så trött

Jag är så sjukt trött, har varit det hela veckan och det blir bara värre och värre. Jag har denna veckan påbörjat en ny roll på jobbet som innebär lite mer ansvar. Jag trodde inte det skulle varit så uttröttande roll men det är verkligen en utmaning som dock är rolig att utsätta sig för.
Jag tror ändå att det är den där lilla timman vi ställde fram natten till söndag som har ställt till det. Mestadels för att alla i min omgivning verkar lika trötta denna vecka.



Hur kan en timme göra så mycket?

Nu blir det en dusch för att kunna sova en liten extra stund i morgon. Jag längtar verkligen till påsk nu som innebär 4 lediga dagar!

/veronica ♥

mer anna anka

Nu är hon tillbaka. Jag har precis tittat på Anna Anka söker Assistent. I åtta avsnitt kommer vi få följa 10 svenskar som tävlar om jobbet som Anna Ankas personliga assistent. De kommer utsättas för olika utmaningar och uppdrag.
Hon är ju faktiskt underhållande och även om avsnittet nu bara handlar om henne känns hon lite mer nedtonad än när hon var med i Svenska Hollywoodfruar. Det kan ju bero på att hon inte måste ta lika mycket plats för att vara i fokus.
Däremot känns det ju som att de flesta som sökt jobbet bara vill synas i tv och bli lite "kända". Kan ju vara någon som är där för att dom faktiskt vill men jag tror inte det.
Det blir intressant att titta på i fortsättningen.



Missade du avsnittet så finns det att se på tv3 play.

/veronica ♥


derrière la porte‏

Jag bara älskar de fina plåtburkarna och övriga inredningsdetaljer från Derrière la Porte. Det verkar komma mer och mer och jag har hittat tre sajter som har ett bra sortiment i serien; bluebox, tingshop och favoritsaker. Dessa prylar får gärna flytta in hos mig.


Fin kakburk i plåt


Sockersöt godisburk


Servetthållare i "diner"stil


Medicinlåda i plåt


För tvättmedel


Roliga tvättkorgar


Rosa våg med godsaker


Super söt sminkväska med små kissar på


Skitsnygga skolådor

Vad gillar du Derrière la Porte?

/veronica ♥


let's dance final!

Nu vet ju jag redan vem som vann Let's Dance den här säsongen men måste ju titta på det ändå. Nu har jag legat med datorn i knät och kollat på dans för fulla muggar. Jag hade innan finalen Claudia som favorit för hon imponerade verkligen från avsnitt ett.
Både Mattias och Claudia gjorde underbara danser. Mattias gjorde en fartfylld quickstep och en superbra bugg. Claudia gjorde en grymt bra cha-cha-cha och en häftig salsa.
De senaste säsongerna är det för mig showdansen som avgjort vem jag in i det sista håller på och även den här säsongen. Mattias gjorde en bättre showdans. Den hade allt och visade verkligen vad han lärt sig. Claudias showdans var också jättebra, det ser ut som hon tekniskt är en mycket bra dansare men jag tror det var ett litet misstag att välja något så lugnt och känslomässigt. Hon borde gått på lite fart och action enligt min mening.

Stort grattis Mattias!


Vi får ju absolut inte glömma Claudia som gjorde en superbra säsong och även om 2a plats måste kännas surt så är det ju faktiskt en väldigt bra placering.


Vem tyckte du skulle vunnit?

/veronica ♥


marimekko ♥ bemz = sant

Nu lanserar Bemz 7 fina Marimekkotyger i nya färger. De har även ökat upp maxantalet tygprover från 5 till 10 stycken till och med söndag 11 april. Mer information om Marimekko på Bemz.
Jag har tre favoriter bland tygerna.


Pirput Parput - Pink/Red


Pienet Kivet - Turquoise/Lime


Unikko - Blue (Klassikern nu i blått)

Förutom tyger från Marimekko så kör Bemz en egen vårkollektion med färger som inspirerats av Alice i Underlandet.
Dessa två är väldigt fina =)


Candy Pink (denna kommer dessutom inom kort dyka upp i en randig variant)


True Blue

Dom fem tygerna ovan och ytterliggare fem har jag beställt prov på nu.

/veronica ♥


ute ur garderoben

Då var det äntligen offentligt. Ricky Marin är bög. Jag blev ungefär lika chockad som när Peter Jöback kom ut för några år sedan, alltså inte alls. Om dessa män inte visste om det själva innan hade jag kunnat berätta det för dom. Det är dock absolut starkt gjort då dom jobbar i en branch som kan vara väldigt kritisk. Superbra! Artikeln om Ricky hittar du här.

En het man som äntligen erkänt vem han är.

Vad tycker du om Rickys avslöjande?

/veronica ♥

scorett

Mina vårfavoriter på scorett


Sandaler med kedjor och nitar - 799:-


Hög kilklackssandalett - 599:-


Sportig kilklack med öppen tå och häl - 499:-


Underbara sandaletter i galet snygg utformning - 1199:-


Nude sandalett med kilklack 799:-


Pumps med kilklack i vårens färg - 599:-


Svarta pumps med detaljer av kedjor - 699:-


Pumps i blått och brunt - 699:-

/veronica ♥


shopping i london

Jag fick ju med mig litegrann ifrån London. Hade velat hitta någon fin väska och kanske några heels men hittade inget jag föll pladask för. Hade velat ha lite mer tid till shopping, men men. Det blir nästa gång. Vet dessutom precis vad jag är ute efter för både väska och skor till våren så jag vill vänta tills jag hittar exakt vad jag vill ha =)
Detta fick jag dock med mig;


Hello Kitty-Pez


Teer från Twinings


En supersöt nyckelring


Fina cupcakeörhängen


Filmen Dead Calm (har bara hittat den som importfilm här så jag passade på)


Läppglans och parfym från Victorias Secret (köpt på Heathrow)


Sandaler med remmar i olika färger


Grå tygskor med rosa detaljer (från Accessorize så dom finns säkert i Sverige men inte där jag bor)



Jeansleggins -vita, mörkblå, ljusblå (trekvarts och långa)



Kahkigrön tunika med fin detalj som går att ta av



Sommrig tunika med fin spets i ringningen


Öppen svart cardigan med kort ärm


Randig tröja i större modell

/veronica


bilder från london

Nu har jag äntligen fått upp mina bilder och valt ut en del. Jag hade svårt att bestämma mig för vilka så det blir ett gäng =)


Badkar/dusch - fin och fräsch men dålig sprutt


Toalett och handfat


Vår stora härliga säng, hela 2 meter bred!


Gult vårtecken


Små söta blommor hittade man här och där


Påskliljor växte på flera ställen


Jag och min första fish n chips


En traditionell London Bus


Det lilla vi lyckades fota av Buckingham Palace


Big Ben


The Eye


Westminster Abbey


Jag och älsklingen


The Royal Court of Justice


Black Cab


Te på Twinings


Trafalgar Square


Jag framför en fontän på trafalgar


Mer Trafalgar


En stackare som stod och blåste så det såg ut som han skulle svimma utanför National Museum


Jag med min öl


Micke med sin öl


Lite skillnad =)


Tower Bridge


Towern


Harrods

Jag vill verkligen jättegärna åka tillbaka, gillade verkligen London och tror det blir många turer dit i framtiden.

/veronica

söndagen i london

Igår så blev det tyvärr inte alls som planerat. Vi kom iväg mycke senare från hotellet än vad vi tänkt. Vi startade med en frukost och sedan packning, sedan begav vi oss av till flygplatsen för att ställa från oss väskorna, ca 45 minuter till Heathrow. Sedan tillbaka och vidare för att beskåda Tower Bridge, häftigt att se bron IRL. Där låg dessutom Towern samt ett museum så där hade vi velat stanna en stund till men ingen tid hade vi. Sedan på tunnelbanan igen och vidare till Harrods. Samma sak här, hade velat ha massa tid, det är gigantiskt och väldigt väldigt lyxigt. Hade velat gå omkring och bara titta. Därefter åkte vi tillbaka till Heathrow för att äta lite innan hemresan.
Vi börjar med att hämta väskorna och sedan gå vidare mot avgångshallen för att checka in. Efter det vidare till säkerhetskontroll (känns som man visar passet 100 ggr när man reser från London). Väl inne äter vi varsin tallrik med hamburgare och pommes. Nu är det dags för en cigarett, trodde vi, dröm om vår förvåning när det inte finns någonstans att röka, ingen balkong, inget rökrum. Sååå dåligt, hade vi vetat det hade vi ätit innan ingång och väntat så länge som möjligt. Nu blev det 5½ timma mellan cigaretten och det var inget kul =( Resans downpoint!

Jag vill i alla fall verkligen åka tillbaka, det finns så mycket saker man skulle vilja haft tid till och jag kommer väldigt snart börja planera nästa tripp, man kan faktiskt hålla det ganska billigt. Dessutom så pratade vi om att julshoppa i London! Det kan vara kul. Mina måsten till nästa besök;
♦ Brittish Museum
♦ Towern
♦ Åka flodbåt
♦ Notting Hill (med Portobello Market)
♦ Camden
♦ Soho

Om en liten stund så ska jag lägga upp lite bilder på det vi sett och det jag köpt, måste bara ladda batteriet till kameran.

