en dag i göteborg

Idag har vi varit nere i Göteborg. Vi kom iväg vid ett ungefär (planen var att åka vid tolv). Vi är nog sämst på att komma iväg i tid, vi lyckas aldrig. Vi började med en snabbvisit på ikea och lyckades komma därifrån utan några värmeljus.. Tycker alltid man gör det men förrådet är redan fullt. Men lite fick vi allt köpt, det skulle bara blivit ett soffbord men det blev lite mer;


♦ Soffbord - Lack (det större) 299:-


♦ Glasburk - Burken (2,2 liter) 39:-


♦ Matlådor - Distans 39:- för 3 stycken


♦ Galgar - Hopa 19:- för 5 stycken (köpte 2 paket)


♦ Karaff - Bjuda 69:- (vi har redan en blå men man kan aldrig få för många, fin och bra pris)

Efter ikea blev det middag och fika hos pappa. Han fyllde år 21 januari så det var lite firande i efterskott. Vi hade köpt en mixer, OBH Nordicas frutti i pianolack.


Hos pappa var farfar, lillebror, storasyster, hennes kille och deras son. Alltid lika kul att träffa familjen. Det är väldans vad systersonen växer, han är snart 16 månader och varje gång man ser honom har han blivit större. Nu kommer dom dessutom upp till oss nästa lördag så det blir inte så långt emellan denna gång.
Hos pappa bjöds det på hans underbar fiskgratäng med räkor.


Efter det "lite" fika;


♦ Mina överblivna cupcakes från igår


♦ 3 sorters kakor (pepparkakor, havreflarn, pappas supergoda chokladrutor)


♦ Sockerkaka


♦ Princesstårta

Supergott men oj vad mätt man blev. Halv åtta kom vi därifrån ungefär, lite senare än planerat men inte så mycke. Vi trodde ändå vi skulle kunna vara hemma till strax efter nio men icke. Klockan tio var vi hemma. Halv snöstorm på vägen så det blev ingen racerkörning. När jag tittar ut nu är jag allt annat än sugen på jobb i morgon. Helst av allt vill jag bara ligga i soffan med en go filt och kolla på film. Men men, vi ska alla dra vårt strå till stackan..

/veronica ♥

boots från melba

Såg dessa underbara boots på melba idag och dom väcker ett stort habegär! Funderar starkt på att klicka hem ett par. Supersnygga till både stuprörsjeans och leggins!






/veronica ♥

elle-galan 2010

Har nu suttit och kikat igenom bilderna från årets elle-gala och hittade lite som var värt att kommentera.


Söta Hayden Panettiere var där och tog emot pris för "årets internationella stilikon".


Vår egen numera internationella popstjärna Agnes Carlsson är alltid snygg och hade vid sin sida lika snygga pojkvännen Vincent Pontare.


Elin Kling var skitsnygg i sin outfit och jag hade gärna sett den klänningen i min egen garderob.


Lite smått förälskade i skorna som prydde Emilia de Porets fötter.


Systrarna Fahrman på plats. Röstar nog på Sofis klänning. Inte helt förtjust i Fridas klänning.


Färglada Caroline Winberg på efterfest. Såg för övrigt ut som mest svart på galan.


Bloggerskan Kenza Zouiten har en snygg stil som jag gillar skarpt.


Ok att Robyn allt som oftast klär sig coolt och med egen stil och kanske förtjänar priset som "decenniets stilikon", men inte i denna outfit :/


Josephine Bornebusch är en het pinga som var konferencier på galan.

Bilder är lånade från stylebykling och elle.

/veronica ♥


mamma på besök

Idag har mamma och hennes man varit på besök. Vi hade sagt tiden "mellan tolv och ett", när jag ringer vid elva för att kolla var dom är så är dom tjugo minuter bort. Vi hann knappt med snabbdammsugningen och ingen dusch blev det heller =( Blev inte så glad.. Men det var snart glömt. Jag fick börja med att ställa mig och göra pajen som skulle serveras efter middagen. Därefter blev det lite fika i form av cupcakes med chokladglasyr och små silverkulor. Jag invigde då mina fina formar från Klara färdiga.





Muffinsen blev goda men det var en del citron i som inte riktigt gick hem, dom var riktigt mastiga också. Till nästa helg ska jag testa ett annat recept. Det är chokladcupcakes med hallonglasyr. Kan nog vara riktigt gott.
Sedan umgicks vi bara massa (snacka skit i soffan) och efter en stund kom svärföräldrarna och Mickes syster förbi på en kopp kaffe och sa hej. Därefter år vi middag, jag missade såklart att ta kort på maten men det blev i alla fall kyckling, jag hade penslat tunna kycklingfiléskivor med en mix av flytande margarin, salt, peppar och örtkryddor provençale (från findus). Det läggs i en ugnsform och täcks med mozarellaost, in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter, smaskens! Till det fanns det ris (vi invigde vår riskokare från jul), cafe de paris-sås (vanliga blå band pulversås) och en sallad på mixad småsallad, tomat, gurka, paprika, purjolök och örtagårdsdressing.
Till dessert blev det hemmalagad hallonpannacottapaj som jag dekorerat med jordgubbsströssel och gelehallon.



Med sig hade mamma dessa fina blommorna och en superfin ljuslykta i form av ett stort ostronskal.







Imorgon bär det av till Göteborg för middag hos pappa, vi passar då också på att svänga förbi Ikea och shoppa ett nytt soffbord. Kan nog smita ner nåt annat kul i kassen med =) Nu är jag helt slut och om inte allt för lång tid blir det nog snart sängen.

Här kommer en bild på tulpanerna jag fick i veckan också!


/veronica ♥

lets dance episode 4 = katastrof

Efter en härligt tacosmiddag sitter jag äntligen bänkad vid Let's dance. Nu har jag ju fått kolla i efterhand två veckor och det är ju faktiskt väldigt mycket roligare att se det under sändning. I avsnitt 4 bjuds det på Paso doble och Slowfox. Det börjar redan bli mer och mer spännande och dansarna bättre och bättre. Jag har redan ett par kandidater som kan få ge sig av och lämna mer plats till talangerna =)

♦ Molly & Jonathan: Hon såg lite ut som en trasdocka som bara hängde med men dom hade snygga kläder.
♦ Gudrun & Björn: Detta kändes som en dans för Gudrun. Älskar färgen på klänningen.
♦ Marcus & Helena: Han är lite för feminin för paso doblen. Tycker inte att han gör varken bättre eller sämre ifrån sig.
♦ Elin & Daniel: Mycket bättre än förväntat. Sparkling!
♦ Mattias & Cecilia: Även om jag egentligen vill se honom shaka lite så är han ju riktigt bra (och het)!
♦ Rabih & Oksana: Lite bättre men bara lite. Tycker inte riktigt att han platsar i programmet. Fast han har nog inte danstalangen, handlar mest om det.
♦ Agneta & Tobias: Supersnygg klänning! Hon dansade riktigt bra dessutom.
♦ Willy & Charlotte: Totalsågad men jag tyckte inte det var riktigt så illa.
♦ Claudia & Tobias: Riktigt fint. Gillar verkligen känslan av det "gamla" man får.
♦ Stefan & Malin: Stiligt par och vacker slowfox.

