggare en arbetsvecka som väntar.

/veronica ♥

172..

172 centimeter är så lång jag hade blivit med dessa fina skor från Melba på fötterna (12 cm klack, med 5 cm platå).


Ginny, 549:-

Gillar verkligen kombinationen av denim och läder.

/veronica ♥

min midsommar

Min midsommar var i år totalt oplanerad men slutade rätt så bra ändå.
Vi låg i sängen länge igår och när vi kom upp hade klockan hunnit bli ett. Vi hade som sagt inga direkta planer och låg i soffan och kika på Game of Thrones större delen av dagen. När det var dags att handla lite mat visade det sig att alla affärer var stängda och middagen fick handlas på statoil. Därefter ringde vi Mickes syster och hon och hennes kille kom hit strax efter nio.
Det blev sällskapsspel, vin och skratt. Ingen riktigt midsommarkväll kanske men rätt så skönt ändå. Ingen bultande huvudvärk idag och nu är det lägenheten som väntar på att bli lite mer i ordning.
Vad gjorde ni igår?

/veronica ♥

thai

Mat var längesedan jag skrev om och idag testade jag något nytt.
Det blev Veronicas chicken green curry.


Det var gott, lättlagat och ganska spicy!

Jag stekte ca 350 gram kycklingfile, sedan på med en påse Findus wok gold (450g). När det stekt ihop körde hällde jag på en påse Santa Maria "Green Curry Spice Mix" och därefter en burk kokosmjölk. Det fick koka ihop under tiden jag kokade risnudlar. Som sagt, lätt och gott.

/veronica ♥

sugarfree

Igår när jag kikade igenom Nellys senaste skor så hittade jag en drös från Sugarfree. Ett märke jag inte lagt märke till tidigare. De är färglada, höga och superhärliga. Klackarna ligger på mellan 13 och 14 cm, platån är mellan 3,5 och 4 cm. Enjoy!


Nelly - 399:-

/veronica ♥

slingbackfusk

Jag har lite problem att ha skor med slingback då de tenderar till att kana ner. Jag har köpt flera par men det slutar varje gång med att jag inte kan använda dom. Nu har jag lärt mig och har slutat upp med det.
Däremot så finns det vissa skor som har ett litet fusk med en rem om vristen vilket är kanon.
Nelly har nu fått in en modell med riktigt hög kilklack (15 cm) och just detta lilla fusk.


Katheryn - 479:-
Finns även i grått men jag fastnade mest för de gula och rosa som är sommrigast.

/veronica ♥

nya skor

I onsdags var jag med en kollega i Skövde efter jobbet och kom bland annat hem med 2 par skor från skopunkten.


Fastnade för dessa fast helt i svart, de fanns dock inte i min storlek så jag slog till på ett par hallonröda istället


Ett par bruna sandaletter med kilklack fick också åka med hem

/veronica ♥

sucker punch

I fredags hade vi filmkväll och det blev Sucker Punch på tv'n. Filmen handlar om en tjej som blir inlagd på mentalsjukhus av sin styvpappa. Hon skapar en alternativ värld där hon och 4 andra intagna kämpar mot diverse faror. I den alternativa världen skapas en plan för att de ska lyckas fly från mentalsjukhuset.



Filmen är välgjord med häftiga effekter och ett bra manus. Det är en lätt film som inte kräver mycket engagemang. En ren action/fantasy-film som går hem hos mig. Även skådespelarna gör en bra insats och huvudrollen spelas av Emily Browning (för mig mest känd som flickan i Ghost Ship).

/veronica ♥


roses

I fredags var Mickes syster och hennes kille här på en liten visit.


De hade med sig helt fantastiska rosor (som tyvärr får stå i ett vitrinskåp för att katterna ska kunna låta bli dom


Jättefina kökshandukar fick vi (jag) med! (lite konstigt randiga blev dom på bilden men dom ser inte ut så egentligen)

/veronica ♥

flyttbreak

Igår gjorde vi ytterliggare ett ryck i gamla lägenheten. När vi varit med ett lass på återvinningsstationen blev det dags för frukosten vi inte hunnit med tidigare.


Fanta, ost och skinksmörgås och ett fantastiskt wienerbröd med jordgubbar på

Efter det fortsatte vi lite till i lägenheten men fick inte tömt det sista. Vi bestämde oss istället för att åka till Lidköping på barnkalas som bestod av god mat och senare på kvällen en hel del vin =)

/veronica ♥

finfrämmat på fredag

Idag hade vi besök av Mickes syster och hennes kille. De stannade bara till en snabbis för att kika på lägenheten men det var trevligt. Lite inflyttningspresenter hade dom också med sig. Ska fota och visa =)
När dom åkt så blev det lite mysig middag och det blev ryggbiff med potatisgratäng och pepparsås.
Nu har vi precis kommit hem från godisaffären och jag sitter med mysisar och ett glas rött i soffan. Nu film och sedan sängen! Imorgon väntar gamla lägenheten på oss.

/veronica ♥

paisley

Fantastiska paisleymönstrade wedges finns nu hos Nelly, de finns dock bara i storlek 41 :/


Jeffrey Campbell - 799:-

Igår var jag förresten i Skövde med en kollega en stund efter jobbet. Där fyndade jag två toppar på H&M's rea och en påse från Skopunkten fick också följa med. Så fort jag orkar fota så visar jag vad det blev.

/veronica ♥

new

Kikade in lite hos H&M igår efter att ha varit utan internet ett tag och ser att de ändrat sin layout. Känner att det var lite på tiden men samtidigt lite ovant att klicka sig runt.