/veronica ♥

lördag i london

Nu ligger vi på rummet och väntar på roomservice. Det har varit en lång dag och fötterna är ömma.
Vi kom iväg strax efter tio idag, då började resan enligt min planerade rutt. Vi började med Buckingham Palace som vi inte såg så mycket av, jag har nog aldrig sett så mycket folk på samma gång och det var nog det enda jag såg med. Tror att om man vill se något så ska man se till att det inte är vaktavlösning alternativt komma väldigt långt innan så man hinner få en bra plats. Jag har varit där men det stoppet hade nästan kunnat kvitta. Därefter åkte vi och kikade på Big Ben, Westminster Abbey och Houses of Parliament. Återigen massa folk men det var kul att se Big Ben =)
Efter det begav vi oss till något som heter the Temple Church som självklart var stängt. På väg tillbaka till bussen hittade vi en Twiningsbutik som visade sig vara den första, det blev ett par paket te som inte finns hemma i Sverige.
Nu tog vi buss till Trafalgar Square som var lite häftigt, hur stort som helst.
Sedan väntade lite shopping på Oxford Street, trodde jag. Det var mycket folk, fast det hade jag väntat mig. Jag började ge mig av mot Primark som jag hört skulle vara en riktigt toppenaffär. Det är det, dom har mycket och väldigt låga priser, men... man får räkna med att trängas med halva London i en varm oorganiserad butik där folk slänger saker omkring sig och man får vänta minst en halvtimma både vid provrum och kassa. Nae, tyvärr hade jag inget tålamod utan gick därifrån snabbt.
Det slutade i alla fall med att jag köpte ett par sandaler, en klänning och två pez-figurer (Hello Kitty) i en annan butik. Jag är ganska nöjd men hade hoppats på lite mer. Tror det behövs en stor reskassa och mycket tid. Vi har dock redan pratat om att åka tillbaka för att få en riktig weekend här, gillar verkligen London.

Imorgon är planen som följer;
Tunnelbana till Heathrow för att ställa av våra väskor.
Tower Bridge
Picadilly Circus och British Museum
Harrods (om vi hinner)

ps. Vi börjar bli experter på public transportations! ds.

/veronica ♥

fredag i london

Igår kväll när vi kom tillbaka till hotellet så tog vi en kort siesta. Efter det bestämde vi oss för att äta en bit på hotellet. Jag åt kyckling med löksås och stekt potatis, till dessert tog jag en cheescake och avslutningsvis blev det en guiness i hotellbaren. Efter maten så somnade vi ca 11 med lampan och tvn på. Det finns inte ord för hur utslagna vi var.
Idag så gick jag upp med Micke och åt lite god hotellfrukost. När han åkte till jobbet gick jag och la mig en sväng till. Därefter låg jag och planerade alla sevärdheter vi ska försöka hinna med och hur vi kan ta oss till dom =) Det var ett litet jobb men nu tror jag det är så gott som klart. Vid tolv var jag inne vid hans jobb och ca en timma senare åt vi lunch. Det blev fish n chips idag med. Efter det ytterliggare en liten shoppingtur i samma område som igår. Jag köpte två par leggins till, en film och en tunika. Ser fram emot shoppingen i centrala London imorgon, hoppas jag hittar något. Nu ska vi möta upp en annan kille som är här och jobbar och ta en öl. Efter det blir det någon mysig middag.
Kram!

ps. tusan, missar ju let's dance idag. Tror jag håller på Claudia men båda är lika värdiga vinnare. ds.

/veronica ♥

första intrycket av london

Vi landade halv nio i morse (halv tio svensk tid). Det första vi möts av är en gigantisk flygplats, Heathrow är verkligen sjukt stort. När vi hämtat vårat bagage så står vi mitt på flygplatsen och ser antagligen väldigt förvirrade ut. När vi lyckats hitta tunnelbanan och en biljettlucka så är vi på väg. Det är vår här, grönt och knoppar. Vi har sett körskbärsblom och påskliljor, helt underbart. När vi landade var det 11 grader och det ligger nog någonstans där nu med.
När vi kommer fram ser vi med en gång kontoret men vill börja med att checka in. Vi stöter på världens trevligaste taxi-chaufför som meddelar att det är en bra bit till vårt hotell. Så vi åker taxi och får massa nyttig information om vad man ska tänka på och akta sig för. Under inceckning stoppar han taxametern och kör oss tillbaka och det var faktiskt en bra bit. Kostade 12 pund en väg vilket inte var särskilt farligt.
Framme på kontoret tycker dom inte jag ska sitta här och uggla utan får en liten guide över hur jag kan ta mig runt. Jag kollade läget lite och var tillbaka på kontoret vid ett för lunch. Idag blev det fish n chips with mashed peas och en ljus ale. Det var smaskens!
Sedan iväg på egen hand igen. Nu är jag tillbaka på kontoret och har några påsar och ett par trötta fötter med mig. Jag har tyvärr inte hunnit ta några bilder av vare sig London/Surrey eller shopping ännu men det kommer. Jag har i alla fall köpt en nyckelring, ett par örhängen, ett par ballerina, två par jeansleggins, en tröja och en kortärmad cardigan.
Det känns som det kommer bli en mycket bra tripp.
Förresten, människorna här är verkligen jättetrevliga här! Taxichauffören var toppen och när vi står på perongen för att byta tunnelbana så kommer en man fram och frågar om vi behöver hjälp. Tummen upp!

/veronica ♥


kram så länge

Nu är utbildningen över och vi kör om några ärenden ner till Göteborg för att spendera natten hos min faster som är så snäll och låter oss sova där. Imorgon 07:15 går planet till London. Tyvärr så kommer det nog bli lite dålig uppdatering här ikväll och kanske under morgondagen men så fort jag får tillgång till internet igen så lovar jag att uppdatera. Tills dess kommer en stoooor kram och en bild på min uppdaterade skrivbordsbakgrund =)



Kram på er!

/veronica ♥

love love love

Jag bara älskar dessa fina klänningar från H&M's "The Garden Collection".


Blå himmel


Vit ros


Röd ros


Till sommarens alla fester


Beach


Karibien

Tyvärr är alla slutsålda på hemsidan =(

/veronica ♥


kvällsgöra

Idag har vi efter jobbet varit förbi svärföräldrarna för att lämna nyckeln så våra djur kan få mat när vi är borta. Varit ute med skräp och återvinning. Diskat och dammsugit. Nu har jag fått packat det som går. Hur kan det vara så svårt att packa för 4 dagar? I morgon efter duschen åker hygienartiklarna ner. Det och skor är av någon anledning lättast. I skoväg blir det dock inte mycket på denna korta tid. Det blir stövlar med klack och svarta converse, det duger bra. Älsklingen har fått en liten weekendväska medans jag tar stora väskan =) Bara utifall att det blir lite shopping. Kan ju inte komma hem helt tomhänt.
Väderprognosen säger att det ska bli mellan 12 och 16 grader torsdag och fredag, ca 10 grader lördag och söndag så det blir riktigt vårväder. Därför bli det höst/vårjackan som åker på i morgon.



Nattinatt!

/veronica ♥

alessi

Alessi är en design av italienskt ursprung som bildades 1921 av Giovanni Alessi, idag ägs bolaget av hans sonson Alberto Alessi. Du kan hitta produkterna på lite olika ställen men bluebox har ett fint litet sortiment. Perfekta som presenter, eller varför inte unna sig själv en liten present. Tycker det är såå söta saker och det ska snart köpas en burk för att ha kaffet i här hemma. Här är några av mina favoriter.


Dessertskål med hjärtsked - 349:- (finns även vit)


Burk med liten gubbe i locket, flera olika färger och storlekar S-129:- (70cl), M-149:- (90cl), L-169:- (140cl)


Tandpetshållare - 275:- (även i turkost)


Lock för tandkrämstub - 95:- (även i rött, turkost och blått)


3-pack flaskkorkar "Banana Bros." - 260:-


Hade jag haft katt så "Tigrito" - 570:- (även i turkost, gult och svart)

Kika in och hitta din favorit här.

/veronica ♥


räknar ner

Idag har det blivit dålig uppdatering. Allt jag kan tänka på just nu är min ledighet och vår London weekend. Det ska bli sååå härligt nu att komma bort en sväng. I morgon har jag en dags utbildning vilket bör flyta på lätt. Efter det åker vi ner till min faster för att få lite sängrum och någon timmas extra sömn innan vi åker. Torsdag morgon bär det av, 07:15 och vi kommer vara framm ca 08:25 engelsk tid. Då ska vi till hotellet och lasta av våra grejer. Micke ska iväg på sitt jobb och jag har ingen aning om vad jag ska ta mig till. Jag får se hur långt ifrån hotellet jag vågar ta mig själv första dagen. Några saker har jag hittat som jag gärna vill se/besöka.