Bäst: Mattias
Sämst: Rabih
Mina favoriter: Agneta Sjödin och Elin Kling
Utröstad:
Agneta Sjödin - ??? vad hände? Beviset för att man ska rösta längs hela vägen och inte bara i finalen :/ Min favorit nr 1 åkte ut... Inget bra alls =(



Nu ska jag se klart på avsnitt 7 av the mentalist som vi började kolla på innan. Därefter lite förberedelser inför morgondagen. Mamma och hennes man kommer hit under dagen och firar mig i efterskott. Jag ska bjuda på kycklingfilé i ugn fylld med mozarellaost och örter, till det cafe de paris-sås, ris och sallad. Sedan ska jag göra cupcakes med chokladfrosting och till dessert en hallonpannacottapaj. Jag har dessutom köpt de nya ballerinakexen, kladdkaka! Bästa med att ha hemma folk är ju att man "måste" äta lite gott. Ikväll ska jag rensa kyckling och göra cupcakes (frostingen imorgon).

/veronica ♥


presenter från svärföräldrarna

Igår åkte vi och fikade hos svärföräldrarna efter jobbet. Dom ville att vi skulle komma förbi. Där bjöds det på supergott grekiskt lantbröd och sedan kaffe och prinsesstårta. Trots att jag redan fått den fina resväskan av dom så hade dom köpt massa fina paket. Bla två par nya samlarskor! Nedan är dom fina presenterna; 

    

♦ rosa flätat armband i mocka (rosa bandet)
♦ badskum i olika dofter; pepparmint, citrus, lavendel och ros

   

♦ mobilsmycke, guldfärgat med en liten sko och handväska
♦ silverfärgat armband med små kulor


♦ Liquid Sky


♦ Seriously

Jag fick också en bukett med tulpaner men missade att fota dom. Ursäkta dåliga bilder men jag tog dom med mobilkameran, ska aldrig göra om det =)

/veronica ♥


final fantasy XIII

Äntligen så börjar releasen av Final Fantasy XIII närma sig. 9 mars släpps det och jag längtar.



Jag spelade sönder Final Fantasy X till playstation 2 för ett par år sedan. Sen har det inte blivit så mycket mer. Jag testade FFX-2 men det var ingen höjdare. Detta tror jag dock på. Första Final Fantasy till PS3 och det ser sjukt snyggt ut. Hoppas verkligen att det är roligt att spela med. Jag hittade ett gäng bilder på level7.nu  och bjuder på några här.

   

   

   

   

Frågan är om man kanske ska förhandsboka det? Kan det ju vara värt. Hem och diskutera i eftermiddag =)

/veronica ♥


ny hårfärg

Igår färgade jag ju som sagt håret. Jag insåg att jag trivs bäst i mörkt. Jag har dessutom förstått att även min omgivning tycker det passar mig bättre. Jag vet inte om jag är riktigt nöjd med nyansen men ganska så i alla fall. Alltid svårt att veta hur det blir när man experimenterar själv och dessutom på redan färgat hår.

innan


efter


Jag använde Jane Hellens Mood nr.20 - mörk guldblond
Jag läste nämnligen någonstans att om man redan har färgat hår och ska göra något nytt. Ta en nyans ljusare än man vill ha.

Nu återstår bara fundering kring klippning. Håret är riktigt slitet efter alla blekningar (som gjordes förgäves) och en toppning blir det i alla fall. Men ska jag kapa av det rejält eller spara? Är ju sugen på lite längre samtidigt som det är skönt med kortare hår också. Svårt val.

/veronica ♥


sleepy time

Nu har jag varit vaken sådär länge igen. Klockan kanske inte är så mycket men om en ska upp klockan sex så borde jag ligga i sängen nu.
Idag tog vi en sväng till Lidköping efter jobbet, jag tog ett varv på Åhlens men hittade inte så mycket. Jag köpte en stor ram där jag tänkte sätta in lite kort på nära och kära, presentpapper, duschcreme från ldb och en ny mascara. Trist att det är så liten Åhlens, längtar efter Åhlens i Göteborg. Därefter handlade vi lite mat. Sen bar det av hemmåt. Idag har jag färgat håret, jag är numera brunett igen (kommer bilder i morgon), sedan har vi sett på the mentalist. Vi har bara sett något enstaka avsnitt på tv och den serien är faktiskt grymt bra. Vi började se säsong ett för ett tag sedan men vi kom inte mer än kanske 3 avsnitt, men nu är vi igång igen. 3 avsnitt sedda idag och imorgon väntar avsnitt 7. Han är ju lite småhet dessutom =)



Dagens huvudbry: vad ska jag bjuda på för mat på lördag?

/veronica ♥

smycken från Candied Poison

Jag hittade in till Webshopen Candied Poison häromdagen och jag gillar vad jag ser. Dom har hur mycket godsaker i smyckeväg som helst att erbjuda. Jag vet inte varför jag fastnat för just denna typen av smycken just nu men jag säger bara delicious!
Det finns också en hel del smycken i helt andra stilar och även där fanns det några jag gillade riktigt mycket. Det får nog allt bli lite shopping snart. Finns så mycket man vill ha. Lite rosa inslag blev det allt också =)


♦ smaskiga apelsiner i öronen 59:-
♦ visa att du gillar musik, skiva och hörlur (finns i fler färger) 169:-
♦ rosett, hello kitty och cupcakes i ett 179:-


♦ härliga discobollar i olika färger 79:-
(finns även i färgerna cerise och guld)


♦ läckra godisburkar i öronen 169:-


♦ rosa mockaarmband 189:-
♦ vintagearmband 189:-
♦ armband med massa godsaker 269:-


♦ armbandet scream queen med coola filmposters 289:-
(inramade bilder från filmerna "Creature from the Black Lagoon", "Bride of Frankenstein", "Dracula", "Attack of the Crab Monsters" och "Attack of the 50 ft woman")


♦ rosa cupcake i metallform 179:-
♦ cupcake i rosa leopardform 149:-
♦ choklad och jordgubbstårta med doft 169:-
(Dessa halssmycken fås med doft! Finns olika att välja mellan)

Bilder lånade från Candied Poison. Sajten hittad via Fokis blogg.

/veronica ♥

inredningstips

För alla som har ikeamöbler men som är lite trötta på tyget finns det en superbra sida som heter Bemz.
De har specialiserat sig på överdrag till ikeas soffor, fåtöljer och även vissa stolar. Du kan dessutom köpa kuddöverdrag eller tygerna som metervara. Det är kostnadsfritt att skicka efter tygprover och dom har ett stort sortiment att välja på.
Jag var själv inne på idén att köpa överdrag till min tomelilla då den inte ens finns hos ikea längre men nu står den i gästrummet och kommer säljas så fort vi fått köpt ny säng. Då ska vi nämnligen flytta in vår nuvarande säng dit istället. Men en kudde eller två kommer det nog bli i framtiden, där finns jättefina tyger.
Om du har svårt att bestämma dig så har dom lite inspirationsbilder under Bemz Lifestyles och jag såg nu att de dessutom har en inspirationstore i stockholm.


Vill du klä om din tomelilla?

/veronica ♥


favoriter från melba

Det finns mycket jag vill shoppa nu. Det kliar riktigt i mina fingrar. Jag vet inte om jag ska avvakta lite när det nu börjar strömma in härliga vårsaker i alla butiker, och mer kommer det. Budgeten tillåter trots allt tyvärr inga stora inköp =(
Här har jag i alla fall hittat några saker på melba.se som jag jättegärna vill klicka hem.