Tänkte jag ska ta och göra en djupdykning i rea-avdelningen och se om man kan fynda något. Hela sommaren är ju trots allt kvar.

/veronica


old habits

Shit, har klarat mig bra utan internet nu sedan flytten. Men med internet tillbaka så är det första jag gör att slänga mig på soffan med datorn i knät. Det trots alla lådor som står och väntar på att packas upp, men det kan ju vänta lite =)
Snart ska jag fixa lite mat i alla fall och köket skall idag packas upp helt, har lite vinglas och en låda med plastbyttor och bakgrejer kvar så nästan klart i alla fall.

/veronica ♥

uteplats

Insåg att det faktiskt finns något från vårt nya boende jag kan visa redan nu och det är utsidan. Nackdelen med lägenheten är att vi inte har någon balkong men det gör inte så mycket.
Vi har utanför dörren plats för ett litet bord och vårt gamla balkongbord fick följa med. Dynorna hittade jag på Willys och tyckte de var somriga och fina.


Ljuslyktan fanns på balkongen i gamla lägenheten och bara ett nytt ljus behövdes. Blomman fick vi av Mickes moster och den rosa betonggrodan från Mia.


Vi har också en mysig innergård där man kan sitta och vi har inte sett någon sitta där ännu så det blir nog vår plats.


Kaprifoler växer längs med spaljen på uteplatsen


Rosorna har börjat blomma.

/veronica ♥

sko-sug

Just nu har det ju varit fokus på lägenheten konstant i ett par veckor. Varje affär man har varit inne i har haft koppling till lägenheten. Själv är jag sugen på ett par nya skor (eller 3) och kikade in hos skopunkten där jag hittade lite i min smak.


Bruna sandaletter med kilklack, 349:-


Rosa textilsko med högt skaft och tunn sula, 249:-


Rutiga lätta skor utan skaft, 149:-

Nu måste jag väl (efter att ha lagt beslag på klädkammaren själv) inse att jag trots allt har lite skor och kläder. Men kan man få för många skor? Nej!

/veronica


heeej!

Nu är jag tillbaka! Jag börjar med att be om ursäkt till er som saknat mina inlägg.
Jag har varit galet upptagen med flytt, jobb och sedan har jag ju saknat internet i nya lägenheten med.
Flytten påbörjades i alla fall på riktigt 4e juni. Det är inte helt lätt att flytta när man inte förberett något men det har gått ganska bra ändå. 4e fick vi flyttat alla möbler och det viktigaste vi behövde till oss själva. Vi tog då också med oss kissarna och sov första natten i lägenheten. Söndagen fortsatte vi att packa och flytta saker. Sega dagar blev det men mest tidskrävande har körningen blivit. Vi flyttade från Götene till Mariestad och en väg är det ca 25 minuter så det har försvunnit en del tid där man kunnat göra annat. Lördagen körde vi två bilar fram och tillbaka för att maximera lite i alla fall.
Under veckan därefter blev det en del städande och uppackande här hemma.
Nu i helgen fortsatte vi flytta saker och skickade ett lass med grejer till 2nd hand och även lite fick slängas. Vi hade tänkt att ta tippen med men det var pingst och stängt. Nu har vi flyttat näst intill allt som ska in i lägenheten och har bara ett lass med grejer från förrådet kvar. På lördag ska vi till tippen med och slänga det skräp som finns kvar. Sedan är det städningen kvar.
Nu väntar vi på vår nya soffa och sedan kan vi börja fixa på riktigt. Det känns i alla fall som vi kommer trivas jättebra i vår nya lägenhet som är en stor rymlig 4a i två plan. Lite bilder kommer upp när vi har börjat komma till rätta. Här finns många planer och dessutom väntar vi på lite omtapetsering, bilder kommer nog innan det blir gjort dock.

Lovar nu i alla fall att dela med mig lite mer av mina dagar.

/veronica ♥

kristi flygare

En ledig dag och alldeles för lite uträttat. Vi vaknade för sent vilket gjorde att vi inte alls hunnit med det vi tänkt.
Vi tog oss i alla fall till Ikea i Örebro och shoppade lite möbler till lägenheten.
Den fortsatta städningen av lägenheten får Micke ta imorgon när jag jobbar. Nu ska jag försöka plocka lite här hemma. Vi har fortfarande inte packat något..

/veronica ♥

min dag

Idag gick jag upp kvart i sju för halvdag på jobbet. Jag körde 5 timmar istället och Micke kom och hämtade mig halv två. Då åkte vi och hämtade nyckel till nya lägenheten och stack med en gång och kikade. Den var precis så bra som vi trodde =) Lite skvanker på tapeter men en hel del kommer bytas ut. Det som var mest irriterande var städningen från hyresgästen innan. Helt katastrof!
När vi hämtade nyckeln berättade tjejen att han hade fått underkänt på lägenheten en gång och fått göra om det. Nu hade dom fått in nycklarna idag och inte hunnit göra en ombesiktning. Hon sa dock att vi skulle meddela om det fortfarande var dåligt. När vi kom dit och såg detta så hade dom redan stängt och vi satte själva igång att städa. Ca 3 timmar tror jag vi körde och är inte klara. Vi tog lite bilder och ska säga till men orkar inte vänta då vi verkligen vill flytta in denna helgen.
Mellan första titten och städningen tog vi också en tripp till Chilli i Skövde och beställde ny soffa och matsalsbord.
Imorgon väntar en tripp till Ikea och så har vi tänkt att börja flytta lite grejer.
På fredag blir det jobb för mig medans Micke är ledig och sedan kör vi för fullt lördag och söndag. Lördag ska bli första natten på plats.
Så om jag är lite inaktiv här så finns det en förklaring.

/veronica ♥