♦ Big Ben
♦ Picadilly Circus
♦ Hyde Park
♦ Tower Bridge
♦ Buckingham Palace
♦ Soho
♦ Notting Hill
♦ Harrods
♦ Oxford street
♦ Primark
♦ Camden Market
♦ (Madame Tussauds)

Får se hur mycket som hinns med eftersom vi inte har så många dagar. Hade hoppats jag kunde uppdatera min blogg bra där över men men får se hur det blir. Datorn åker med men jag såg att hotellets wifi kostar lite varje dag. Men någon dag ska jag allt kunna få upp lite grann.



/veronica ♥

gina tricot

Har slötittat lite på tv och hittade några vårkläder från Gina Tricot  jag vill hänga i min garderob.


Tunnstickad tröja i korall - 149:-


Randig tunika 149:-


Tunn sommrig tunnika i rosa nyanser - 199:-


Rosa klänning med gråa detaljer - 249:-


Jeansshorts med lätta slitningar - 299:-


Rosa handledsväska - 129:-

Nu blir det mer Svenska Hollywoodfruar och sedan Boston Tea Party.

/veronica ♥


mer skolådor

Nu har jag kommit hem från jobbet. Har "sen" vecka och gillar det inte alls. Jag har lyckats byta bort denna vecka det sista så det var längesedan jag slutade fem nu. Annars slutar jag halv fyra eller fyra vilket är mycket bättre. Trots det så har jag en skön vecka framför mig. Imorgon väntar ännu en arbetsdag, på onsdag är det utbildning hela dagen och därefter åker vi rätt ner mot Göteborg och Landvetter för att på torsdag ta flyget till London. Jag längtar massa nu och det ska bli skönt att komma bort ett par dagar. Får se hur jag ska lyckas underhålla mig själv i en främmande stad när Micke jobbar torsdag och fredag bara men det ska nog gå bra.

Förresten så fick jag ännu ett tips efter mitt inlägg om billiga skolådor. Det var från Christine som hittat både billiga skolådor och till stövlar.


4-pack skolådor för 99,50: på homeshop.se


4-pack stövellådor för 159:- på nrett.se

Tack så mycket!

/veronica ♥

gott & blandat

På den finfina sajten formodesign finns massa kuliga saker för hemmet. Detta vill jag ha.


Superfin tårtform som ser ut som en cupcake (nordisk ware), 425:-


Små söta paket (nordic ware), 375:-


Dessa fina vill jag göra till min systerson =) (nordic ware), 375:-


En fin rosett (slikomart), 225:-


Superpraktiskt uppblåsbart fotbad som inte tar någon plats, 120:-


Jättefin sparbössa i form av barbapappa-familjen, 275:-


Söta förvaringspåsar (11x11), ha t.ex. bomull eller tops i, 50:-

/veronica ♥


sleepy sunday

Nu har jag precis satt i mig en hamburgertallrik från gatuköket. Såå gott var det. Lite segt att ge sig iväg bara och Micke fick tjata lite idag för att jag skulle orka. Vi var hemma ca 12 igår och lite lullig på rödvin slängde vi oss ganska fort i säng. Det sätter dock sina spår, jag känner mig inte bakis precis men trött som tusan. Jag satte på the League of extraordinary gentlemen tidigare idag och somnade 10 minuter in i den (har sett den innan och gillar den skarpt). Nu ligger jag och kikar på blåsningen med en stor godisskål i famnen. Om en timma ballar av stål och sedan soova.



och



/veronica ♥

underbar vår på lindex

Jag fick mail från Lindex i fredags och insåg att jag inte varit inne och kikat på vårens kläder ännu. Satte mig och gick igenom kläderna och hittade jättemycket fint. Lindex blir verkligen bättre och bättre för varje säsong. Det var inte längesen jag enbart handlade underkläder där. Detta vill jag ha.


Långärmad aprikosfärgad skjorta i längre modell - 249:-


Militärgrön långklänning - 399:-


Gräddvit blus i lång modell med fina detaljer - 349:-


Sockersöt rosa klänning - 299:-




Långskjorta i ljus gammelrosa - 299:-


Smårutig rosa blus - 149:-


Stark rosa blus, snyggt till vita jeans - 199:-


Himmelsblå luftig tunika - 199:-


Ljus turkosfärgat långt linne - 149:-


Jeansshorts med snygga slitningar - 249:-


Underbart blommig väska - 149:-

Detta är dessutom bara en liten del. Det finns mer! =)

/veronica ♥


testa vilken glass du är



/veronica ♥


fina smycken

I väntan på min dusch så kikade jag runt på lite bloggar och var b.la. inne på Maries blogg. Där såg jag att hon fått en jättefin ring från JFR och var tvungen att kika in där. De har massa fina smycken till bra priser och som alltid hittade jag en hel del jag skulle vilja lägga i mina smyckesskrin.


Stor vit porslinspärla i halskedja - 199:-


Halsband med skyddsängel, sötvattenspärla och två graverbara plattor - 199:-


Större silverhjärta i kedja - 139:-


Änglavinge och rosa sötvattenspärla - 149:-


Mockaarmband i 3 rosa nyanser med litet hjärta och cremefärgad sötvattenspärla - 59:-


3-radigt armband med sötvattenspärla och ring som går att få med olika budskap - 129:-
(Angel, Faith, Hope, Belief)

Nu blir det att hoppa in i duschen.

/veronica ♥


lovely lördag

Det är såå skönt med helg. Få sova ut lite och inte ha massa måsten. Idag gick jag upp vid elva trots att jag vaknade första gången vid nio. Efter lite frukost har jag kikat på senaste avsnittet av desperate housewives och americas next top model. Nu har jag precis avklarat en disk och väntar på att duschen bli ledig. Vid fyra ungefär (tror jag) blir vi hämtade för att åka på barnkalas. Dessa fina paket har vi med oss.



Micke envisades med att vi inte behövde ha något speciellt presentpapper för dom är för små för att tycka det är kul. Jag behöver nog inte berätta att vi inte var överrens och att jag fick min vilja igenom, klart dom tycker det är kul med fina papper =) Eller är det kanske jag som tycker det? Antagligen.

/veronica ♥

let's dance episode 11

Nu börjar det närma sig final. Bara tre par kvar. Denna veckan har juryn valt ut danserna. De får göra sin sämsta och bästa dans. För att fylla ut programmet lite fanns Linda Sundblad på plats och gjorde sin sköna Let's dance. Gillar verkligen den låten, lite skön 80-tals look dessutom =)

Claudia & Tobias
Claudia kör en Tango som utmaning och det gör hon ju fantastiskt. Om inte ännu mer fantastisk är hennes glänsardans Jiven. Love it. Hon är ju så grym. 
Willy & Charlotte
Han börjar med sin utmaning som är en Jive och han är ju rolig som alltid. Tangon som var Willys glänsardans gör han ju ganska bra. Det är hans typ av dans.
Mattias & Cecilia
Mattias fick sin utmaning Cha-cha-cha för att visa att han förbättrat höftrörelserna sedan första gången och det har han ju verkligen. Även Mattias fick Jive som glänsar dans och gör det riktigt bra, gillar dessutom låten (Right Round - Flo Rida) som bara får mig att vilja dansa.

Bäst (enligt poäng): Claudia
Sämst (enligt poäng): Willy
Min favorit: Svårt val nu, hoppas bara Claudia och Mattias tar sig till final. Båda två är värdiga vinnare.
Utröstad:
Willy Björkman - Han har ju varit underbart underhållande och rolig. En riktig entertainer som ska ha en stor eloge men nu var det på tiden.


Nästa vecka är det final och den kommer jag tyvärr att missa. Det är dock värt det i och med att anledningen är vår London-tripp. Jag får se om jag orkar se den söndag kväll, kommer troligtvis inte vara hemma förrän ca 11 på kvällen och då blir det nog bums i säng.

/veronica ♥


fredagsmys

Idag har jag lagt lite mer omsorg på maten än vanliga fall. Till vardags blir det mest lättlagade luncher och sedan äter vi ett par knäckemackor. Nu har jag precis testat en ny sak, jag har gjort tonfiskquesadillas.
Ingredienser:
2 burkar tonfisk i vatten (ca 400g)
1 burk majs (ca 200g)
1 stor röd paprika (tärnad)
2 dl lätt creme fraiche
75g riven ost
1 påse mexican fish spice mix (Santa Maria)
8 vetetortilla (medium från Santa Maria)

Blanda alla ingredienser utom tortillabrödet. Bred ut fyllningen på 4 av bröden, lägg ett nytt bröd ovanpå varje och tryck till. Grilla eller stek på varje sida. Jag torrstekte i vanlig stekpanna.



Till det hade vi en fräsch enkel mozarellasallad och hemgjord guacamole (med massa vitlök). Maten gick absolut hem och jag är riktigt nöjd. Det var sjuk gott så testa där hemma.

/veronica ♥

aktiv dödshjälp?