Gry bag 399:-


Petra bag 399:-


Kitty face 159:-


Dot heel 499:-


Maja heel 499:-

/veronica ♥


nysolad

Äntligen har jag fått solat lite solarium. Vill ju försöka hålla kvar lite färg nu. Dessutom blir min hy fantastiskt mycket bättre av sol, oavsett om det är fejk eller äkta. Blev 15 minuter men det räcker gott och väl. Så galet avslappnande dessutom =)



/veronica ♥

vår på bianco

Mer skor =) En av mina favoritbutiker när det gäller skor är bianco. De har bra priser och sköna skor. Stort sortiment med skor i alla möjliga modeller och färger. Jag har kikat in hos dom och här är mina favoriter av det som hittills har dykt upp.


♦ remsandal med kilklack i camel 900:-
♦ svart remsandal med kilklack 650:-


♦ rosa peeptoe med fjäril 600:-
♦ rosa peeptoe med dekorationsstenar 500:-


♦ röd peeptoe med svart spets 650:-
♦ färglad partysandal 600:-


♦ blå peeptoe med rysch 550:-
♦ lila peeptoe med rosett framtill 650:-

Jag väntar med spänning på nästa nyhet!

/veronica ♥

budgetskor

Jag insåg precis att det var längesedan jag kikade in på skopunkten nu. Då jag inte har vägarna förbi någon affär så kikade jag in på hemsidan. Där hade allt kommit in lite härliga vårskor. Dessa fastnade jag för;


♦ rutiga tygskor med lågt skaft 179:-
♦ blommiga tygskor med högt skaft 199:-


♦ prickiga tygskor med lågt skaft 149:-
♦ leopardmönstrade ballerina 199:-


♦ svarta pumps med spetsdetaljer och rosett 199:-
♦ svarta pumps med zebramönster och rosett 299:-


♦ svarta remsandaletter 349:-
♦ pumps med svart mesh och rosett 349:-

/veronica ♥

messages deleted

Idag efter jobbet tog vi en tripp till Skövde. Vi behövde lite ny mat och lite spån till gerbilerna. Det är närmaste affären som har den mat våra kräsna gerbiler äter. Av någon anledning är det pellets i alla blandningar och det äter dom inte. Vi passade där på att köpa present till min pappa också. Skönt att ha det klart. Väl hemma blev det en liten skål med yogurt och all-bran samt ett par skivor lingongrova med kalkonpastrami och tomat.
Det blev självklart en film idag också, idag tittade vi på Messages Deleted. Det är en thriller som handlar om en manusskrivande lärare. Helt plötsligt vänds hans liv upp och ner av en del oförutsägbara händelser. Snart inser han att allting känns bekant och han inser att det som händer är något han tidigare skrivit om. Men varför? Filmen är ganska förutsägbar, den innehåller många filmklyschor men slutat är oväntat. Helt ok film.



/veronica ♥


dagens shopping

Idag klickade jag äntligen hem det fina rosa skohornet från favoritsaker.se Hoppas det kommer snart. Vi äger inget idag och jag var bara tvungen att ha denna sko, hihi. Får se vad som sägs där hemma när den dyker upp =)

Jag köpte dessutom spelet våghals som fanns på rea för ynka 42 kronor! Skitroligt partyspel =)
Jag har i och för sig bara spelat det första men tror att detta är precis lika roligt.

I helgen fick jag dessutom hem mitt paket från Klara Färdiga Gå. Snart kan jag nog bjuda på en cupcakebild!

/veronica ♥


case 39 och the triangle

Idag blev det mer film. Först såg vi Triangle som handlar om en grupp människor som under en segeltur hamnar i ett plötsligt oväder. De tvingas då söka skydd ombord ett kryssningsskepp. Skeppet verkar vara helt ödelagt men trots det börjar oväntade händelser, händelser som tyder på att de kanske inte är ensamma trots allt. Denna film var riktigt konstig, vet inte riktigt om den var bra eller inte. Man är liksom inte riktigt nöjd med de svar man får i filmen, man vill veta mer. I huvudrollen syns Melissa George, som för mig är mest känd från Grey's Anatomy och Alias.


Efter filmen gick vi och handlade mat. Ja, faktiskt gick vi och handlade, det brukar alltid bli bil trots att det inte tar mer än 5 minuter att gå. Satans kallt var det men det kändes skönt när vi kom hem. Idag blev det en fräsch tonfisksallad med ris. Kändes lagom nyttigt. Jag försökte hålla mig till citron över men det blev allt lite Rhode Island-dressing med, det är ju så gott.

 
Efter maten såg vi Case 39. Den handlar om en socialarbetare (Renée Zellweger) som får ett fall om barnmisshandel på sitt skrivbord. Hon känner på sig att allt inte står helt rätt till och hjälper flickan. Men filmen tar en vändning när det visar sig att allt inte är riktigt som man trott.
Den här filmen gillade jag trots att jag inte är överförtjust i Zellweger. Handlingen och de andra skådisarna väger absolut upp och det är en riktigt rysare. Bra film!


/veronica ♥

städat

Idag vaknade vi sent (eller jag vaknade sent), Micke var uppe innan mig och fick tjatat upp mig till slut.
Igår blev det lite småfest. En kompis kom över och vi drack lite, spelade TP på vårt Wii och hade trevligt. Drack inte så farligt igår men huvudvärken finns där allt :/
Nu håller vi på och tvättar, dammsugning är avklarad och jag har äntligen fått ner dom spåren som fanns av julen. Det bestod av lite ljusstakar och en julduk och några små snögubbar. Skönt att ha det bortplockat.
Resten av dagen blir nog väldigt lugn, hade tänkt att gå fram och sola lite men vet inte om jag orkar idag. Kan ju ta det i morgon efter jobbet lika gärna. Nu är det en vecka sedan man kom hem och färgen börjar nu sakteliga försvinna, tänkte försöka behålla lite av färgen genom solarie någon gång i veckan.
Nu blir det nog nån film i soffan =)

/veronica ♥

let's dance episode 3

Då har jag avverkat avsnitt 3 av Let's Dance, även denna vecka sett på tv4play. Veckans avsnitt bjöd på jive och quickstep, fartfyllda och roliga danser. Riktigt duktiga smådansare i början av programmet. Varför tvingade inte mina föräldrar mig att börja dansa, ser så sjukt roligt ut.

♦ Claudia & Tobias: Det börjar nästan se ut som hon aldrig gjort nåt annat. Gick en liten rysning nästan.
♦ Marcus & Helena: Säger återigen att han inte ser hemma ut på dansgolvet. Men Helenas klänning får tummen upp.
♦ Molly & Jonathan: Jättefin klänning och det såg riktigt bra ut i mina ögon.
♦ Peter & Maria: Lite sisådär, lite stel men det kan man ju skylla på tån.
♦ Rabih & Oksana: Rörde mycket mer på fötterna idag men fortfarande lite småloj.
♦ Gudrun & Björn: Bättre i tidigare avsnitt men roligt att hon verkligen bjuder på sig själv.
♦ Stefan & Malin: Hahaha, vet inte om jag kan annat än att skratta. Skitroligt =)
♦ Elin & Daniel: Tyckte hon var riktigt bra i detta avsnitt.
♦ Willy & Charlotte: Underhållande men fortfarande inte så bra.
♦ Agneta & Tobias: Skitbra!
♦ Mattias & Cecilia: Mattias får dansa med mig precis när han vill, yummie! (tack och lov att mustchen är borta)

Bäst: Claudia
Sämst: Willy
Mina favoriter: Agneta Sjödin och Mattias Andréasson
Utröstad: 
Peter Wahlbeck - Absolut inte sämst och lite förvånande. Fanns ju absolut par som borde åkt ut innan



Nu dags för en dusch så vi kan komma iväg och handla lite mat.

