go' och glad

Igår sprang jag in en snabbis på pressbyrån och fick syn på den nya limited kexchokladen med banansmak och var ju tvungen att köpa en. Tjejen bakom kassan frågade om jag inte skulle ha hallon och blåbär med och why not. Det ska bli spännande att testa dessa.

Den med banansmak var god och det funker ju jättebra tillsammans. Den smakar dock ganska mycket banan.
Den med hallonsmak var helt ok men smakar ganska konstgjort så inte så stor skillnad mot förra året.
Kexchoklad blåbär har jag smakat innan och tycker den är ok. Väldigt udda kombination men god.

/veronica ♥


peek-a-boo

Ett av mina "ärenden" idag var att se till att hämta ut en ny samlarsko. Jag fick presentkort av Micke när jag fyllde år och idag hämtade jag en lila sko med rosa fluff. Jättefin!


/veronica ♥

solig fika

I förmiddags åkte vi ut för lite ärenden och efter det blev det fika på kinnekullgården. En smaskig räksmörgås slank ned.


Efter det åkte vi och handlade för kvällens grillning.

/veronica ♥

pepsodent

Idag hämtade jag ut ett paket från Buzzador. Här är det dags att testa nya saker igen. Denna gången fick jag ett paket med Pepsodents tandkräm "White Now". Tandkrämen skall vid första tillfället ge ett intryck av vitare tänder genom en optisk effekt. Efter ett par veckor skall det även ha effekten att hålla tänderna vita.


Tandkräm och tandborste


Med i paktet fanns även 15 småtuber som skall delas ut till nära och kära som vill testa.

Jag återkommer med resultat.

Vill du med bli Buzzador? Läs mer här eller registrera dig direkt!

/veronica ♥

italiensk måltid

I onsdags och torsdags var vi ett gäng från jobbet som var nere i Bromölla och hälsade på våra kollegor. Vi utbytte tankar, idéer och erfarenheter. Det var två givande dagar och onsdagen avslutades med en gemensam aktivitet.
Det vi gjorde kändes udda och oväntat men sjukt roligt. Vi fick laga mat tillsammans. Vi delades in i 2 grupper som därefter delades in i fem grupper med två och tre personer. Vi fick var sin station där vi började laga maten. Efter 45 minuter bytte halva gänget mot de som fått börja med att mingla. Menyn kändes avancerad men det blev supergott. Vi var nog alla extremt imponerade av oss själva att vi fixade detta. Tina som höll i det var fantastisk och hjälpte oss med tips och råd.


Förrätt:
♦ Carpaccio på oxfilé med parmesan & pinjenötter
♦ Focaccia


Huvudrätt:
♦ Vitlöksgratinerad kalvfilé
♦ Madeira-rödvinssås
♦ Pestogratinerade potatishalvor
♦ Ugnsrostade rotfrukter
♦ Siciliansk apelsinsallad


♦ Chokladfondanter med hallongrädde och hallonsås

Ursäkta bilderna som togs med mobilen. Huvudrätten hade jag dessutom hunnit påbörja när jag tog bild.

/veronica ♥

tone the ass?

Jag är lite sugen på att införskaffa ett par Easytones från Reebok. Har hört att dessa ska göra susen för baken.


Stadium, 1199:-

/veronica ♥

fodral

Fint somrigt fodral i fyra färger.


Gina Tricot, 129:-

/veronica ♥

white romance

När det kommer till inredning gillar jag den ljusa, romantiska stilen. Det får gärna vara något rosa inslag också.

Vit vispskål, 89:-
3 st rosa hjärformar, 199:-
Glaskupa med fat, 119:-
Vit byrå, 7000:-
För tvättmedlet, 179:-

/veronica ♥


street

Även om jag helst sätter klackar på fötterna så hittade jag ett par fina streetskor i vitt och korall.


Adidas - fr. 299:-

/veronica ♥

business trip

Efter en solig och mysig påskhelg ska jag åka iväg ett litet tag igen.
Imorgon blir det jobb som vanligt och efter det sover jag hos en kollega i Mariestad. På onsdag blir det upp i ottan då bilen till Bromölla går klockan 06:00. Sedan blir det två heldagar i Bromölla med kollegor och jag tror det kan bli både kul och intressant. På torsdag kväll är vi hemma igen och sedan är det bara en arbetsdag kvar att arbeta. Här blir det nog väldigt tomt ett par dagar men kanske kan jag få upp något.

/veronica ♥

sommarshopping

När vi var i Lidköping igår sprang jag och Carro in en snabbis på Åhlens och där hittade jag lite fint till sommaren.


Jättefin rosa strandväska, 149:-


Tre somriga nagellack från Depend, 25:-


Solglasögon i pilotmodell, 99:-

/veronica ♥

cupcakepresent

Igår när Carro och Kenny kom hit fick jag två presenter. Carro hade hittat jättefina cupcakeburkar som kommer stå fint med de andra jag har i det nya köket.


Turkos och rosa med körsbär och jordgubbe på toppen.
Jättefina! Tack gumman!