Jag tror inte artikeln om 31-åriga Kim har undgått många, jag hittade den här på aftonbladet. Det är en intressant fråga som berör många och det finns väldigt många olika åsikter om detta. I detta fallet så har Kim sedan 6 års ålder varit förlamad i hela kroppen pga en operation där en tumör skulle plockas ut. Hon är nu sängliggande och har dygnet runt 2 assistenter som hjälper henne och kontrollerar så att utrustning fungerar. Hon kan prata och röra lite på huvudet men hon kan inte andas själv. Hon vill nu avsluta sitt liv och har skrivit ett brev till socialstyrelsen. Hon kan ju inte avsluta sitt liv själv som hon meddelar i intervju. Dessutom har nära har erbjudit sig att hjälpa henne men hon vill inte låta dom straffas. Nu väntar hon på vidare besked från socialstyrelsen men väntar sig ett nej, hon kommer att överklaga och har enligt artikeln på att avsluta sitt liv i Schweiz där aktiv dödshjälp är lagligt.



Nå? Är det rätt eller fel att förbjuda aktiv dödshjälp?
Det är en svår fråga och jag vet inte var jag står. De blir automatiskt lite så att det beror på omständigheterna vilket inte är så konstigt. Om det skulle vara tillåtet så måste saken utredas noggrannt, vilket självklart också är svårt. Jag vet inte alls hur jag skulle ställa mig i frågan om jag hade en anhörig som skulle vilja ha dödshjälp men jag vill samtidigt inte se en nära lida.
Om jag själv skulle vara i samma situation, att jag skulle vara totalt förlamad eller liknande så hade jag velat ha hjälp. Jag kan inte se hur mitt liv skulle vara värt att leva i en sådan situation. Jag skulle vilja att någon drog ur kontakten eller lät mig somna in.

Vad tycker du?

/veronica ♥

billiga skolådor

Jag bloggade häromdagen här om skolådor som jag gärna vill ha. Dock var priset lite dyrt (i alla fall eftersom jag vill ha till alla skor). Jag fick dock ett superbra tips från en läsare (Katarina) om sajten Forvara.se
Där fanns denna lite billigare variant.


Skobox, 4-pack för 199:-


Skobox för stövletter, 2-pack för 129:-


Skobox för stövlar, 2-pack för 199:-

De hade massa andra fina förvaringslösningar för hela hemmet med. Kika in!
Tusen tack för tipset.

/veronica ♥

smart lösning

Jag har suttit och bläddrat i nya Cosmopolitan under kvällen. Jag hittade där ett kanontips på ett kanske litet problem men ofta irriterande. De flesta tjejer använder hårnålar vid något tillfälle, alla vet också att man gång på gång köper nya förpackningar och man vet inte ens vart de gamla tagit vägen. De bokstavligen talat försvinner, eller så hittar man någon i en ficka, i sängen, på golvet.. you name it.
I detta fall är det några tjejer från Stockholm som skapat ett UF-företag (Ung Företagsamhet) med en produkt för detta problem. Det är en liten magnetisk metallplatta med sugpropp som man helt enkelt kan fästa sina hårnålar på. De finns i fyra olika former, två färger och kostar bara 50:- (exkl. porto).
Kika in på hemsidan Magnetize.



I morgon ska jag köpa mig en men har svårt för att välja färg och form.

/veronica ♥

påsk?

Nu sitter jag och tittar på sveriges värsta bilförare. Det är underhållning på hög nivå =)
Efter jobbet idag åkte vi in till Lidköping, vi hämtade ut mitt pass så vi kommer iväg till London nästa vecka. Wiii, längtar som tusan. Dessutom köpte vi presenter till Mickes kusinbarn som vi ska fira på lördag. Ganska svårt var det, de är två som ska firas. En flicka på 5 år och en pojke på 3 år. Till flickan var det inga problem, jag tog en hello kitty-pet shop till henne, urgulligt. Jag valde helt enkelt något jag tyckte var fint själv, hihi. Till pojken var det svårare men det slutade på en grävmaskin.

Dessutom var vi inne på Åhlens för att köpa presentpapper och jag hittade så mycket söta påsksaker, jag har inte firat påsk sedan jag var liten och då var fira = måla ägg och klä ut sig till påskkärring. I år blir det nog lite ris med fina ägg i och kanske någon fjäder i. Bara för att det är fint =)



Firar du påsk?

/veronica ♥

skotema på bluebox

Som de flesta vet vid det här laget så gillar jag skor. På bluebox har de flera fina saker som går i skons tecken.


2 olika paket med placeringskortshållare i form av skor - 299kr/6-pack


Tårtspade - 119kr


24 st plåster i skons tema - 65kr


Nyckelring med svart högklackad sko - 99kr


En liten börs (11x7,5cm) - 99kr


Finfin plånbok (finns större och som börs) - 165kr


Passfodral som jag så gärna vill ha - 125kr


Necessär med samma mönster som passfodralet - 219kr

/veronica ♥


baka roligare

Jag hittade massa fina kak-och muffinsformar på Inreda idag, sådant gör bakning ännu roligare. De hade en hel del annat med, både med association till bakning och annat.


Kakformar i roliga färger (finns fler färger), 3st för 55:-


Muffinsformar i olika nyanser (finns fler färger), 45:-/förpackning
Finns dessutom i olika storlekar, för allt från tryffel till stora muffins/bullar


Boken Cupcakes av Cheryl Lindblad för 179:-


Kakeldekor i 2 olika varianter. Det ena paketet innehåller kafferecept och det andra lite blandade recept. 6-pack för 100:-
Espresso, Kaffe med mjölk, Caffè Mocha, Cappuccino, Husets Kaffe, Kort Kaffekunskap
Köttbullar, Pannkakor, Chokladbollar, Frullefrallor, Kanelbullar, Matkalkylator



Fina skolådor, vill ha till alla mina skor men hade tömt kassan.. skolåda 159:-/st, stövelbox 249:-/st


Avslutar gör jag med denna underbara muffinsformen i plast. Plasten är okrossbar, UV beständig, giftfri och miljövänlig och går alltså användas både ute och inne. T.ex. som blomkruka, förvaring, badbalja till den lille, sandlåda mm, bara fantasin som sätter stopp. Jag vill väldigt gärna ha trädgård och kunna ställa ut denna fina.
1695:-

/veronica ♥


prepp möter trash

Jag avslutar kvällen med ett inlägg baserat på något jag nyss läste på aftonbladet här. Amy Winehouse ska tydligen designa en kollektion för Fred Perry. Även om Amy råkar sjunga bra och har emellanåt någon fin klänning så tror jag de flesta asocierar henne med lite mindre smickrande outfits. Jag tappade hakan när jag läste detta. Men vem är jag att döma? Det kan ju sluta superbra (vilket det troligtvis gör också).




Kollektionen ska lanseras i oktober och det ska bli en kollektion med 50-talsinspirerande kläder först och främst i svart och rosa. ENligt WWD.com så har hon gett avgörande synpunkter på färg, passform och proportioner. Kollektionen kommer dessutom bestå av den klassiska pikétröjan.
Vad tror du om detta sammarbete?

/veronica ♥

dålig karaktär

Jag och älsklingen har ju bestämt oss för att gå ner lite i vikt, det har blivit några sambokilon under detta år. Första steget har blivit att tänka på maten (nästa att börja röra lite på oss). Det har gått ganska bra, vi äter mindre och framför allt mindre godis, inget på vardagarna och försöker hålla oss till lite på helgerna och inte de mängder vi smällt i oss tidigare. Men idag... då förstörde vi allt. Det är så kass att båda har lika dålig karaktär för 20:15 sitter vi i bilen på väg till preem för att köpa lite svindyrt godis. Godissuget tog överhanden och nu är det dags att smälla i sig lite. Snart kommer fuskbyggarna på tv4.



Tidigare idag har jag suttit och bläddrat i vårkatalogerna från Ellos och H&M, det finns så mycket fint, älskar alla härliga pasteller och det kommer nog bli mycket i korall och mint.
Dessutom har vi tvättat lite, ett nödvändigt ont men otroligt skönt när alla kläder hänger rena och fräscha i garderoberna.

/veronica ♥

dekorationstext och blommor

Inne på trend4you finns det massa fina ordspråk som man antingen kan lägga på ett bord eller ställa på en hylla. Jag hittade flera fina som jag skulle kunna tänka mig. Dessa nedan kostar mellan 129 kr och 279 kr och är mellan 6 och 12 cm höga.


Där finns också ordspråk som är tryckta som väggdekorationer. 
Någon av dessa vill jag placera i sovrummet.
"Det är för oss solen går upp", 229 kr och "Amor vincit omnia", 379 kr


Om man hade haft ett litet barn så hade denna varit underbar, 219 kr.


Sedan blev jag ju självklart förälskad i denna som jag ser framför mig i min walk-in-closet (som för tillfället bara är en dröm), 219 kr



Avslutningsvis så vill jag klicka hem dessa fina blommor. Grönt och rosa grytunderlägg i silikon 69kr styck.


Och finfina markörer att placera på sitt glas under en fest/middag/bjudning. 8 stycken kostar 139 kr.


