kost 31 maj

Dagens mat;

Frukost:
En dinkelfralla med ost och gurka
Lunch:
Tacosallad
Middag:
Köttfärsgryta med massa grönsaker
Kvällssnack:
Lite osaltade blandade nötter och ett par äppleklyftor

/veronica ♥

köttfärsgryta

Till middag idag blev det en slags köttfärsgryta med en hel del grönsaker i. Där fanns lök, champinjoner, paprika och lök. Riktigt gott var det och avnjöts tillsammans med lite färska grönsaker.



/veronica ♥

motion 31 maj

Nu var det på tiden att jag rörde lite på mig igen. Det blev en 45 minuter rask promenad med sambon. Avslutade gjorde jag med några armhävningar och situps. Är helt slut i kroppen men det kändes skönt att ha rört lite på sig. Det enda som irriterar mig lite är att jag får så satans ont i benhinnerna. Ca 5 minuter in i promenaden och det håller säkert i sig ca 10 minuter, gör sjukt ont. Någon som har ett bra tips på hur man slipper detta?
Jag misstänker att det bara är att hålla ut och att det går över ju mer man rör på sig. Dessutom behöver jag egentligen köpa mig ett par nya skor just för "walking", de jag har är nog köpta för aerobics och liknande inomhusträning.

/veronica ♥

vägning 1

Efter min första vecka med tankar om bättre mat och motion står vågen på +0,2 kg. Visst, man kanske inte ska stirra sig blind på vågen men lite besviken blir man allt. Jag inser dock vikten av motion och det kunde vara bättre.
Nu ska jag ställa mig och laga mat och ikväll blir det en promenad i den sköna värmen.

/veronica ♥

kost 30 maj

Igår blev det ganska nyttig mat. Lite bröd till middagen ställde till det. Och sen kunde jag ju inte låta bli min GI Kladdkaka, den blir godare med tiden. Efter en dag i kylen känns den lite som tryffel.

Frukost:
En dinkelfralla med ost, en skål osockrad lättyogurt och ett kokt ägg.
Lunch:
En bit GI Kladdkaka med hallon
Middag:
Köttfärstacos

/veronica ♥

mors dag!

Idag är det mors dag och eftersom jag tyvärr inte kan vara hemma hos min kära mor idag så skickade jag ner ett litet paket. Paketet landade hos henne i fredags och som jag redan visste kunde hon inte hålla sig med att öppna detta. I paketet hade jag lagt lite smått och gått som jag köpte på Färg och Fantasi.


Supersöta små nallar


Ett härligt doftpaket med 4 handgjorda naturliga tvålar, ett lipbalm som doftar rosor och en liten påse med worry dolls


Dessutom ett kort från pressbyrån

Ha en mysig dag lilla mamma!

/veronica ♥

sex and the city 2

Det var längesedan jag var på bio nu men igår såg jag Sex and the City 2 i Skövde. Filmen utspelar sig 2 år efter att Carrie äntligen fick sin Mr Big. Medans Charlotte har fullt sjå med sin familj funderar Carrie på hur bra hennes relation med Mr Big faktiskt är. Miranda har problem på jobbet där hennes manliga chef inte tar henne på allvar och Samantha äger en PR Byrå och får i arbetet en all-inclusive resa till Abu Dhabi för fyra...



Filmen var ok men tyvärr inte så mycket mer. Hur kul det än var att se de fyra tjejerna igen så är jag lite besviken. Vissa scener var överflödiga, onödiga och det kändes t.o.m. lite krystat emellanåt. Däremot är sceneri, kläder och skor helt underbara. Stundtals är den rolig men går tyvärr inte att jämföra med varken serien eller första filmen som jag verkligen gillade.

/veronica ♥

kost 29 maj

Som jag hade misstanke om så var det svårt att vara helt nyttig igår. Det är lite tur att man inte går ut och äter varje dag.