/veronica ♥

picnic

Idag kom vi iväg någorlunda i tid och först åkte vi till Lidköping för att byta mitt Sabo-armband. Nu hänger det fint på armen.
Sedan åkte vi till Kinnekulle och hade picnic. Det blev bröd, olika röror och sedan jordgubbar och melon.


Efter fikan fortsatte vi runt en sväng och sedan fick vi tanka, eller jag fick tanka.. Dyrt var det men man får väl vänja sig nu. När vi kom hem så insåg vi att vi missat att handla så jag och Carro tog bilen till Skara. Massa körande har det blivit för mig idag!
Nu avnjuter jag säsongens första glas rosé och snart blir det tacos.

/veronica ♥

glad påsk!

Idag har vi börjat dagen med att städa och göra fint. Snart är Carro och Kenny här och vi har lite kvar att fixa. Ikväll väntar påskmiddag och svärföräldrarna.

Så länge bjuder jag på ett par fina gula skor från Nelly;

Matsumoto, 399:-

/veronica ♥

jag har körkort!

Nu har jag kommit hem och fått slängt mig på soffan. Vilken dag, vilka veckor. Jag har i alla fall haft två helt underbara veckor, lärt känna roligt folk, haft världens bästa körlärare och dessutom fixat körkort =)
Till dagen då, jag gick upp vid åtta i morse och kunde verkligen inte få i mig någon mat. Det blev en kopp kaffe och lite lite yogurt. Nervös som tusan skulle jag "förköra" med min körlärare klockan 10. Nervositeten släppte dock ganska fort och turen gick bra.
Kvart i elva var det dags för uppkörning och då kom lite nervositet igen men inte så farligt. Jag körde ca 30 minuter och det gick skitbra! När vi kom tillbaka och hon sa att jag klarat det började tårarna spruta, haha. Tror det var chocken som la sig. Vilken känsla det är! Varför har jag inte tagit körkort tidigare...
Vid fyra kom Micke upp till Säffle för att jag skulle få köra hem, vi gick förbi systemet och åkte sen till mcdonalds och åt lite. Sedan gick jag köra hem, ca 3 timmar tog det men shit vad det är kul att köra! Sedan åkte vi förbi hans föräldrar en snabbis och även förbi affären. Nu är vi hemma och jag känner mig nu superseg.
Lite körkortspresenter fick jag av Micke idag med:


Finfin rattmuff =)


Jättefint armband, tyvärr så är det lite för litet men vi ska byta det på lördag. Äntligen har jag mitt Saabo-armband och vilka fina berlocker.

Imorgon kommer Carro och Kenny upp och firar påsk. Ska bli riktigt najs!

/veronica ♥

tillbaka i säffle

Då var man på plats i Säffle igen. Nu är det bara det sista kvar, inte så bara heller. Nerverna spelar emellanåt rejäla spratt och rätt som det är går det över. Hoppas jag har en bra stund imorgon.
Jag åkte i alla fall från jobbet vid elva och var på plats i Säffle vid tre. Då kom Ulf och hämtade mig och vi körde en timma. Det gick ok, lite småfel gjorde jag men över lag var det en bra körning.
Kvart i fem körde vi igen och även den körningen gick bra, jag var inte helt nöjd men det var Ulf. Jag har svårt att känna att det gick bra så länge jag gör små missar men jag har ju bara kört 2 veckor och är långt ifrån fullärd. Han sa i alla fall att om jag imorgon kör som jag gjorde idag så ska jag fixa det. Så nu är det bara att hoppas på att jag gör det med.

Nu blir det till att slappa, kvällen kommer avslutas med godis och Big Brother och sedan ska jag se till att bli utvilad tills imorgon. Håll tummarna!

/veronica ♥


vårnaglar

Ett bra erbjudande för den som vill ha fina vårnaglar finns nu hos Eleven.se. Beställer man tre stycken nagellack från Essie så skickar de med lacket Minty Candy Apple på köpet. Erbjudandet gäller tom 30 april.


Några av alla fina färger som finns, nagellacken kostar 149:-


Lacket Minty Candy Apple

/veronica ♥

fjädrar

Kollade in Kenzas kollektion för Guldfynd nu och fastnade för de fina fjädrarna i silver. Ringen vill jag jättegärna ha!

Ring: 449:-
Örhängen: 598:-
Armband: 398:-

/veronica ♥

nerver

Varför kan man inte för bara en liten stund lägga sina nerver i en liten ask och ta fram dom igen när det jobbiga är över?
Hur fasen ska jag må på torsdag när jag är så här nervös idag?
Bläää för den här känslan!

/veronica ♥

blueberry

Igår när vi var och handlade hittade jag en nyhet jag inte kunde låta bli att köpa. Singoalla med Blåbär.

Jag glömde dock testa dom igår men fick göra det idag istället. Dom smakade gott men jag föredrar de med hallonsylt eller de med citron/lime.
På våren tycker jag alltid det kommer massa nya spännande smaker på godis, kakor och glass. Inget bra för strandformen men gott.