/veronica ♥


annorlunda kilklack

Kikade in på den härliga bloggen MyShoebox idag och såg fina bilder på skor från Bottega Venetas höst/vinter-10 visning. Där såg man en liten udda variant på kilklacken som alltid är lika härlig. Tusan vad glad jag blev att jag har svårt att slänga skor, dessa hittade jag på rean för ett eller två år sedan på din sko. Jag tror jag fyndade dom för 200kr. Dom åker snart på. Fungerar lika bra under vår som höst. Lovely =)





/veronica ♥

vårbeställning

Idag har jag varit inne på jotex.se och valt bland vårnyheterna. Nu väntar jag ivrigt på paketen. Första paketet kommer i maj och i juni dyker klockan upp.




Gardin Moa (dessutom kappa i samma tyg till lilla fönstret), dessa ska få hänga i vardagsrummet


Gardin Vinge som ska få pryda sovrummet, jag blev helt förälskad i denna gardin


Brödkorg (dessutom grytvantset i samma grönrutiga tyg)


Köksklocka i lite äldre stil, kommer fungera bra i vårt kök

Nu blir det lite Final Fantasy med paus för Dating in the Dark klockan 20:00.

/veronica ♥

bikinis

Sommaren närmar sig och så årets bikiniinköp. Det blir ju i stort sett minst två nya bikinis varje säsong. Jag har kikat runt lite och hittat en del jag gillar.


Mönstrad bikini med boxertrosa (Lindex – överdel 129kr, underdel 99kr)


Rosa bikini med roliga detaljer (Lindex – 129kr per del)


Grön bikini med fina strassdetaljer (H&M - överdel: 129kr, underdel 99kr)


Turkos bikini med svagt leopardmönster (H&M – 49,50kr per del)


Batik och korall är fint (Ellos – överdel 149kr, underdel 99kr)


Bikini i olika rosa nyanser från Puma (Ellos – 399kr)


Söt rosa bikini med vita prickar och volang (Ellos – överdel 179kr, underdel 129kr)

/veronica ♥


lady gaga och beyonce

Någon som sett Lady Gagas nya video Telephone med Beyonce? Jag såg den i söndags och vet inte vad jag ska säga. Riktigt knasig video men det följer Gagas tidigare videos. Jag tycker låten är bra men säger varken bu eller bä om själva videon. Men det är ju absolut kul med lite udda videos. Återigen är det ju dessutom Jonas Åkerlund som producerat vilket är lite kul.



Se videon här: http://www.youtube.com/watch?v=GQ95z6ywcBY
Vad tycker du?

/veronica ♥

svenska hollywoodfruar

Jag har nu sett på Svenska Hollywoodfruar. Jag älskar ju verkligen Maria Montazami! Denna människa är ju helt underbar. Ok att hon tänker lite långsamt och pratar lite långsamt men det är ju en härlig människa. Hon är nog en av människorna som är mest önskvärda på en middag eller fest. Tänk er, hur kul som helst.



Päivi och Lena, vad ska man säga. I första avsnittet så tänkte jag att Lena kändes ganska normal (med massa pengar då) men shit vad nasty hon och hennes väninna är. Deras barbie-party i dagens avsnitt var ju helt sjukt. Massa medelålders kvinnor som betalat män gamla nog att vara deras söner att springa om kring i bar överkropp och åma sig. Ålderskris någon??
Suzanne har varit med lite för lite än så länge. Men sjukaste huset någonsin har hon.

Dagens citat: "Hon har koncerverats bra" - Maria när hon ska beskriva sin mammas åldrande. =)

/veronica ♥


tv-night

Idag har det varit mycket att göra på jobbet och jag känner mig halvt slut. Det finns mycket saker som borde göras men som jag inte orkar, bl.a. har jag bestämt mig för att rensa ur bland kläder, skor och väskor. Får ta det en annan dag. Senare ikväll ska jag kika på Svenska Hollywoodfruar (21:00) och Boston Tea Party (22:00) och sedan måste jag fixa lunchlåda (korv stroganoff och makaroner) men just nu står valet mellan lite Final Fantasy och tv-serier. Tror det blir tv-serier =), jag har avsnitt av:


Americas Next Top Model


Criminal Minds


Gossip Girl


Grey's Anatomy 

Efter som jag känner mig totalt oinspirerad att göra något annat så jag tror det blev bestämt nu.

/veronica ♥

london

Äntligen är allt klart. Jag och älsklingen ska till London. Idag har vi fått hotell och flygbiljetter bekräftade. Micke fick förfrågan från jobbet att göra lite arbete i London torsdag och fredag nästa vecka. Vi passade då på att ta ledigt för mig och boka ett par extra hotellnätter. Så nu kommer vi vara där torsdag tom söndag. Tror vi är framme på morgonen och åker hem på kvällen så man kan säga att vi kommer att ha 4 dagar. Det blir spännande att se vad jag ska hitta på när han jobbar men jag misstänker att det finns saker att hitta på. Ska bli såå roligt att åka dit, har aldrig varit där innan. Hoppas på lite sightseeing och lite shopping.



Jag längtar verkligen, det är så skönt att hela tiden ha små saker att se fram emot nu innan våren.

/veronica ♥

comments på let's dance episode 10

Det blev inget let's dance den här veckan för mig. Varken Micke eller Carro är särskilt pigga på detta program och jag vek mig. Men jag fick se utröstningen i alla fall. Jag orkar tyvärr inte lägga mig och titta på detta just nu så jag får kommentera det lilla jag såg.
En favorit är svår att ha när man såg så lite av danserna.
I botten ligger ju för mig Willy men även Molly har lite lägre standard än Mattias och Claudia.
Utröstad:
Molly Sandén -  Även om hon inte riktigt är i topp så hade hon kunnat få stanna en vecka till.



Börjar bli lite trött på allas röster för Willy nu. Ja, han bjuder på underhållning men det är ju ingen som kan tycka att han är bäst. Han förtjänar faktiskt inte en plats i finalen. Dessutom så ska ju vinnaren tävla i en större danstävling, det har nog alla missat. Vill vi verkligen skicka Willy och säga att det är det bästa vi har? Pinsamt.

Jag får se om jag orkar kolla på avsnittet i veckan..

/veronica ♥


ikea

Vi fick också med oss lite fina saker från Ikea.


Supersmarta förvaringsboxar man kan lägga i byrålådan för att få lite ordning. Toppen för mig eftersom alla mina underkläder ligger huller om buller.


Mjölsikt


Gröna servetter och supersmarta fryspåsar med zip-förslutning i två storlekar (och färger)


Rosa vattenkanna (9kr!!)


Jättefina stora rosa muggar

Dessutom köpte vi två vita tavellister som ska upp i vardagsrummet.

/veronica ♥


lindex

I lördags blev det en liten shoppingtur med mina älsklingar Micke och Carro. Vi var i kållered och fick med oss lite hem. Jag hittade en hel del kläder på Lindex och flera par skor på Skopunkten men lyckades hålla mig eftersom vi har en liten tripp inplanerad till om två veckor. På Lindex köpte jag en superfin väska med dragkedja på bägge sidor, den har också längre axelband och är i lite mindre storlek.


Jag köpte också detta fina halsband med en superfin tårtbit =)


/veronica ♥

sammanfattning av göteborg

Nu kan jag äntligen avslöja vad jag faktiskt gjorde i göteborg i helgen. Vi var nerbjudna på överaskningsfest för min vän Karin som fyllde 30. Hennes föräldrar, pojkvän och en kompis till henne hade gjort ett bra jobb med att hyra lokal, fixa mat, bjuda in vänner och familj. Det var riktigt kul. Festen var på lördag kväll och startade med välkomstdrink och lite mingel. Därefter dök Karin upp rosig om kinderna =) Sedan blev det italiensk buffe och sedan kaffe och tårta. Det bjöds på öl och vin och dans senare under kvällen. Jag hade riktigt kul och jag hoppas du Karin är nöjd med kvällen. Grattis igen! =)



Dessutom var det ju toppen att få umgås litegrann med Carro också. Nu är vi dock hemma igen och det är ganska skönt att få krypa upp i sin egen soffa. Nu blir det nog lite slötittande på tv och lite senare Final Fantasy =)

/veronica ♥

göteborg

Nu är vi nere i Göteborg. Vi har sovit hos min underbara vän Carro i natt. Igår åt vi tacos och slökollade på tv. Inget let's dance så det får jag kika på i morgon. Om en liten stund bär det av till ikea för att se om vi kan hitta något kul. Dessutom så har dom ju lite mer roliga affärer eftersom vi åker till Kållered. Sedan ikväll blir det lugnt, kanske träffa familjen. Får se om jag har något kul att visa här sedan. Jag hoppas jag kan fynda något kul.

/veronica ♥

berlocker

Hittade jättefina berlocker på smink.nu och funderar att sätta ihop ett eget. Så här skulle nog mitt se ut om jag fick välja.


Armlänk 49:-

 
Stenar (rosa och lila) 29kr/st


Kula (vit) 19kr/st

 
Figurer med strass (ring och hjärta) 59kr/st

     
Figurer (rosa bil, nalle, älva och fjäril ) 59kr/st

Det är dessutom riktigt bra priser på grejerna, berlockerna finns i fler färger och utföranden.
Smink.nu har massa andra saker med, bla smink, accessoarer, kroppsvård, väskor mm, så kika in.