/veronica ♥


couples retreat och blood creek

Igår blev det två filmer sedda. Sedan innan hade vi bestämt att se Couples Retreat. En lättsam film som bjöd på roligheter och bra skådespelare.  Jag gillar ju verkligen Kristen Bell sedan Veronica Mars och Kristin Davis från Sex and the City. Det är dessutom alltid kul att se vår svenska stjärna Malin Åkerman och Vince Vaughn bjuder alltid på ett skratt. Filmen är absolut sevärd.


Efter det såg vi filmen Blood Creek. Denna hade jag inte hört något om innan jag såg den. Det är en skräckthriller som handlar om två bröder. Den äldre försvinner efter en campingtur och är borta två år. Han antas vara död men dyker sedan upp och ber sin bror om hjälp. Han tar med honom till ett hus där allt inte står rätt till. Väl tillbaka där den äldre brodern hållts fånga under de två åren utsätts dom för ett riktigt test. Den äldre brodern spelas av Dominic Purcell från bla Prison Break och den yngre brodern spelas av Henry Cavill som tidigare setts i bla The Tudors. (Konstigt nog heter filmen Town Creek på imdb..?)


/veronica ♥

presenter

Igår blev det några små presenter. Jag hade ju sedan tidigare fått en resväska av min svärföräldrar. Igår blev jag lite lätt firad av Mickes syster och hennes kille. De dök upp ungefär vid sjutiden och var kvar ett par timmar. Det blev lite fika med bulle och vienetta.
Dom hade med sig en jättefin fredskalla, i rosa!, och en ny sko till min samling. I och med att dom gav sig av strax efter nio så hade jag redan missat halva Let's dance. Får kolla tv4play idag istället.


fredskalla


Whiplash

Förresten så låg det även ett litet kuvert i brevlådan med presentkort på Åhlens från en toppenvän i Göteborg =) Tack!

/veronica ♥


födelsedagsmat

Det bjöds det på potatisgratäng, marinerad sjömansbiff med svampsås. Till det fanns det vinbärsgele, pärltomater, gurka och vitlöksbröd. Och ett par glas vin blev det med. Det var riktigt gott.



Till dessert (innan maten) vienetta och bulle. Det blir ju ändå riktiga bakverk två helger framöver.

/veronica ♥


grattis till mig!

Idag är det fredag och min 28e födelsedag. Alltså dubbel jackpot =)
Jag måste dock säga att fylla år nu är nog näst intill sämst under året. 22 januari inträffar i stort sett alltid runt sista helgen innan lön. Ingen som har pengar. Så inget jättefirande för mig (fyller ju iof inte jämt). Ikväll blir det någon god mat och tårta. Sedan självklart let's dance och kanske nån film. Alltså myskväll! Men det passar mig bra.
Jag är helt slut. Det är kalasmycket på jobbet idag och tiden går såå långsamt. Några timmar kvar. Snart bjuder jag dock på lite Almondy tårtor (hann inte baka igår). Bästa med att fylla år idag är ju att jag faktiskt får äta vad jag vill med. Hihi.



Sedan så bjuder jag på lite mer information om mig själv med hjälp av lista 2 som finns på cosmopolitan.se

Bästa maträtt?: Potatisgratäng och något gott kött, klassiker!
Bästa dryck?: loka citron
Hat dryck och maträtt?: gillar inte mjölk och ..
Bästa alkoholdryck?: en god kall öl
Använder du smör på smörgåsen?: ja (bregott)
Smågodis eller färdiga påsar?: smågodis
Favoritglass?: Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie och Häägen Dazs Belgian Chocolate

Hur mycket shoppar du för varje månad?: varierar men i genomsnitt 2000
Har du mer skor än kläder?: ja
Favoritplagg?: tunika och leggins
Hatplagg?: passar verkligen inte i byxor med hög midja

Jobbar eller pluggar du?: jobbar
Vad vill du bli?: någon form av projektledare
Trivs du med ditt jobb?: ja
Är lönen viktigast?: nej

Lägenhet eller hus?: lägenhet
Framtidsplaner med boende?: renovering av badrum
Litet eller jättestort?: tillräckligt stort
Drömboende?: drömmen är en jättevilla med pool och gigantisk walkin' closet =)
Landet eller mitt i stan?: mittemellan, nära till både stad och natur
Mysigt eller sterilt?: lagom blandning, inte sterilt men inte för mycke grejer heller :/

Har du barn?: nej
Är otrohet okej?: nej
Älskar du någon?: ja
Betyder familjen mycket för dig?: väldigt mycket
Är du lojal?: ja
Tycker du om att dricka dig full?: nja, alkohol är gott och lite salongserusad är kul att va
Hemmafest eller krogen?: hemmafest

/veronica ♥


grattis pappa!

Ingen träning idag heller, dåligt. Jag förstår inte hur jag ska lyckas komma igång. Men till helgen får det allt bli en stund på crosstrainern. Jag äter i alla fall fortfarande bra. Idag blev det en köttfärssås med massa grönsaker. Hade i lök, tomat, paprika och champinjoner. Pastan är ju visserligen inte så nyttig men kör ju som sagt på den som heter vit fiber. Den mättar lite bättre än vanlig pasta (är inte så förtjust i fullkorn).



Jag lyckades dessutom låta bli den riktigt goda vaniljkransen som fanns på jobbet idag. Bra jobbat veronica =)

Avslutar gör jag med ett stort grattis på födelsedagen pappa! Önskar jag kunde varit närmare så jag kunde hälsat på dig idag. Men jag får ju träffa honom nästa helg =)

God natt och sov gott!

/veronica ♥

clubdag på h&m

Imorgon är det clubdag på H&M. De bjuder då på rabatt i form av 10% (både i webshopen och i butik) Undra om man inte skulle ta och passa på och klicka hem lite då =) Detta är jag riktigt sugen på:



Jag tänkte dessutom klicka hem klockan ( som jag skrev om igår). Den vita som jag helst vill ha kommer inte in förrän i april igen =( Så det blir till att bevaka den sajten.

/veronica ♥

haiti

Nu har jag varit inne och donerat en timlön till Haiti. Jag tycker alla som kan ska donera en slant. Det är otroligt svårt för oss i västvärlden att tänka sig in i hur läget är. Men tänk om något liknande hänt oss??
De flesta har nog möjlighet att donera en liten slant, minsta beloppet är 25 kronor (hos rädda barnen kan du skänka 10 kronor via sms).



/veronica ♥

mys mitt i veckan

Idag var min plan att träna lite till, men så blev det inte. Efter vi varit och handlat ställde jag mig och lagade mat. Idag blev det en kycklingpasta.



Ingredienser:
ca 400g kycklingfilé
1 röd paprika
1 gul lök
några körsbärstomater
Crema Balsamico sås från Kelda 300 ml
valfri pasta (jag använde spagetti - vit fiber från Kungsörnen)

Gör så här:
Strimla kyckling, paprika och lök. Dela tomaterna i halvor. (Sätt på pastavatten.) Börja med att bryna kycklingen, krydda med salt och peppar. När kycklingen fått lite färg lägger du i paprika och lök och steker tills grönsakerna mjuknat. Nu häller du på såsen och låter det puttra lätt. När det är ca 1-2 minuter kvar på pastan lägger du i körsbärstomaterna i kycklingblandningen (då blir dom varma men inte för mjuka och mosiga).
Supergott!