/veronica ♥

våår

Invigde mina nya Matsumoto idag och de har fungerat bra att gå i hela dagen. Lite varma bara men superfina!
På lunchen idag joinade jag några kollegor och åkte till en drivingrange här i närheten. Det blev första lunchen ute i solen. Dessutom årets första färskpotatis, till det åt jag stekt torsk och räkremolad. Supersmasken!
Det blev dessutom lite övertid och jag har så sjukt mycket att göra efter min ledighet. Vid sex kom Micke till jobbet och jag fick köra hem. Det blev ca en timmes tur och det gick bra. Jag tror jag kan detta med bilkörning =)

Trots att det känns bra nu så är jag redan superdupernervös.

/veronica ♥

matsumoto

Idag hämtade jag ut mina första Matsumoto från Nelly. De är jättefina i beige läderimitation. De har ca 12 cm klack men är riktigt sköna att gå i. De får invigas imorgon.


/veronica ♥

out driving

Idag kom vi ut ganska sent men lite körning hann jag allt med. Vi körde först till Lidköping och snurrade lunt lite där. Sedan körde vi hemmåt och åkte då över Kinnekulle. På plats där uppe blev det glass och jag testade idag GB's Daimstrut Päron. Glassen var god och jag gillade päronsmaken. Originalet är dock godast.

Därefter körde vi hem till Mickes föräldrar, bytte bil och sedan åkte vi och handlade. Idag har jag nog fått nära på 2,5 timmas körning. Imorgon efter jobbet blir det mer.
Nu ska vi snart äta och sedan ska jag gå igenom jobbmailen för att ha det gjort tills imorgon. Lite senare visar jag också mina nya skor jag hämtade ut idag.

/veronica ♥ 

kakburk från säffle

I Säffle fanns en jättemysig liten affär med fina saker till hemmet. Det fanns en hel del med cupcakes-tema och mycket i shabby chic-stilen. En fin burk med cupcakes på fick följa med mig hem. Den ska få en plats i nya köket bland mina andra cupcakes-burkar i porslin.


/veronica ♥


hemma efter dag 11

Idag gick jag upp vid sju för att köra första lektionen klockan åtta. Tre dubbellektioner blev det idag och vi gick igenom det jag lärt mig. Lektionerna gick över lag bra och jag har några saker jag behöver finslipa. Efter lektionerna åkte jag med min körlärare till Karlstad och mötte där upp Micke. Vi åt lunch innan vi åkte och sedan turades vi om med körningen. Även körningen hem gick bra och väl hemma lyckades jag finfint backa in på parkeringen. Micke såg skeptisk ut men gick medge att det gick bra. Kände mig skitstolt.
Idag blir det till att slappa på soffan och om en stund blir det nachotallrik. Riktigt skönt att vara hemma även om jag trivts bra i Säffle. På onsdag går tåget dit igen och då blir det mer körning.

/veronica ♥

dag 10 på körskolan - teorin klar!

Nu har dag 10 passerat och egentligen min sista dag här uppe. Jag stannar dock imorgon med för att köra lite till. Egentligen ville han att jag skulle komma upp i nästa vecka innan uppkörningen men det hinner jag tyvärr inte.
Idag gick jag upp och hade första körlektionen vid åtta. Den gick bra idag, vi övade mer påfarter och avfarter samt högersväng på 90-väg.
Vid 10 hade jag teorin och jag var till en början ganska lugn. Jag kände mig mer och mer nervös under tiden och när jag väl svarat på frågorna och skulle välja avsluta så skakade jag. 59 av 65 fick jag och blev därmed godkänd! Det känns så sjukt skönt att vara klar med teorin. Nu är det fullt fokus på körningen och jag ska fixa detta.
Andra lektionen hade jag ca kvart över elva och då började vi gå på vänstersvängar på landsväg, det gick bra men är jätteläskigt. Om jag hade kunnat hade jag undvikit vänstersvängarna.
Idag blev det också en tredje lektion vid kvart i tre och då blev det lite av varje. Det känns bättre och bättre med körningen men jag har små fula ovanor jag måste vänja mig av vid;
♦ Inte fega när jag ska köra ut på landsväg
♦ Sluta trampa ner kopplingen när jag bromsar
♦ Släppa upp kopplingen mjukare
♦ Dessutom självklart se långt fram och ha bra uppsikt
Imorgon är jag kvar i Säffle och kör 3 dubbellektioner till, första klockan åtta. Jag gillar ju att köra så det är inga problem men lite hemlängtan har jag. Dessutom är jag för tillfället sjukt uttråkad. Kvar på skolan är en kvinna som ännu inte gjort teorin så hon pluggar. Sedan är det två tjejer (kompisar sedan tidigare) som är kvar och jag vet inte vart dom är. För mig blir det snart lite mat, ska dega lite i soffan och går nog och lägger mig ganska tidigt.

/veronica ♥

dag 9 på körskolan

Idag körde jag ju först halkbanan. Vi var tillbaka halv tolv ungefär. Klockan ett hade jag min första körlektion idag och den gick inte så bra. Vi övade påfarter och avfarter men hjärnan var inte med. Jag var supertrött och det Ulf sa gick inte in. Jag gjorde massor fel som att jag glömde blinka, jag glömde kolla döda vinkeln vid körfältsbyte och regler som innan inte varit några problem. Efter det hade jag en timmas paus och försökte vila lite men vid tre var jag fortfarande dödens trött. Istället har vi nu inplanerat tre dubbellektioner imorgon och jag hoppas jag orkar med dom.
Vid fyra hade vi också en liten teorigenomgång och efter det satt jag vid datorn en stund. Imorgon väntar alltså tre körlektioner och teoriprovet. Håll tummarna för mig!