/veronica ♥


roliga sidor

Här kommer några sidor som kan ge dig ett gott skratt när du behöver det som mest. Vissa saker kanske man ska ta med en nypa salt men otroligt roligt är det ändå.


Tjuvlyssnat - Precis som det låter, folk har hört roliga saker i samhället och skickar sedan in detta.


Tjuvtittat - Här publiceras bilder som underhåller på olika sätt.


Arga lappen - Detta är en blogg som slänger upp bilder på just arga lappar som hittats i bl.a förråd, tvättstuga mm.


Fel sms - Folk delar med sig av felskickningar, vem skulle det till och vad stod det? Det kan gå mycket fel och är sjukt kul.


Warpdrive - Här finns en massa citat hämtade från internets alla hörn, uttalade och odödligförklarade av läsarna själva.


Failblog - Bilder (och även videos) som nästan inte borde få existera.

Enjoy!

/veronica ♥


ny klocka?

Jag har hittat ett underbart erbjudande på klockor. Den är i plast och finns i flera olika färger. En klocka kostar 369kr men du får köpa två för 570kr. Men varför vill man då ha mer än en? Jo, alla dessa underbara färger. Jag vill ha en rosa, en vit, en svart, en... ja en i varje färg tror jag, hihi. Gillar dessa riktigt mycket.



Här hittar du erbjudandet.

/veronica


back in business

Igår var vi ju på after work på Vatra. Det var väldigt trevligt, tror det var ca 25 personer totalt. Det blev ett par glas vin och väldigt god mat. De hade italiensk buffé och det fanns bland annat mozarellaost, lufttorkad skinka, marinerad kycklingfilé, rostad potatis, lax och lasagne. Det var jättegott och jag blev supermätt. Vi var hemma ca 12 och då var det i stort sett bara att slänga sig i sängen.
Trots att jag inte drack så mycket ville jag verkligen inte gå upp i morse, det är inte förrän nu till lunchen som jag känner mig som människa igen. Nu är det ungefär 3 timmar kvar av arbetsdagen och sedan blir det hem och packa och ner till Göteborg.
Ska bli så skönt att få komma "hem" en sväng!

/veronica ♥

idag = aw

Nu har jag slutat jobba och om en liten stund bär det av till Skövde, vi ska till Vatra med jobbet på after work. Det är alltid kul när företaget hittar på lite roliga saker. Denna gång får vi dessutom ta med oss lite gäster från våra uppdrag (jag jobbar som konsult) så det blir nog ett bra gäng som möts upp ikväll. Så om ett par timmar är det dags för ett glas rött och härlig buffé.

Även om jag ser fram emot en trevlig kväll så innebär detta troligtvis ingen blogg ikväll, inget final fantasy och inget slappande på soffan, mina favoritsysselsättningar just nu =)
När vi kommer hem måste vi packa väskan eftersom vi ska iväg en tripp i helgen och åker direkt efter jobbet. Ingen lång tripp men hem till mitt kära Göteborg en sväng.

/veronica ♥

jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar om parfymen Escada - Sunset Heat hos Simone Fattybom. Tävlingen hittar du här.

Sunset Heat låter som en riktig fruktbomb som är god i sommar;
Toppnot: ananasmousse, mangosorbet, papaya och citrus
Hjärtnot: vattenmelon och persika
Basnot: hibiskus och sandelträ



Hoppas jag vinner =)

/veronica ♥

nyheter på h&m webshop

H&M har fått in massa fina nyheter i webbshoppen. Kika in vettja. Här kommer lite bilder på det jag vill ha!


Rosa spetsbh med brottarrygg fungerar bra till linnen i samma modell - 79,50kr


Puderbeige cardigan att dra på sig under kyliga sommarkvällar - 299kr


Blommig benvit klänning med smock - 99kr


Turkosrandig sommarklänning - 149kr


Denim känns rätt och så också den här i vår - 149kr


Rödblommig klänning 149kr


Den här lavendelfärgade skjortklänningen är en förlängning av deras klassiska skjortblus - 199kr


Denna mönstrade klänning är en dröm - 299kr


I'm in love! Naturvita klackar med fina blommor som fin detalj - 399kr


Korall och kilkack känns som en bra matchning - 299kr


Svart stråväska, perfekt på stranden - 99kr


Blommor tryckta på snäckskal känns som sommar - 29,50kr

Varför har man inte mer pengar i fickan? =(

/veronica ♥


skor från halens

Idag har jag spelat lite mer Final Fantasy, älskar verkligen det där spelet, så jä*la kul =) Jag har dessutom färgat håret så nu är jag brunett igen, fattar inte varför jag trodde jag skulle trivas som blondin, gör aldrig det någon längre stund ändå. Sedan har jag fixat naglar och gjort storkok med köttfärssås, fem matlådor blev det.

Nu har jag kikat vidare lite på Halens hemsida och hittade självklart lite skor jag gärna ser på mina fötter.


Rosa rosor (finns även i svart) som tyvärr bara finns kvar i stor storlek - 399kr


Platåsandalett i vårens färg med en rolig pärldetalj framtill - 399kr


Platåsandalett i rosa såklart - 399kr


Platåsandalett med träsula och broderade detaljer - 349kr


Kilklack i kork och canvas (finns i flera färger och jag vill ha mer än ett par) - 199kr


Jag fastnade också för detta skärp med fin rosett som kan pigga upp en klänning eller tunika - 179kr

/veronica ♥

favorites from halens

Jag fick en ny Halens-katalog idag där dom plockat ut lite härliga kläder till våren. Jag hittade en hel del jag vill klicka hem och här kommer lite av det.


Blommig Klänning 199kr


Vit Cardigan 279kr


Rutig Klänning 299kr


Svart väska med nitar 249kr

Jag kikade dessutom lite mer på hemsidan och hittade lite till jag vill ha på mig i vår.


Rosa Tunika 299kr


Vit Klänning 299kr

Rosa Klänning 249kr

Nu blir det lite FFXIII, lite senare ska jag laga lunchlådor, färga håret och slänga på naglar.

/veronica ♥

final fantasy XIII - första recension

Idag har det inte blivit så mycket gjort. Handlade lite mat efter jobbet och har hunnit med ett par tvättar. Jag har också lagat lunch men... Jag har blivit kär, mitt hjärta slår lite extra för Lightning, Snow, Vanille, Sazh och Hope. Det är karaktärerna jag hittills sprungit på i Final Fantasy XIII. Jag har ca 3 och en halv timma spelat och jag tror detta kommer ge mig lång njutning. Det är mycket att hålla reda på och alla möjligheter är ännu inte introducerade och jag ser fram emot allt jag har att vänta. Det är det absolut snyggaste spelet jag sett, omgivningen är helt fantastisk och då både i filmer och själva spelet. Samma sak gäller spelkaraktärerna, allt från ögon, hår och kläderna.


Lightning


Snow


Vanille


Sazh


Hope

Längtar redan till i morgon då det blir mer spel. Nu är det snart dags för sängen.

/veronica ♥

final fantasy XIII släpps idag!

Idag släpps Final Fantasy XIII och igår fick jag reda på att min underbara sambo förhandsbeställt det =)
Det innebär att det ska ligga i brevlådan när vi kommer hem. Underbart.



/veronica ♥

drömväskan

Min ultimata drömväska är en Mulberry. Min favorit har alltid varit Bayswater men har hittat en ny modell som verkligen faller mig i smaken också, Alexa (oversized). Dessa väskor är ju stilrena och vad jag förstår i stort sett en livslång investering, illa bara att jag är sämst i världen på att spara pengar. Grr, men en vacker dag. Dessa är mina favoriter;


Bayswater - Black


Bayswater - Chocolate


Bayswater - Pink


Oversized Alexa - Oak


Oversized Alexa - Nude

/veronica ♥

nyfriserad

Idag har jag varit hos frisören. Jag försökte ju mig på en blondering för ett par månader sedan och håret var oerhört slitet så det fick kapas av en bit. Känns så skönt att verkligen klippt bort det trista slitna. Det blev lite kortare än planerat men jag är jättenöjd, bestämde mig i sista sekund för vad jag skulle göra.

innan:


efter, framifrån:


efter, bakifrån:


Vad tycker du?
Nu ska det bara färgas lite, lite mörkare vilket troligtvis görs i morgon. (Bilderna är tagna med mobilkamera så kvaliteten är sådär.

Nu tittar jag på Stjärnkockarna och efter det blir det Svenska Hollywoodfruar och Boston Tea Party.