Lagom till maten så hade min going förberett filmen 2012 (därav ingen träning).
Filmen var toppenbra, faktiskt bättre än jag förväntat mig. Den var otroligt bra gjord, hade handling och lite överraskande slut. Me like!
Nu är klockan tjugo i elva och det är verkligen dags att sova.

/veronica ♥


vill baka

Jag ramlade in på den underbara sidan klarafardiga.com Här finns massor av inspirerande bakformar, pepparkaksformar mm. Jag vill bara ställa mig i köket och fylla dom med härliga smetar i olika smaker och färger. Här är några exempel på formar:

retro


prickigt


blommiga


mönstrade


Det finns också massa roliga pepparkaksformar, både styckvis och i set. Julen har ju i och för sig passerat men dom kan ju användas ändå, tex till mördegskakor. Jag gillar dessutom verkligen förklädet till diskmedelsflaskan. Den hade verkligen piggat upp.



Nu har jag i alla fall klickat hem lite muffinsformar. Hoppas dom kommer snart. Det får bli lite bakning tills familjen kommer upp och hälsar på när jag fyller år, finfina cupcakes ska jag försöka göra. Dessutom blir det nog någon god alla hjärtans dag cupcake =)

/veronica ♥


köksklocka

Hittade dessa fina till vårt kök igår när jag kikade runt på gardiner. Vill jättegärna ha dessa i vårt kök. Har inte fått upp något på väggarna alls och saknar klocka i köket. Tror dessa hade varit jättefina.

Båda hittar man på jotex, det finns dessutom fler saker i samma serie och de finns även i grönt.

/veronica ♥


thomas sabo

Jag vill sååå gärna ha ett charm bracelet från Thomas Sabo. Superfina berlocker att samla på. Man kan ju dessutom hänga på de fina berlocker man hittar allt eftersom.
Här är några av mina favoriter. Det finns så många fina att välja bland!



/veronica ♥

mätt och belåten

Idag har jag gjort en riktigt god men nyttig mat. Det blev kryddiga färsbiffar med ugnsgratinerade grönsaker och en lätt sås. Jag använde mig av ett recept jag hittade på arla.se som grund och sedan lade jag till lite andra grönsaker.



Det blev en stor portion med nyttig mag som var riktigt smaskens. Kalasmätt är jag också. Överväger att gå ut och ta disken men den får nog vänta tills i morgon.

/veronica ♥


mina samlarskor


Jag tänkte jag skulle göra en liten sammanfattning över de samlarskor jag har hittills från justtherightshoe.
Jag älskar verkligen mina små skor. Hoppas lite på att det kanske dyker upp någon ny nu när jag fyller år =)
Det enda är nu att jag är på jakt efter en fin vägghylla där jag kan ställa mina skor. Just nu står de framför lite böcker i bokhyllan.

övre raden från höger:
miami
pearly gates
clueless
delicate daisies
nedre raden från höger:
legally pink
the x factor
ruby badd
unquenchable

/veronica ♥


gardiner

Nu när jag sitter och längtar som mest efter vår och sommar så faller tanken på inredning. Vi flyttade till gemensam lägenhet i september och då blev det inhandlat mörkare höst/vintergardiner till hela lägenheten. Nu är det dock dags för våren.
I år faller smaken på tunna luftiga och lite romantiska gardiner. Vi har ju 4 rum att fylla med gardiner, troligtvis blir det nytt i alla rum. I köket blir det en kappa, men vilken? I vardagsrum, sovrum och gästrum blir det troligtvis någon form av längder. Men så svårt att bestämma sig. Nedan är några av mina favoriter.

2 stycken längder från halens:


4 stycken gardiner från jotex:




4 luftiga gardiner från ellos:

Ojoj, insåg precis att det är mycket rosa och lite girlie.. Får se vad sambon säger =)

/veronica ♥


tacosallad och träning

Denna kvällen har inte bjudit på så mycket. När jag kom hem fixade jag tonfisksallad tills i morgon. Sedan blev disken avklarad och tvätten från igår inplockad i garderober och byrå.
Efter det så åt jag en tacosallad (det skulle vara dagens lunch men den glömdes hemma), den var smaskens.
Sedan träning, jag har verkligen bestämt mig för att komma tillbaka till min ursprungliga form. Vi har lagt på oss lite grann under detta året, har blivit ett och annat kilo för mycket (ca 10!!!). Mycket snask och skräpmat gör så tyvärr. Men nu blir det nyttigare mat, inget godis på vardagarna (helst inte på helgerna heller) och träning. Vi köpte en crosstrainer i oktober som användes flitigt ett par veckor men sedan rann det ut i sanden. Nu har har jag dock kört i hela 35 min, känner mig stolt =) Till det såg jag ett avsnitt Desperate Housewives, va ett tag sedan nu.

mindre:





mer:





Start för det nya livet (igen)!
Nedvarvning och sedan en dusch, jag kommer sova som ett barn ikväll.

/veronica ♥

liten lista från cosmo

Jag hittade den här listan hos Cosmo! För fler listor besök cosmopolitan.se Jag var bara tvungen att plocka en, började med lista 1. Det fanns hela 18 stycken. Perfekt när man har lite idétorka.

Nämn något som gjorde dig glad igår: När älsklingen ställde sig och lagade mat
Vad gjorde du kl 08 imorse: Kom till jobbet
Vad gjorde du för 15 min sedan: Plockade in tvätten från igår
Det sista du sa högt: Går det bra? (till goingen som spelar wii)
Det senaste någon sa till dig: Jadå (till svaret på frågan innan)
Vad har du druckit idag: Kaffe och Loka Citron
Vad var det senaste du åt: Lunch som var kycklingkebabsallad
Vad var det senaste du köpte: Grönsaker och tonfisk till morgondagens lunch
Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun
Vad är det för väder hos dig nu: Snö
Godaste glassmaken: Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie och Häägen Dazs Belgian Chocolate

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nja
Sover du tungt: Japp
Drömmer du mardrömmar: Ibland
Trivs du med ditt jobb: För tillfället
Favoritklädsel: Just nu gillar jag leggins och mysiga stickade koftklänningar
Favoritlåt just nu: Bad Romance av Lady Gaga
Vad ser du om du tittar till höger:
Vad gör dig glad just nu:
Att min familj snart kommer upp eftersom jag snart fyller år
Vad ska du göra härnäst: Ställa mig på crosstrainern en stund
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Glad men trött

Favoritgodis: Choklad
Kläder just nu: Myskläder
Sommarplaner: Ingen aning ännu
Hur många kuddar sover du med: 2
Spelar du något instrument: Spelade blockflöjt när jag var liten
Morgon eller nattmänniska: Nattmänniska
Vad är viktigast för dig: Min familj och mina vänner
Är du kittlig: Oo ja, ibland otroligt kittlig
Snarkar du: Jag har fått höra det men tror folk hittar på ;)
Stjärntecken: Vattuman
Äckligaste insekten: Spindel!
Längtar du mest efter just nu: Min bästaste vän som är 15 mil bort

/veronica ♥


sherlock holmes

Nu är det verkligen dags att sova. Vi bestämde oss under semestern för att komma i säng i tid (ca 22...) det gick väl sådär.
Ikväll har det tvättats för fulla muggar. Så skönt att ha allt rent nu efter resan. Sedan åt vi tacos och myste till Sherlock Holmes. Den var faktiskt riktigt bra, men inte alls som jag hade föreställt mig. Jag kan absolut rekommendera den. Det hjälpte ju till att heta Jude Law är med också =) Även om han har mustasch, gillar honom bättre utan.