/veronica ♥

halkbanan

Idag gick jag upp tidigt för att åka till halkbanan. På plats fick vi först en kort genomgång och sedan var det dags för övningarna. Vi fick två olika övningar och vi började på delen med två kurvor och halt väglag. Vi skulle köra i olika hastigheter och försöka styra oss fram. Det var sjukt svårt. Det gick bra i 30 km/h men när jag ökade till 40 km/h fick jag riktig sladd och snurrade ett helt varv. Innan dess var jag lite smånervös men sedan släppte det och det var galet kul. I 45 km/h fick jag igen sladd och istället för att trycka på bromsen så tryckte jag ner gasen, jag såg hastighetsmätaren gå upp till 80 och det gick väl inte så bra, men kul var det! Andra övningen var bromssträckan och vi fick börja med att jämföra bromssträckan i 50 km/h och 70 km/h på torrt och vått underlag med ABS. Det är mycke längre än man tror. Sedan gick vi helt över till banan med halt väglag och stängde av ABS-bromsarna. Vi fick börja med att känna på bromssträckan igen och sedan skulle vi väja för hinder. Första gången dog min gubbe, andra gången lyckades jag väja och 3e gången lyckades jag väja och till och med ta mig tillbaka på min körbana.
Efter det fick vi lite teoretisk genomgång, vi fick se en film och så fick vi snurra runt i en bil, riktigt kul! Halkbanan är verkligen superkul och jag vill köra en gång till =)

/veronica ♥

dag 8 på körskolan

Nu ligger jag i sängen snart redo att sova. Imorgon ska jag upp kvart i sex för att köra halkbana. Det ska bli galet skoj.
Efter mina lektioner i förmiddags så gick jag en sväng på Lindex (hittade lite småplock) och sedan fick jag en halvtimmas körning kvart över tre. Vi körde då stadstrafik och det gick ok. Jag har insett att jag nog är väldigt hård mot mig själv för Ulf säger att jag kör bra. Dessutom så när jag väl gör något fel så fastnar tankarna där och jag har svårt att se framåt och ta mig an nästa utmaning. Det blir då istället fler fel. Det får bli lite mental träning. Vänstersväng i rondell gick bra idag i alla fall, alltid något.
Efter körningen satt vi ett gäng och gick igenom hela teoriboken och diskuterade de delar som känns svårast. Teorin känns ganska bra faktiskt, jag hoppas bara det går så bra som det känns. Imorgon vid fyra har vi en frivillig teorilektion med som får ta den tid den tar. Vi får då ta upp de frågor vi vill ha mer förklaring på, det blir nog bra.
Nu ska jag sova så jag är någorlunda utvilad tills imorgon.

/veronica ♥

bra start på dag 8

Idag känns allt mycket bättre. Jag gick upp halv åtta och tog en dusch. Halv nio var det dags för första lektionen vilket var landsvägskörning. Vi gick igenom hur jag skulle ligga på vägen, hastighetsanpassning och även u-svängar.
Andra lektionen hade jag tio över elva och då fortsatte vi med landsvägskörningen. Vi övade mer vändningar och lite påfart/avfart.
Efter andra lektionen sa Ulf (min körlärare) att det gick bättre än han trott innan och att jag lärde mig fort. Han sa också att han kände sig helt lugn med mig på landsvägen, att jag hade bra kontroll, bra flyt och att vi gled fram =)
Idag har jag egentligen ingen mer körning men bad om en halvtimma stadskörning så det blir det i eftermiddag.
Nu ska jag och Karin snart ta en sväng till Lindex och kolla rean. Därefter blir det plugg, teoriprovet närmar sig med stormsteg!

/veronica ♥

svart och guld

I gårdagens nyhetsbrev från modekungen hittade jag ett par riktigt häftiga klackar. De är 14 cm höga och tillverkade i konstläder.


Priset är 899:-

/veronica ♥


dag 7 på körskolan

Idag vet jag inte vart dagen har försvunnit. Upp klockan halv åtta och vips så var den halv sex på kvällen.
Som sagt, upp gick jag klockan halv åtta och hade sista teorilektionen, vi ska ha ett litet uppsamlingsheat på torsdag med då vi får ta upp sådant vi själva har svårt för.
Efter den lektionen satt jag en liten stund vid datorerna och sedan vet jag inte vart tiden tog vägen. Klockan ett hade jag första lektionen och vi började med att gå igenom säkerhetskontrollen. Det kändes inte så svårt men försvann riktigt fort. Därefter övade vi på parkeringar, mestadels att backa in mellan två bilar och jag fick också fickparkera. Andra lektionen fortsatte vi med parkering och vi körde då runt där jag fick välja parkering och sätt själv. Parkeringar känns ganska ok, så länge man håller koll på riktmärken och rekommendationer ska det nog gå bra.
På första lektionen pratade jag och läraren om mina känslor efter gårdagen med. Jag sa att det kändes som jag backat tillbaka och att jag kände mig frustrerad. Han sa dock att så inte är fallet, när jag sa att det kändes som jag var tillbaka på dag 2 så skrattade han bara =) Han sa att jag ligger bra till och att vi ska köra det som krävs för att jag ska få det lilla rosa plastkortet. Efter det kändes det mycket bättre och jag var mer avslappnad idag.
Imorgon har vi ingen teori och större delen av gruppen har sin halkkörning. Jag har en dubbellektion halv nio och en dubbellektion (eventuellt trippel) klockan 11:10 (tror jag det var).
Nu på kvällen var jag och fyra tjejer på Harrys och käkade. Riktigt gott och trevlig var det. Nu är jag supermätt och riktigt trött men det blir nog lite BB innan jag hoppar i säng.