/veronica ♥

paket från h&m

Idag efter jobbet så hämtade jag ut paket 2 från min beställning som jag gjorde för ett par veckor sedan. Nu väntar jag på ett litet paket till.. Detta fick jag idag;

Svarta treggins med dragkedja i nederkant


2-pack linnen som funkar lika bra tillsammans som var för sig

/veronica ♥

oscar academy awards 2010

I natt gick Oscarsgalan av stapeln och jag önskar jag kunde suttit uppe och tittat. Jag blir lika irriterad varje år när denna gala läggs natten mellan söndag och måndag. Varför ska inte vi på denna sida jorden få njuta av alla vackra klänningar live, alla nomineringar och priser. Klart man kan men jag vet inte om det är värt en semesterdag. Hade det legat mellan fredag och lördag eller lördag och söndag hade jag laddat upp men nu får jag läsa om det dagen efter istället...
Här kommer några klänningar jag fastnade lite extra för;


Cameron Diaz (Oscar de la Renta) - oscarsstatyett nummer 1


Rachel McAdams (Elie Saab Haute Couture) - helt underbar klänning i somriga färger


Jennifer Lopez (Armani Privé) - en riktigt vacker skapelse, som en gräddbakelse


Sarah Jessica Parker (Chanel Haute Couture) - hon strålar i en lite annorlunda skapelse


Kristen Stewart (Monique Lhuillier) - håller fast vid den mörka sidan i en dramatisk klänning


Demi Moore (Atelier Versace) - älskar denna aprikosa klänning, Ashton kan vara stolt


Maggie Gyllenhaal (Dries van Noten) - lite mer färg än på de flesta andra klänningar, snyggt!


Carey Mulligan (Prada) - annorlunda och dramatik, me like!


Sandra Bullock (Marchesa) - oscarsstatyett nr 2 och en vinnare


Zoe Saldana (Givenchy Haute Couture) - lite udda klänning men jag gillar den skarpt

Några av vinnarna:
Bästa film: The Hurt locker
Bästa regi: Kathryn Bigelow (The Hurt locker)
Manlig huvudroll: Jeff Bridges (Crazy heart)
Kvinnlig huvudroll: Sandra Bullock (Blind side)
Manlig biroll: Christoph Waltz (Inglourious basterds)
Kvinnlig biroll: Mo´nique (Precious)
Bästa animerade film: Upp

Hela listan på vinnarna (inklusive de nominerade) hittar du här.

bilder: PeopleStyleWatch

/veronica ♥


the dead outside

Igår såg vi också på film, vi tittade på The Dead Outside. Den handlar om en neurologisk pandemi som har tagit död på större delen av befolkningen. April, en ung mysterisk kvinna med ett mörk förflutet  har överlevt länge ensam på en isolerad farm och slutligen hittar Daniel dit. Daniel tror desperat på att det finns hopp om ett botmedel medan April klarar sig bra själv. De två börjar anpassa sig på farmen tillsammans men rätt som det är dyker en främmande kvinna upp på farmen och de konfronteras med en ny fiende, ännu dödligare än den utanför inhägnaden.



Detta var något av det sämsta jag sett. Först trodde jag det var för att jag var så sjukt trött men det kan det inte ha varit. Den är seg och långtråkig. Det händer absolut ingenting i den. Jag förstår inte alls vad den går ut på eller om den ens har någon mening. Har du haft någon fundering på att se denna så glöm det. Riktig skit enligt min mening.

/veronica ♥

gårdagens

Igår blev det dåålig mat. Vi har ätit riktigt duktigt i en vecka nu så samvetet gnager lite på en. Men vad ska man göra, lite bakismat någon gång ibland är ok. Till middag blev det kycklingkebab med pommes, fetaost och tzatziki.


Efter det lite godis =)


/veronica ♥

på väggen

Hittade dessa fina tapeter från favoritsaker och tänker genast på drömmen om en walk-in-closet. Kanske någon av dessa på en fondvägg.





Alternativt denna väggdekoration som är från samma ställe.


/veronica ♥

galet trött

Vi var hemma vid tre ungefär igår, det var bums i säng som gällade. Idag vaknade jag vid ca tolv och har legat i soffan och kollat serier hela dagen. Har dessutom legat och småslumrat lite. Är sjukt trött. Snart blir det i alla fall pizza och film, sedan ska man mentalt börja förbereda sig på att jobba i morgon.



/veronica ♥

shoppat

Nu har vi kommit hem från Lidköping där det blev lite shopping.


En härlig aprikos (ljusare än på bilden) oversize t-shirt som funkar lika bra till leggins som jeans (H&M)


Grön klänning, köpte också ett svart skärp att ha vid sömmen (H&M)


Basplagg, 2 linnen och 2 par leggins (H&M)


Lösnaglar och nagellack i nude färg (Åhlens)


2 par örhängen (Åhlens)

Det allra bästa var att för ett par veckor sedan fick jag min guldbonus för 2009 från H&M, hade dessutom en 50-lapp från tidigare så det blev nästan gratis.


Efter det blev det kaffe och cheesecake på Garströms, supergott. Nu är vi hemma och ska slänga i oss lite mat. Om en stund åker vi tillbaka till Lidköping för lite spel och öl.

/veronica ♥

en solig dag

Nu har jag precis ätit frukost. Det blev ett glas apelsinjos, ett kokt ägg och två knäckebröd med kalkon och paprika på. Nu är det dags för en dusch och sedan in till Lidköping. Där väntar lite shopping och så möter vi upp Mickes syster.
Det är fint väder idag dessutom. Solen skiner och himlen är blå =) Om bara snön försvunnit hade det kännts som en riktig vårdag. Så ut i solen allihop!



/veronica ♥

the decent: part 2

Till vårt nyttiga snacks blev det idag också film, känns som det var länge sedan nu. Vi såg The Decent: Part 2 som är uppföljare till The Decent som kom 2005. Om du inte sett första filmen så läs efter bilden där jag skrivit vad jag tycker.
Uppföljaren handlar om Sarah Carter som lyckats ta sig ur ett stort grottsystem skräckslagen. Då hon inte kan förklara vad som hänt eller varför hon är täckt i sina vänners blod tvingas hon tillbaka ner för att hjälpa till att hitta hennes fem vänner. Räddningsteamet beger sig ner och Sarah börjar snart få små minnesbilder och börjar komma ihåg vad som hänt...



Jag tycker filmen var bra, den fick mig att hoppa till ett par gånger och den är ganska läskig. Den är dock inte riktigt lika bra som första filmen men absolut sevärd. Slutet var dock lite oväntat och tyvärr upplagt för ytterliggare en film, men det återstår att se.

Nu blir det att slökolla på Collateral och snart sova lite.

/veronica ♥

nyttigt snask

Idag blev det för en gång skull ingen chips och inget godis utan jag bestämde mig för att köra på en nyttigare variant. Det blev helt enkelt morötter, gurka och paprika i stavar med smaskig Fresh Island dressing från OLW.





Känner mig sååå nyttig =)

/veronica ♥

let's dance episode 9

Nu är dom igång med två danser! Riktigt kul =) Det blir en salig kompott av danser vilket är sjukt kul. Ser fram emot deltagararnas andra danser. Måste också säga att Jessicas klänning inte var så rolig denna vecka, skriker tant. Jag som var så nöjd förra veckan.

Stefan & Malin
Quickstep: Tycker Stefan är bra och domarna är lite hårda. Älskar Malins paljettklänning.
Soft Shoe: Detta passade Stefan lika bra som handen i handsken.
Claudia & Tobias
Quickstep: Vilken prinsessa. Inte riktigt lika bra som andra danser men bra och hon har kul.
Bollywood: Detta är ju en superkul (och lite fjantig) dans. Claudia kan röra på höfterna.
Mattias & Cecilia
Quickstep: Rolig, fartfylld quickstep till en superbra låt.
Bachata: Hot hot hot. Det ser verkligen ut som dom tror dom står där ensamma på en strand i västindien.
Willy & Charlotte
Quickstep: Han är ju onekligen rolig i alla fall. Sambon här hemma älskar Willy och röstar tom ikväll =)
Flamenco: Hahaha, han är ju underbar! No need to say more.
Molly & Jonathan
Slowfox: Denna typ av dans passar Molly, och dom är ju så söta ihop.
Lindy Hop: Tycker hon gör lugnare danser bättre men ändå lite kul.

Bäst (enligt poäng): Molly
Sämst (enligt poäng): Willy
Min favorit: Mattias Andréasson
Utröstad: 
Stefan Sauk - Fy f*n vad dåligt! Detta var ett av mina top 3-par. Supertråkigt.



/veronica ♥


hyra skor

Jag läste här om en helt underbar idé. Det är en tjej i England vid namn Alexandra Hones som har startat företaget Cinderella där man kan hyra ett par lyxiga designerskor för en kväll eller en vecka. Jag tycker det är en sjukt bra idé. Har man inte råd att köpa ett par skor för sig t.ex. 8000 så kan man hyra dom till "den där festen". Skorna rengörs mellan varje uthyrning med uv-strålning och kunderna har ökat med 1000 procent de senaste månaderna. Tänk er själva;


Balenciaga


Balmain


Christian Louboutin


Gucci


Yves Saint Laurent

Love it!

/veronica ♥

middag och lite gott

Idag gjorde jag en chili con carne med en enkel sallad till. Det kändes gott och ändå fräscht.