Nu är det dags att hoppa i säng, nyduschad och ner i en nybäddad säng. Ska bli skönt.

/veronica ♥

semesterbilder

Nu tänkte jag bjuda på lite information om vår tripp och några små bilder. Till att börja med så var vi ett stort resesällskap på 14 personer som till stor del bestod av sambons familj och vänner till dom. På dagarna blev det inte så mycket gjort. Det var stranden som gällde.
På torsdagen tog vi oss dock ut på en liten tur. Jag, sambon och hans syster. Lilla öturen hette den, det började med en tur till Las Palmas, sedan vidare till bergen där vi fick se gamla grottboningar samt äta en god tapaslunch.
På kvällarna blev det lite strosande och sedan god mat. Jag åt mycket fisk, det blev både grillad tonfiskfilé och grillad svärdfiskfilé för första gången, smaskens.
Shoppingen var sisådär, vid strandpromenaden fanns det en del butiker men i dom stora köpcentren var det lite för mycket "tjöt". Jag vill kika i min egen takt på det jag själv vill och slippa dividera om pris.
Här kommer ett axplock av semestern.


utsikten från vår hotellbalkong, det var verkligen hotell åt alla håll och kanter


taget på väg ner till stranden (ca 5 minuters väg från hotellet)


man kunde på sina håll se riktiga sanddynor som påminde om att vi inte var allt för långt från afrikas kust


en sandskulptur gjord av en riktigt duktig skotte, han var dock inte riktigt nöjd själv..


ytterliggare en skulptur gjord av samma kille


utsikt uppifrån bergen, på väg mot grottorna


smaskiga drinkar fanns det i regnbågens alla färger


jag och älsklingen vår sista kväll
Då gav vi oss iväg ensamma med siktet styrt mot två tapasrestauranger som var rekommenderade, då båda två var fullbokade så blev det i stället en låång promenad och vi hamnade på strandpromenaden ändå. Sällskap och mat var dock toppen så jag ska inte klaga.

Längtar redan till värmen och nästa tripp, återstår att se när och vart det blir.

/veronica ♥

let's dance episode 2

Nu har jag äntligen sett avsnitt 2 och därmed första utröstningen. Verkligen hög nivå på dansarna denna säsong, tror att det kommer vara väldigt jämt om ett par avsnitt.
Tänkte jag kommenterar denna veckan med även om det är lite i efterhand. Jag ska göra detta till ett återkommande inslag i bloggen.

♦ Agneta & Tobias: Superduktig! Tyckte juryn var lite lite hård. Min favorit.
♦ Peter & Maria: Ganska bra. Gillar Peter skarpt.
♦ Elin & Daniel: Jag tyckte hon var mycket bättre än första veckan och snyggast i programmet!
♦ Rabih & Maria: Tyckte inte han gjorde så mycket på dansgolvet alls.
♦ Claudia & Tobias: Återigen jätteduktig. Hett nummer.
♦ Willy & Charlotte: Mer rolig än bra men det ser ut som han försökte i alla fall.
♦ Victoria & Anders: Tyckte hon såg ganska stel ut.
♦ Mattias & Cecilia: Dansar bra men vem gav honom mustachen?!
♦ Stefan & Malin: Lite intetsägande tycker jag nog :/
♦ Molly & Jonathan: Var bra men bättre första veckan.
♦ Marcus & Helena: Lite för trist. Kommer inte ihåg hans dans 5 minuter senare.
♦ Gudrun & Björn: Hon är riktigt cool!

Bäst: Agneta Sjödin
Sämst: Victoria Svensson
Mina favoriter: I veckans program är det Elin Kling och Agneta Sjödin
Utröstad:
Victoria Svensson - inte så förvånanade. Let's dance kändes inte riktigt som hennes grej.


Längtar numera till fredagar av annan anledning än att det är helg!

/veronica ♥


inhandlat i playa del ingles

Nu har jag packat upp allt, såå skönt. Jag tänkte börja med att bjuda på det jag inhandlade under vår tripp. I morgon ska jag lägga upp lite bilder från resan och berätta mer om vad vi hittade på. Men här kommer lite bilder =)


♦ en liten sko till mitt pandoraarmband (kopia men bara 2€)


♦ en härlig strandklänning som inhandlades sista dagen


♦ rosa keps är ett måste!
♦ armbandet köptes under vår utflykt


♦ DKNY for woman
♦ DKNY be delicious fresh blossom
♦ Fresh (till älsklingen) - fräsch doft med lite citrus, kan nog användas även av mig =)


♦ hello kitty läppglans i en ursöt liten ask (det fanns massa att välja på = beslutsångest)
♦ hello kitty nagelfil


♦ hello kitty plånbok (framsida)


♦ hello kitty plånbok (baksida)


♦ supermysiga hello kitty tofflor, jättefina och jättegosiga!


♦ denna superfina fickspegel fick jag av svärmor, älskar den! ♥

Nu återstår det att se om jag orkar se let's dance ikväll eller om det får vänta till i morgon (råkade se på aftonbladet vem som åkte ut förrut men jag måste titta ändå). Sen är det dags för min härliga mjuka säng!

/veronica ♥


borta bra men hemma bäst!

Det stämmer allt.. Jag hade dock gärna stannat i värmen en vecka till. Det har varit helt underbart skönt. Vi har haft mellan 25 och 30 grader i stort sett hela veckan. Vi har legat och solat på stranden och till och med badat massa i havet. Resan bjöd också på en utflykt och lite småshoppande. Det kommer självklart upp lite bilder från shopping och resa. Det enda minus var nätterna, det var lite småkyligt, ca 15 grader, ingen värme på hotellet, stenhårda sängar och tunn liten kudde som kunde misstas för ett ihopvikt lakan. Men men, det är synd att klaga. För övrigt har det varit kanon och jag skulle gärna åka tillbaka. Dock en lite längre tripp och med mer pengar på fickan.
Under en vecka blir det lite prioritet att ligga på playan men på två veckor hade det funnits lite intressanta saker att göra. Det gick tex att åka helikoptertur över ön, man kunde åka ner i ubåt, det fanns delfinsafari och massa andra saker. Men det får bli en annan gång.
Nu sitter jag hemma iklädd mysset och nyinköpta tofflor med en pizza i magen. Snart ska jag nog försöka mig på att packa upp lite, fota mina nya saker och inspektera dom bilder som blev tagna. Kanske blir det inom kort ett inlägg till =)

/veronica ♥

Glömde ju!, måste absolut kolla på let's dance med, har lyckats undvika att se vem som åkte ut igår.

nu åker vi




Termometern står nu på minus 15 grader och äntligen är det dags att lämna kalla Sverige för ett par soldagar.
Jag lämnar datorn hemma men vem vet, det kan bli ett och annat inlägg. Får se vad tiden räcker till helt enkelt.

Puss och kram så länge!

/veronica ♥

packat och klart

Nu är jag äntligen klar. Jag har fått sova ett par timmar. Har nu duschat och skrubbat mig till tusen, allt för att huden ska vara beredd för solen. Allt är nerpackat och jag tänkte bjuda på ett par bilder från min resväska.