/veronica ♥

dag 6 på körskolan

Då var jag inne på andra veckan i Säffle. En vecka som jag trodde skulle börja bra. Första dagen har varit sisådär.
Teorin går bra. Jag har kommit igenom alla tester och delar på datorn med bra resultat. Nu blir det till att repetera det svåraste testet, läsa lite i repetitionsboken samt plugga lite med en annan tjej imorgon. Så teorin känns helt ok för tillfället, nervositeten kommer väl närmare provet.
Däremot gick körningen inte jättebra idag. Jag hade första lektionen vid tio och det kändes som jag skulle köra första gången. Jag var hur nervös som helst och det ville inte släppa i bilen heller vilket gjorde att det blev tusen fel kändes det som. Körläraren märkte med av min nervositet och det tog ca 20 minuter innan det släppte.
Andra lektionen hade jag vid tre och den gick bättre, jag missade lite på tiden och var därför inte beredd på att köra vilket var bra. Idag har jag övat mer på stadstrafik och uppsikten. Jag fick dessutom börja känna lite på att parkera idag (backa in mellan två bilar), galet.. Det gick bra iof och imorgon blir det mer övning.
När det kommer till stadstrafiken så känner jag mig efter dagen frustrerad och besviken på mig själv, lite nere faktiskt. Det är så sjukt jobbigt att veta vad jag ska göra hela tiden men missar ändå saker. Jag kommer på det precis när jag missar men då är det ju för sent.
Det jag emellanåt (inte hela tiden) missar är:
♦ Kolla döda vinkeln, särskilt vid vänstersväng i rondell.
♦ Växla upp när jag vet att jag snart ska svänga igen
♦ Uppmärksamheten långt fram för att i tid se korsande vägar och vad för regel som gäller där
♦ Gasar på lite för dåligt när jag ska iväg från stillastånde
♦ Tror inte på mig själv och tvekar när jag ska ut vid exempelvis väjningsplikt
Som sagt, jag missar inte alltid men ibland och det känns skitjobbigt.

Jag har en liten deppdag kännder jag men nu är det väl bara att öva. Imorgon har vi sista teorilektionen och jag har två dubbellektioner varav första är först vid ett. För övrigt i veckan väntar halkkörning och teoriprov, spännande!
Nu ska jag sova. Natti natti.

/veronica ♥

sovdags

Jag tog tåget från Skövde till göteborg ca kvart över tre och var på plats i gbg en timma senare. Där tog jag en fika med min älskade Carro! Så kul att ses. Sedan gick tåget till säffle ungefär kvart över fem och jag var på plats vid sju. Efter att jag lämnat av mina grejer gick jag och två andra tjejer och handlade. Klockan hann bli lite grann men vi hade tacos klart till Big Brother. Det blev med andra ord en riktigt slapp söndag här uppe.
Imorgon är det dock full fart igen med teorilektion klockan åtta. Två dubbla körlektioner har jag med, en klockan tio och en tio över två. Bra tider.
Nu ska jag slå min älskling en signal och sedan är det dags att sova. God Natt!

/veronica ♥

mellanlandning

Nu har jag och älsklingen varit ute och kört lite mer. Det går bättre och bättre och känns riktigt kul. Vi körde mest på Kinnekulle idag och passerade även en rondell riktigt bra idag. De större är mycket lättare än de små, särskilt om man har bra sikt inför rondellen. När vi var tillbaka i Götene fick jag också tanka för första gången, inte så svårt =)
Nu blir det paus på soffan en stund och om ungefär en timma kör jag till Skövde för att ta tåget till Säffle. Jag får byta tåg i Göteborg och vänta där i nästan en timma men Carro kommer och möter mig för en fika. Yay!
Glömde förresten berätta att jag fick göra en omkörning igår på väg till Skara, fick köra om en traktor och det var småläskigt. Jag skar in lite för tvärt efter omkörningen men jag får öva. Det är ju läskigt att ligga på vänster sida och sikten var inte den bästa. Traktorn gick dock ner från 40km/h till nästan stillastående så det var inte så mycket mer att göra.
Hörs ikväll när jag är på plats i Säffle.