Efter det så testade vi dom nya magnumglassarna från GB. Jag tog en Magnum Temptation Fruit - len vanilj med virvlar av skogsbärssås blandat med bitar av choklad och tranbär, detta täckt med choklad.

Jag tyckte den var helt underbar. Chokladen kändes verkligen lyxig och bären smakade sååå gott. En riktig favorit.

Micke tog Magnum Gold - vaniljglass med virvlar av kolasås med havssalt doppad i krispig mjölchoklad med ett gyllene skimmer.

Han tyckte den var riktigt riktigt god, kul att den var guldig med. Måste testa denna

/veronica ♥

h&m loves shoes

H&M stiger i mina ögon varje säsong när det kommer till deras skor. Det är fler att välja på, bra priser, snygga, varierande modeller. Jag har fortfarande kvar mina allra första skor från H&M (slänger inte skor) som är ett par bruna vinterstövlar, skaftet är högre fram till en baktill. Dom är skitsköna och fortfarande fina, bara en omklackning då och då.
Just nu har H&M massa härliga skor jag skulle vilja bjuda in till mig =)


Perfekta lite dressade skor som man kan gå i all evighet med.


Älskar kedjan runt vristen!


Lite marint tema, kanske till ett par vita shorts eller en kjol och någon mysig kofta en sommarkväll.


Dessa till en vit sommarklänning.

Färgen piggar upp vilken outfit som helst.

Imorgon blir det en tripp till just H&M faktiskt, men planen är inga skor utan någon fin klänning. Jag är dessutom ute efter någon fin burk att ha kaffe i och det blir Åhlens jag hoppas på. Sen vet man aldrig om man hittar något annat kul.
Idag blir det som vanligt lite let's dance, vi har också köpt nya magnumglassar som det ska testas sedan och nyttigt snacks till en eventuell film.

/veronica ♥

zippo

Idag på lunchen diskuterade vi zippotändare då min sambo letat reda på sin och fått köpt bensin. Jag hittade då en svensk shop som du hittar här. Det finns ju hur många fina som helst. Denna vill jag ha;


Men det finns fler fina:


Just nu tittar jag på Sveriges Värsta Bilförare som är sjukt kul. Snart blir det smoothie och efter det dusch och sängen.

/veronica ♥

crazy shoes

Hittade namnet Nicholas Kirkwood på den här bloggen.
Det är verkligen en kavalkad av crazy shoes. De är i mina ögon riktiga konstverk och hade kunnat lyfta vilken outfit som helst.
Några ex från kollektionen Vår/Sommar 2010:








Och här är några från tidigare kollektioner jag tittade lite extra på;
Höst/Vinter 2009




Vår/Sommar 2009





/veronica ♥ 


jag tävlar

Jag är med och tävlar om presentkort på smycken hos Foki. Var du också med och tävla vet jag, tävlingen hittar du här.



/veronica ♥


nya rondellhunden

Idag efter jobbet åkte vi en sväng till Lidköping. Där köpte vi lite godis till våra gerbiler och ett nytt hus till dom. Jag har dessutom beställt nytt pass efter som en liten tripp är inplanerad =) Berättar mer om den snart.
På väg dit (och hem såklart) såg vi den "nya rondellhunden"... en rondellpenis. Det är någon som byggt en penis av snö, hahaha. Rätt hög och ståtlig med, återstår att se hur länge den får stå, hihi.
Detta är den bild jag lyckades få, från bilden med mobilkamera, ganska ok ändå.



/veronica ♥

kiss & bajs

Måste bara avsluta kvällen med att lägga upp en bild på dessa söta gosdjur =) Tycker dom är så gulliga.


Vill dessutom jättegärna ha dessa roliga hipsters.


Mer info och bl.a. ett fint skrivbordsunderlägg hittar du här. Deras webshop med bla kläder och nyckelringar finns här.

God natt! Är dödens trött idag.

/veronica ♥

barbie by christian louboutin

Christian Louboutin lanserar nu en ny barbie-docka i begränsad utgåva och härlig design. Detta är nummer två i samlingen.
Den andra dockan som nu kommit är iklädd en khaki klänning.


Den första dockan hade en svart catsuit.


De kommer dessutom med 4 par rödsulade Christian Louboutin-skor med tillhörande skolådor och skopåsar.
Båda dockorna är jättefina! Dock lite saftigt pris, ca 1200kr. Den finns att köpa på net-a-porter.com och jag vill så gärna ha en.

/veronica ♥

nitar, rosa och sommar

Även om jag varit trött idag så har jag absolut inte varit för trött för att dreggla lite över dessa härliga saker från Topshop.


Underbara pumps med nitar från Louise Goldin i tre färger


Rosigt hårband, dekorativt skärp med rosett och härlig väska


Luftiga sommarklänningar som får mig att vilja springa barfota i gräset!

/veronica ♥


dating in the dark

Idag har jag varit helt slutkörd. Slängde mig på soffan det första jag gjorde och har legat där hela kvällen. Inte förrän till åtta piggnade jag till när jag såg det nya programmet Dating in the dark. Helt sjuk program, väldigt roligt och samtidigt väldigt pinsamt. Känner tom ibland att jag måste titta bort. Tycker i alla fall att programmet mest bekräftar att utseendet spelar roll. Detta blir det nog att följa på tisdagkvällarna.
Nu ska det lagas lite lunch till i morgon (ris, quorn och uncle bens szechuansås). Ska hinna med en dusch innan Cougartown med.

/veronica ♥

vår på tv

Igår såg jag säsongstarten av Boston Tea Party på kanal 5.

Jag älskar verkligen detta program med Filip och Fredrik, tror det är ett av dom bästa med radarparet enligt min mening.

Fler program jag tänkt att se som är premiärer eller säsongsstarter inom det närmaste är;
Cougartown - 2 mars på kanal 5

Courtney Cox spelar singel tonårsmamma i 40-årsåldern i ny komedi. Gillar Courtney och måste ge detta en chans.

Dating in the dark - 2 mars på kanal 5

3 män och 3 kvinnor får i varje avsnitt dejta varandra i totalt mörker. Är det insidan eller utsidan som räknas? Kan bli sjukt roligt.

Fuskbyggarna - 3 mars på tv4

Martin Timell och Lennart Ekdal hjälper svenska familjer som blivit utsatta för fuskbyggare. Intressant!

Sveriges värsta bilförare - 4 mars på tv4

Helt fascinerande att folk kan vara så galet dåliga på att köra bil (tycker hon som inget körkort har). Bra underhållning =)

Stjärnkockarna - 8mars på tv3

Sex kändisar lagar mat för en jury. Jag är just nu helt hooked vid matlagningsprogram och tror detta kan vara bra.

Ballar av stål - 14 mars på kanal 5

Vet inte om detta program behöver någon vidare presentation. Ibland liiite för mycket men över lag kul program.

Härlig vår på tv helt enkelt =)
/veronica ♥


tankar om träning

Idag körde jag igång igen. Det blev ynka 20 minuter på vår crosstrainer men det är bättre än ingenting. Jag har bestämt mig för att köra en liten stund varje dag och inte börja pressa mig till att köra längre pass. Om jag kör ca 20 minuter om dagen så är det 20 minuter mer än vad jag kör för tillfället. Jag var helt död.
Varför tillhör man inte den folkskara som tycker det är kul att träna? Det kanske kommer när man märker någon skillnad men jag brukar tröttna innan dess :/ Men inte denna gång, jag vill verkligen komma i form.
Idag blev det lite lättare mat hemma dessutom, det blev ett kokt ägg, två knäckebrödmackor med skinka, paprika och gurka. Till det en smoothie gjord på laktosfri vaniljyogurt, passionsfrukt, banan och mango.



/veronica ♥

tidsfördriv

Måste tipsa om en underbar sida om man är pysslig och har lite tid över. Det är en gratis pusselsite som har ca 285 gratis pussel man kan köra. Man väljer bland kategorierna Animals, Scenery, Fine Art, People och Other.
Sidan heter Puzzlehouse och säljer dessutom dom pussel man kan lägga online (och fler).


/veronica ♥

vinter-os slut

Då var Vinter-OS i Vancouver 2010 över och vi får vänta 4 år till nästa gång. Jag har inte tittat så mycket utan mest slötittat lite på kvällarna. Det jag sett mest är nog curling som är lite skönt att slötitta på.
11 medaljer blev det till Sverige i alla fall;


Charlotte Kalla i längdåkning 10 km fristil
Björn Ferry i skidskytte, jaktstart
Marcus Hellner i längdåkning, skiathlon 30km
Herrstafettlaget i längdåkning 4x10km (Johan Olsson, Marcus Hellner, Anders Södergren & Daniel Rickardsson)
Damlaget i Curling (Anette Norberg, Eva Lund, Cahtrine Lindahl, Anna Le Moine & Kajsa Bergström)


Anna Haag i längdåkning, skiathlon 15 km
Charlotte Kalla/Anna Haag i längdåkning sprintstafett


Anja Pärsson i alpint, superkombination
Johan Olsson i längdåkning, skiathlon 30km
André Myhrer i alpint, slalom
Johan Olsson i längdåkning 50 km masstart

Stort Grattis!!