Klänningar:



♦ lila (H&M)
♦ svart strandklänning (H&M)
♦ rödvit (köpt på gotland för ett par sommrar sedan)
♦ svartvit (kappahl men fått av en kompis)
♦ mönstrad (lindex)

Lite läslektyr:



♦ En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella
♦ Två nötcreme och en movibox av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson
♦ Champagneflickan av Caroline L Jensen
♦ Fångad av hakkorset av Bruno Manz
♦ Jack Uppskäraren av Glenn Lauritz Andersson
Dessutom lite korsordstidningar och skvaller som inte fick vara med på bild =)

Bikinis:



båda från h&m

Skorna





♦ gamla men ursköna flipflops (La Redoute/H&M)
♦ ballerina (Vagabond)
♦ svarta remsandaler (Jimmy Choo for H&M)
♦ turkosa tygskor med kilklack (blink)
♦ bruna remsandaler med platåkilklack (bianco/scorett)

Troligtvis har jag packat för mycket, det brukar bli så. Men det är så satans svårt att veta vad som kommer till användning. Jag har ändå gått igenom kläderna gång på gång..

/veronica ♥

let's dance premiär

Då har jag precis kikat på första avsnittet...
Lite fredagsmys för mig själv medan älsklingen ligger och sover i soffan brevid.


Mina kommentarer om deltagarna;

♦ Stefan & Malin: Älskar att han blev kallad snuskgubbe av Tony, så roligt. Hehe =)
♦ Victoria & Anders: Såg ut som en prinsessa och var bättre än jag förväntat mig.
♦ Mattias & Cecilia: Mattias är ju ganska het alltså!
♦ Molly & Jonathan: Söt som socker, prinsessa nr 2.
♦ Willy & Charlotte: Säsongens pajas!
♦ Elin & Daniel: Sjukt snygg och såg ut att ha kul, kanske inte jättebra men jag tror på henne.
♦ Peter & Maria: ojojoj, väldigt imponerad. Han är ju superduktig,
♦ Gudrun & Björn: Vilken pantertant, var bra och såg ut att stortrivas.
♦ Marcus & Helena: Såg inte riktigt ut att vara i sitt rätta element.
♦ Claudia & Tobias: Claudia imponerade och var riktigt cool.
♦ Rabih & Maria: Han gjorde nog bra ifrån sig men han måste sluta med sitt grimaserande.
♦ Agneta & Tobias: Vacker som en dag och min nya favorit.

Bäst: Agneta
Sämst: Willy
Favoriter: Just nu Agneta Sjödin och Peter Wahlbeck med Elin Kling som bubblare.

Jag tycker alla var förvånadsvärt bra och jag längtar redan till nästa avsnitt =)

Nu är det dags för mig att också få några timmars sömn innan det sista ska packas ner och jag ska fräscha till mig inför flygtrippen.

/veronica ♥


smycken

Idag har jag suttit och suktat lite efter dessa härliga smycken.

Smaskiga smycken från Kyssjohanna.



Fler godsaker och lite roliga Hello Kitty smycken från Cocoo.


Detta inlägg avslutas med en kompott av armband och halsband från Accessora.



Massor man vill ha, vilken tycker du är finast?

/veronica ♥

skor från gojane

Det finns en amerikansk site, gojane.com, som har underbara skor till kanonpriser. Tyvärr så ser det ut som att dom endast skickar inom USA och till Canada =(
Men i framtiden kanske.. Tills dess är det bara att sukta.



/veronica ♥

film 2010

Tänkte jag skulle lista lite filmer som jag längtar efter att se. De har alla premiär de första månaderna av året. Det är en salig blandning av kategorier. Jag gillar det mesta inom film, drama, thrillers, action, kärlek, komedi, you name it! =)


Har du hört ryktet om Morgans?
Premiär: 8 januari
Hugh Grant är på något konstigt sätt otroligt charmig och rolig dessutom älskar jag Sarah Jessica Parker. Mycket bra kombination.


Instängd 2
Premiär: 8 januari
Gillade verkligen första filmen och hoppas på lika mycket nagelbitande i tvåan.


Snabba cash
Premiär: 15 januari
Har tyvärr inte läst boken ännu men den får åka med på resan. Efter allt snack och alla hyllningar så vill jag läsa boken och se filmen.


Daybreakers
Premiär: 22 januari
Nej, jag har inte tröttnat på vampyrer =)


Shutter Island
Premiär: 19 februari
Spänning i kombination med Leonardo DiCaprio...


Alice i underlandet
Premiär: 5 mars
Hur kan man inte älska Johnny Depp? Ska bli spännande att se hans rolltolkning av denna karaktär.


Iron man 2
Premiär: 28 april
Har ett starkt tycke för filmer baserade på tv-serier, såsom X-men, Superman, Fantastic 4 mm. Tyckte första var riktigt bra dessutom.

Högst på listan står dock denna film!!



Älskar älskar älskar SATC.
Premiär: 28 maj

/veronica ♥


let's dance!

Imorgon drar äntligen let's dance igång. Älskar denna underhållningsserie. Tycker varje säson att det är lika kul att följa deltagarnas utveckling. Vem vinner? Vem blir juryns hackkyckling? Skandaler? Imorgon sitter jag (förhoppningsvis bänkad) vid tv4 klockan 20:00. Min plan är egentligen att lägga mig och sova ett par timmar när jag kommer hem då vi ska åka till flygplatsen ca 3:00 på lördag morgon. Men om jag inte missminner mig så går det att se programmet på tv4play strax efter det sänts. Jag missar ju avsnitt 2 också då jag njuter av sista kvällen i värmen, tur att man kan se det efteråt.
Mina favoriter den här säsongen kommer nog att bli Elin Kling och Peter Wahlbeck. Det ska också bli spännande att se hur Agneta Sjödin kommer klara sig, det var ju trots allt hon som startade som programledare 2006. Kommer juryn vara lite favoriserande eller är de istället hårdare? Hmm, det återstår att se.


Elin Kling & Daniel da Silva


Peter Wahlbeck & Maria Bild


Agneta Sjödin & Tobias Karlsson

/veronica ♥


klippa mig kanske

Jag är så urusel på att klippa mig regelbundet. Jag färgar, slingar och bleker på egen hand och periodvis ser håret ut därefter också. Nu har en kollega precis fixat håret och det blev jättefint, ganska stor förändring med en kortare och mörkare frisyr.
Jag blir ju såklart också sugen på att göra något med mitt hår. Men vad??
I oktober blekte och färgade jag håret ett gäng gånger för att gå från färgad brunett till ljusare. Målet är egentligen att försöka hålla mig från färg (kanske bara en toning) och se ungefär vad jag har för hårfärg. Jag har dessutom nyligen sparat ut min lugg och den hänger äntligen med när jag sätter upp en tofs. Men.. nu kommer funderingarna ändå, kanske ska jag ha lugg ändå? Ska jag vara brunett? Kort eller långt?
Det finns en kanon rolig sida i alla fall där man kan byta mellan ett gäng frisyrer och hårfärger (även sminka sig) som heter taaz.com Den rekomenderas verkligen. Den är kanonrolig och man kan leka i evigheter.
Här är jag med 3 frisyrer i blont och brunt.


Det är nog denna längd jag har varit ute efter men är inte säker, och blont eller brunt?


Eller en lite kortare variant? Lutar lite åt detta för att bli av med det slitna.


Ett annat alternativ är att köra på lugg men det går nog bort för tillfället då jag vet hur kämpigt det är att få ut den igen.

/veronica ♥


present i förskott

Efter jobbet idag blev det en sväng förbi apoteket. Jag köpte Aco's Bronze gel. Jag hoppas kunna få lite färg på kinderna nästa vecka och då är den toppen istället för foundation. Den förstärker färgen lite lagom. Efter det så åkte vi hem och åt en macka och tvättade. Jag bläddrade igenom den nya härliga La Redoute katalogen som kom med posten. Jag ska se om jag lyckas välja några favoriter, det var väldigt mycket fint.