/veronica ♥

väskor och körning

Idag kom jag och älsklingen upp lite sent. Det var dock skönt att sova ut och ta det lite lugnt på morgonen. Vi kikade lite på criminal minds och åt frukost. Vid tvåtiden kom vi iväg och jag fick ratta bilen, det var självklart lite halvsvårt att hitta dragläget men gick bättre och bättre. Först körde jag till Mickes föräldrar och där fick vi en kopp kaffe. Sedan åkte vi till Skara för att köpa en väska och vägen dit gick bra. Rondeller är dock lite läskigt och så mycket att hålla koll på med övergångsställen och grejer.
På Coop hittade jag en fin lila väska, jag var ute efter en "mellan"size då jag har en mindre och en större.

Rena fyndet då den i vanliga fall kostade 299:- och nu med Coop-kort så kostade den bara 199:-

Därefter åkte vi tillbaka till Götene och körde runt lite, sedan var vi och handlade. Väl hemma kom vi på att vi glömt toapapper och åkte till Netto för att handla igen. På Netto hittade jag världens sötaste necessär med Hello Kitty på. Tror detta blir min fjärde. Ska vid tillfälle visa mina HK-prylar =)

Framsidan, necessären kostade 50:-


Baksidan

Mot slutet så gick det mycket bättre att hitta dragläget osv. Känner mig jättestolt!
Nu ska vi äta lite och sedan ska jag sätta mig och läsa en stund.

/veronica ♥

niño & ideas

Via Campadre kan man köpa jättefina barnstolar i roliga färger och former till nedsatt pris.
Niño & Ideas siktar in sig på produkter för barn och har en del möbler och inredningsprylar till barnkammaren. De flesta produkterna är dessutom egendesignade och de är noga med kvalitet och hur produktionen hanterats.


Supersöta stolar, 259:-

/veronica ♥


dag 5 på körskolan

Då var första veckan avklarad och det blev en kort dag. Ingen teorilektion idag utan satte igång med körning halv nio. Körningen gick bra idag och det var återigen körning i tätort med fokus på regler. Lite backning fick jag göra med och det gick bra.
Andra dubbellektionen hade jag redan 11:10 och mer stadstrafik på schemat. Mot slutet gick vi också igenom rondeller (som jag redan kört i), typ placering och så. Han la också på att jag ska börja titta i sidospeglarna och över axeln. Idag var jag helt slut efter körningen. Det var bara gröt i huvudet och jag visste knappt vad höger och vänster var när vi körde tillbaka till skolan. Men det gick nog ok ändå.
Efter lektionerna satt jag en stund till vid datorerna och teorin känns bättre och bättre.
Vid tre kom Micke upp och hämtade mig och på vägen hem kände jag lite på hans bil och jag tror jag ska klara av att köra den. Så imorgon blir det till att köra och läsa. Ingen vila här inte. Nu ligger jag på soffan och är helt död. Är inte van vid att läsa så här. Ikväll blir det tacos och myskväll och antagligen somnar jag tidigt.

/veronica ♥

dag 4 på körskolan

Nu har fjärde dagen passerat här uppe och det går så himla snabbt. Visserligen har jag lärt mig mycket men det känns som det är så otroligt mycket mer kvar. Jag vet inte hur jag ska hinna lära mig allt.
Teorin ligger jag nu bra till på. Jag klarade fordonsdelen idag och alla 3 gångerna med. Vissa delar är svårare men jag känner att jag har bra grundkoll nu. Sedan körde jag nu på kvällen repetitionsdelen och klarade den en gång. Repetitionsdelen är ganska svår. Det är mest frågor man innan har haft fel på, lite "luriga" frågor och en del nya i form av olika trafiksituationer och hur man där ska köra.
Kört har jag gjort idag med, två dubbellektioner. Första timman körde vi i stan men då han efter ett tag tyckte att jag låg lite för långt från kanten så blev det annat. Vi åkte ut på landsväg och där fick jag fokusera på att titta låångt fram, placeringen blev med en gång bättre. Nu ska jag bara fortsätta med samma sak, det är svårt emellanåt. Dessutom fick jag köra i 100 första gången. Lite småläskigt men kul, det var för att han tycker jag är lite för feg med gasen. 
Andra lektionen blev det körning i stan, mest för att kolla regler, placering och uppmärksamheten. Här känner jag med att det gick ok men lite frustrerad är jag för jag vet vad som gäller men missar ibland vägar som dyker upp och lite dålig uppmärksamhet på övergångsställen. Jag är lite feg med växlingen också och ligger gärna kvar på 2an om jag vet att jag snart ska svänga, trots att jag borde upp på 3an och utan problem hinner växla upp och ner. Här ska det övas!

Imorgon har jag två dubbellektioner till, en vid halv nio och en tjugo i tolv. Det kommer bli mer körning efter regler åtminstone en av lektionerna, sedan får vi se vad han hittar på.
Imorgon ska jag mellan körningarna kika igenom mina fel och notera för att läsa till helgen. Dessutom ska vi försöka köra lite hemma. Lyx är det att älsklingen kommer upp och hämtar mig med =) Happy! Saknar mina 3 små pojkar.
Nu är det sova som gäller!

/veronica ♥

flowers and feathers

På torsdagar fyller ju H&M som vanligt på sin webshop.