Därefter höll jag på att somna på soffan, sambon min tyckte inte det var så kul så han drog med mig ut i bilen och vi tog en tripp till svärföräldrarna. Skulle ju ändå låna väska och det är skönt att få sånt ur världen. Dröm om min förvåning när där stod en sprillans ny röd fin resväska som dom köpt till mig i förskott (fyller år nu i januari).



De är verkligen underbara. Känns toppen att ha så bra svärföräldrar. Det är ju absolut inte dom det hänger på men alltid en fördel att komma överrens inom familjerna. Det har dock bara gått bra hittills. Får se efter en vecka tillsammas ;)

/veronica ♥


kallt idag

Minus 16 grader i morse när jag gav mig av till jobbet. Då vill man inte gå ut. Jag tycker dock det är fint ute, lite ljusare och ganska skönare än det gråa regniga vintervädret vi brukar ha. Nu är det bara att se till att ha tillräckligt med kläder på sig. Är det regnigt blir man automatiskt blöt och då är det svårt att hålla sig varm. Så jag får nog säga att jag föredrar detta ändå.

Det blir mycket fokus på resan nu men jag längtar sååå mycket, har svårt att tänka på annat. Trots att det inte är några 30 – 35 grader så är det i alla fall ca 30 grader varmare än här. Det ska bli skönt att få lufta sig lite grann. Hoppas det blir någon soldag i alla fall. Annars är det mest planerande nu, vad som ska packas, vad som ska köpas innan mm.

Nu är i alla fall hela packlistan klar. Det som är kvar är:
♦ Köpa ipren, bronzegel och plåster
♦ Låna resväska av svärföräldrarna
♦ Fika med en kompis och tvinga på henne uppassning på våra gerbiler =)
♦ Måla mina tånaglar och fila fötterna (dom är iof alltid målade men behöver en finputsning nu när de kommer få titta ut i en vecka)
♦ Förbereda lösnaglar (tänkte spara en dags hållbarhet och sätta på dom första kvällen där, underlättar att fixa dom i förväg då)

Detta ska hinnas med på två eftermiddagar (tisdag och torsdag), sen har jag ju hela onsdagen ledig också. På fredagen blir det packning och lördag morgon vid 3-tiden bär det av till landvetter.



från hotellet





Ett par bilder nedan från fritidsresors hemsida. Jag hoppas det är så skönt som det ser ut =)

/veronica ♥


teburkar

Då var man tillbaka på jobbet efter lite välbehövlig ledighet. Det är dock väldigt skönt att man har en kort vecka framför sig och sedan en ledig vecka. Det är inte mycket tankar på annat än utlandstrippen man har framför sig. Just nu är prognosen 20-22 grader och sol så jag hoppas verkligen det stämmer och håller i sig. Det är ju allt lite osäkert nu då det inte är högsäsong men det kommer ändå bli skönt. Bara att få komma iväg en vecka och inte göra något alls.

Ett litet tips från mig är smarta teburkar.
Förra hösten letade jag febrilt efter teburkar där man kunde skriva själv vilken sort det var i burken. Oftast byter man ju löste emellanåt och jag vill lätt kunna se vad det är för sort i dom.
Jag hittade två varianter på svampbutiken.com
Den ena är metallfärgad med griffeltavla och medföljande krita för 85kr/st.



Den andra finns i tre glada färger med griffeltavla och medföljande krita för 130kr/st (just nu 89kr)



Själv har jag tre stycken i aluminium hemma på hyllan.

/veronica ♥


seg söndag

Då var det snart dags för jobb igen. Det är dock inte många dagar kvar nu =) På lördag bär det av till Gran Canaria. 14 personer i 1 vecka, det ska bli underbart. Det är jag och min underbara sambo, sedan är det delar av hans familj och vänner till dom. Det ska vara ca 20-22 grader med lite blandat sol och moln. Med tanke på att det här pendlar mellan 5 och 15 minusgrader här så kommer det blir det bli superduperskönt!

Idag har också blivit en lugn skön dag hemma. Jag har större delen av dagen tittat på när älsklingen spelat något nytt wii-spel, ser riktigt skoj ut och han är helt fast.
Sedan blev det till att packa ner julen. Stjärnor och ljusstakar är fortfarande kvar men julgran och tomtar fick åka ner. I vanliga fall hade det kanske fått vara kvar någon vecka eller två till men nu vägrar jag behöva ta tag i det efter semestern. Ser inte fram emot att mötas av en gran när jag kommer hem.
Efter det blev det en skön dusch då jag bokstavligen talat var helt slut. Det var som ett helt träningspass att packa ner granen.

Nu har jag precis njutit av hemlagad spagetti och köttfärsås. Smaskens =) Resten av kvällen ska jag sträckkolla på lite desperate housewives eller criminal minds. Hmm kan inte alls bestämma mig för vad det blir.  Satirisk dramakomedi eller psykologiskt kriminaldrama?


eller



/veronica ♥


låt vargen leva

Alltså jag blir så trött på jakten på vargarna som sker varje år. Det ska finnas si och så många vargar. Jag kan verkligen inte hålla med. Nu bor jag visserligen inte i den delen av Sverige som har problem med vargar. Men jag tycker att ok, de kanske har rivit ett får, eller en ren, eller rent av någons lilla vovve. Men det är inte vargens fel, det är vi som inkränktat på deras område och gett dom mindre yta att leva på. Självklart kommer det då bli sammandrabbningar. Vargen dödar inte någon bara för skoj skull utan för överlevnad. Vi är bara rent av elaka. Så låt vargarna få springa omkring i skogarna!



/veronica ♥


fler samlarskor

På nyårsafton var vi över och tog en kopp kaffe hos svärföräldrarna. Där fick jag några små julklappar lite i efterskott. Det blev fler skor till min samling =) Jag blev superglad. Jag är nu uppe i åtta stycken finfina skor.



Ruby Badd


The X Factor

Jag fick också tre härliga små askar med olika badtillbehör. Det var kristaller, brus och konfetti.



/veronica ♥

gott nytt år!

Kanske lite lite sent men igår låg jag död på soffan hela dagen. Tror jag sov mer än jag var vaken.
Mitt nyårsfirande var ganska lugnt men väldigt bra. Det blev jag, min underbara sambo och hans bästa kompis. Vi åt lite god mat, dessert och självklart lite bubbel vid tolvslaget.


stekt nötbit med pepparsås och potatisgratäng samt vinbärsgele och mozarellasallad


vit chokladpannacotta med fruktkompott (physalis, gul kiwi samt passionsfrukt)


rött bubbel (Berry Tempatious)

Då jag inte är någon älskare av bubbel, vare sig det är äkta eller billigare mousserande så tycker jag inte det är särskilt gott. Jag köpte istället något som hette Berry Temptatious - "Halvtorr, fruktig smak med tydlig karaktär av mogna hallon, ton av svartvinbärskaramell." Faktiskt supergod. Emellan mat och drickande så spelade vi Wii, det blev Trivial Pursuit och Mario Party, galet skoj. 



Jag är dock lite dålig förlorare. Min kära sambo vann större delen av spelandet, men en gång var det min tur =) Igår blev det som sagt inte mycket gjort, spenderade mesta tiden av dagen på soffan. Nu är man fit for fight igen och det är ju såå skönt att det bara är lördag, alltså ytterliggare lediget =)

/veronica ♥