Dessa söta ballerinor i puderrosa med fina blommor och öppen tå för 149:- fastnade jag för.


Även om jag inte är mycket för guld gillar jag dessa fina örhängen med fjädrar, de kostar 69,50.

/veronica ♥

ljus sommar

Bryter av allt skriveri om körning med lite skor.
När solen tittar fram ordentligt och fötterna är fixade stoppar jag gärna ner dom i något utav dessa fina ljusa par från Nelly.


Älskar ju kilklack och gillar kombinationen av läderimitation och spets.
Hedwig 499:-


Ytterliggare en kilklack och här fastnade jag för detaljen med de två remmarna som går ner längs sulan.
Pamela 399:-


Sommriga flätade klackar med kombinationen av läder i cognac och vitt.
Sagara 1749:-

Har dessutom hittat ett par superfina att ha innan man kan släppa fötterna fritt. Ska jag eller ska jag inte..

/veronica


dag 3 på körskolan

Nu är visserligen inte dagen slut ännu men kör en liten update ändå.
Imorse klockan åtta var det teori och då gick vi igenom vad som gäller för parkering. Känns som jag har någorlunda koll på det nu. Första körlektionen hade jag mellan 10 och 11 och då övade vi på start i med och motlut samt backning runt hörn. Det gick faktiskt ganska bra. Därefter pluggade jag teori och kör nu repetition av A, B och C på datorerna.
Andra körlektionen hade jag mellan 14:10 och 15:10. Då började vi med att köra runt i ett villaområde med mycket smala vägar och dålig sikt. Övning på att komma ner i rätt hastighet och titta sig för, samt högerregeln. Efter det körde vi in i "stan", kallades tydligen körning i tätort med mindre trafik, jag tyckte dock det var massa bilar. När vi kör får min körlärare dock samtal som han var tvungen att ta och jag blev galet nervös. Jag körde visserligen på huvudled men det var övergångsställen överrallt, dessutom i slutet av gatan en rondell, första gången och utan guidning. Det gick bra men jag låg på för hög växel. Han tyckte i alla fall jag hanterade situationen väldigt bra.
Därefter gick vi igenom lite regler och körde vidare i stan och diskuterade överallt vad för regler som gällde. Körningen känns bättre och bättre och behöver bara bli mer säker på mig själv nu. Körläraren tycker också jag ligger väldigt bra till tidsmässigt vilket känns jätteskönt.
Resten av dagen blir det mer teori och imorgon väntar ny lektioner och utmaningar!

Förresten, det är ju såååå kul att köra bil =)

/veronica ♥

mer framsteg

Andra passet vid datorn idag visade på mer kunskaper. Idag klarade jag C. Nu har jag "bara" F kvar innan repetitioner mm låses upp. F är däremot fordonskunskap och den är inte så bra. Imorgon ska jag köra igenom A, B och C igen för att repetera och F ger jag mig på till torsdag. Det gäller ju att verkligen förstå allt och komma ihåg det mer än en dag. Det är skönt i alla fall när andra frågar lite frågor och jag känner att jag faktiskt kan. Jag har imponerat lite på mig själv i alla fall. Nu hoppas jag körningen går bra imorgon.
Nu är det dags att tvätta av sig och borsta tänderna och snart sova.

Hoppas inte det är allt för tråkigt att läsa om min tid här. Det blir nog sådana här inlägg i två veckor nu då mitt liv verkligen bara kretsar runt körkortet. Jag ska klara detta!

/veronica ♥

andra dagen på körskolan

Tiden går så snabbt, förstår inte riktigt vart hela dagen har försvunnit.
Idag var det upp till klockan åtta för teori igen. Min körlektion skulle jag ha vid fyra så jag satte mig vid datorerna en stund. Klarade del B idag vilket känns toppen. Bara C och F kvar nu innan jag skall repetera. De säger att det är bäst att ha hunnit F när veckan är slut men mitt mål är att fixa det under torsdagen. Då kan jag börja repetera redan på fredag. Efter det pluggade jag vägmärken och jag har bättre koll nu.
Klockan fyra var det körning och idag en dubbellektion så 1 timma blev det. Jag fick börja med att backa ut från parkeringen vilket gick bra men var lite läskigt. Sedan fick jag köra omkring i området här intill, det var ca 3-4 olika varv för att öva blinkers, upp-och nedväxling och att hitta dragläget. Det gick bra men mot slutet av lektionen blev jag lite trött i skallen och då blev det lite stopp. Sedan har jag problem med att släppa foten från kopplingen så det är övning som gäller.
Imorgon har jag två dubbellektioner, första vid 10 och andra strax efter två. Sååå kul att köra. Imorgon blir det mer övning på dragläget, bland annat att hitta det i backar. Mer körning för att få in automatiseringen av växling och dessutom lite backning, exempelvis ska jag tydligen backa runt hörn i morgon, spännande! =)
Det känns i alla fall som att det går framåt och det känns sjukt bra. Jag har redan på två dagar lärt mig en del men känner också att det är mycket kvar.
Nu ska jag gå ut och sätta mig framför datorn en stund innan det är dags att krypa ner i sängen.

/veronica ♥


första dagen på körskolan

Då var första dagen avklarad. Tiden har verkligen sprungit iväg och det är absolut ingen "dö"tid.
Idag körde vi igång klockan 8 med den första av 6 teorilektioner. När den var slut ca halv tio så satte jag mig en stund vid datorerna, jag körde igenom första delen en gång och det gick okej men blev inte godkänd. Sedan var jag och handlade lite och när jag var tillbaka la jag mig på rummet och pluggade.
Klockan 14:10 hade jag första körlektionen, det blev bara en lektion idag då han hade lite extra elever som var här inför sina uppkörningar. Det gick bättre än förväntat, man hinner inte så mycket på en halvtimma men det var kul. Vi körde i ett villa område och det blev lite övning på dragläget, växling från 1an till 3an och ner till 2an. Innan jag fick köra tillbaka till skolan övade vi lite krypkörning med och sedan som sagt fick jag ge mig ut på vägarna och köra tillbaka. Längtar massor till imorgon när jag får köra mer. Klockan 16 har jag lektion 2 och då blir det en dubbellektion.
Kvart över fyra idag hade vi riskettan vilket är genomgång och diskussion om vanliga risker i trafiken och hur de går att undvika. Med lite pauser så var vi klara strax innan åtta.
Då körde jag lite till vid datorerna och klarade första delen. Superskönt, känns som man är med lite nu i alla fall.
Nu ska jag slappa lite och sedan sova. Imorgon är det upp till åtta för ny teorilektion.

Förresten vad kul det är att få stöd, både här och via andra kanaler. Känns skönt att veta att folk tror på mig.
Kram!

/veronica ♥

första kvällen

På plats i Säffle var vi ungefär vid fyra. När jag kom fram till körskolan hade dom så smått satt igång med information och det blev ett snabbt hej då till älsklingen som kört mig.
Efter informationen gick jag till rummet, packade upp mina grejer och bäddade sängen. Sedan gick jag till Ica och handlade lite mat för kvällen och frukost. Nu sitter jag på mitt rum men har suttit en stund i köket och bekantat mig med de andra som är här. Jag är nästan äldst på plats och det märks lite =) Vi är ett gäng nykomlingar och sedan är det en tjej och ett gäng killar som är här sin tredje vecka inför sina uppkörningar så vi är nog någonstans mellan 15 och 20 personer. Vid nio är det tydligen big brother som gäller här så då går jag nog ut och umgås lite till. Annars känner jag mig ganska trött idag och det blir nog en kort kväll innan sängen väntar.
Imorgon börjar vi klockan 8 med första teorilektionen, efter det tänkte jag sätta mig lite vid datorerna och se hur mycket (eller lite) jag kan. 14:10 har jag första körlektionen och jag längtar, jag hade gärna haft min första tidigare. Lite läskigt känns det men mest spännande.
Nästa uppdatering kommer nog i morgon, som jag sagt tidigare så blir det nog ganska mycket fokus på mina framsteg här uppe under dessa två veckor men jag hoppas ni vill stanna kvar och läsa. Någon sko kanske jag kan smyga in. Kramiz.

/veronica ♥

söt frukost

I fredags hade vi köpt jordgubbar och vaniljvisp (vaniljkesellan var slut). I fredags somnade vi från desserten och igår blev den inte uppäten heller. Så idag blev det en väldigt söt frukost, lite för söt men helt ok.

Våfflor med vaniljvisp, jordgubbar och jordgubbssylt.

Nu ska jag hoppa in i duschen, packa det sista och sedan åker vi.

/veronica ♥


snart bär det av

Om ca 3 timmar sitter jag och Micke i bilen på väg till Säffle. Han är supersnäll som kör mig upp idag. Nu blir det till att duscha, äta frukost och packa.
Vi vaknade lite senare än tänkt idag men det var skönt att få sova ut.

/veronica ♥


fredagsmaten

Igår blev det mat så man blev mätt och belåten.


Middagen bestod av stekt biff, lite crisscuts, pepparsås, vinbärsgelé, gurka och vitlöksbröd. Smaskens.
Vi hade också köpt dessert men jag somnade i soffan innan vi åt något så det blir till ikväll.

/veronica ♥


kittykakor

Igår blev det lite bak hemma. Till mitt underbara team på jobbet bakade jag hello kitty-kakor. De är så himla bra och det glädjer mig att få jobba med dom!

Glömde ta bild hemma och med mobilkameran blev det sisådär.

/veronica ♥

semester

Idag var sista arbetsdagen på två veckor, tillbaka igen är jag 18e april.
Vad ska jag gör då? Jo, inte blir det någon solsemester och ingen tripp med älsklingen. Däremot blir det en tripp själv, till Säffle för att ta körkort. Nu är det på tiden att jag får det gjort och trots att jag varit lite lat med att läsa teori och har inte kört sedan i somras så är jag taggad till tusen.
På måndag hänger en sådan här skylt på bilen!


Datorn får följa med och det blir nog en del fokus på min framgång bakom ratten. Hoppas ni vill läsa lite om det =)
Nu ska jag fixa fredagskäk och sedan slappa!

/veronica ♥