Frukost:
En dinkelfralla med ost och tomat, en skål med osockrad lättyogurt och ett ägg
Lunch:
En skål yogurt och en liten bit GI kladdkaka
Middag:
Fläskfilemedaljonger med klyftpotatis och kantarellsås
Bio:
En liten påse plockgodis

/veronica ♥


god mat och gott sällskap

Igår innan filmen var vi på en restaurang som heter Mangos. Riktigt god mat var det. Jag åt fläskfilémedaljonger med vitlöksfrästa grönsaker, klyftpotatis och kantarellsås. Till det blev det ett glas rött.
Efter maten var jag tvungen att ta en drink och valet föll självklart på en cosmopolitan =)



/veronica ♥

girls night

Nu har jag fixat mig ända till tårna. Ikväll ska jag Elin och Kicki till Skövde. Där blir det god mat och därefter väntar ett kärt återseende. Dessa härliga brudar ska vi får se igen i Sex and the City 2;



Ser fram emot en härlig kväll.

/veronica ♥

kost 28 maj

Igår blev det nyttigt sånär som på kladdkakan men den var ju GI och det var ju fredag i alla fall.

Frukost:
En skiva osätat fullkornsbröd med ost
Lunch:
Lax och bulgursallad
Middag:
Yogurtmarinerad kyckling med bulgur och sallad
Kvällssnack:
GI Kladdkaka med hallon

Idag blir det dock lite svårare att hålla det nyttigt eftersom jag ska ut och äta.

/veronica ♥


kvällssnack och frukost

Idag sov vi länge. Gick upp kvart i tolv ungefär men det var jätteskönt att få sova ut och bara mysas när han varit borta i 3 dagar =)
Nu har vi precis ätit frukost. Jag åt ett kokt ägg, en fralla gjord på dinkel och en skål med osockrad lättyogurt (persika/vanilj).



Igår kväll gjorde jag ju GI Kladdkaka. Den var helt ok. Väldigt mastig och inte alls lika söt som vanliga kladdkakor, nästan lite bitter i smaken. Det fick bli en bit, och lite hallon till det. Där var mitt kvällssnack.
Jag tror dock att jag får leta vidare efter ett recept som verkligen passar mig.



/veronica ♥

kylling

Till middag idag blev det yogurtmarinerad kyckling och bulgur, receptet hittade jag på arla.se. Marinaden är gjord på matyogurt, spiskummin, vitlök och sambal olek (jag gjorde dubbel sats). Istället för att bara steka kycklingen så förstekte jag den och gjorde en sås på en burk lätt creme fraiche som jag kryddade med lite spiskummin och sambal olek. Därefter gjorde jag klart kycklingen i ugn och hällde såsen över de sista minutrarna.
Till det en fräsch mozarella-sallad.



Detta var jättegott, det blev superbra smak på kycklingen. I receptet fanns det dock ingen sås alls och då hade det blivit katastrofalt torrt. Nästa gång gör jag en kall yogurtsås med färska örter och vitlök till detta.

Snart ska jag göra kladdkaka =)

/veronica ♥

jag är förälskad

i dessa underbara skor som fanns med i Nellys nyhetsbrev.



Jag hittar dom dock inte på hemsidan. Kanske dom inte kommit in? Jag sliter mitt hår av habegär.

Uppdatering: Nelly meddelar att de är slut, trots att de var med som nyhet i deras mail igår... Jag är besviken.
Uppdatering 2: Fick nytt besked efter att ha blivit smått upprörd. Skorna kommer i nästa vecka.. Då ska dom bli mina =)

/veronica ♥

mina sandaler

Sandaler är inget som är stort i min garderob men jag hittade ett par underbara i London som jag bara väntar på att få använda.


Färglada sandaler som köptes i London i år. Kommer inte ihåg i vilken butik de är köpta.


Supersköna flipflops med bastsula och tygrem - La Redoute


Gamla rödvita flipflops i gummi som tyvärr skaver ganska mycket. Märke Duffy.


Svarta sandaler med fina flätade remmar - Skopunkten


Sandaletter med liten klack från Donna Girl som jag fått av mamma.

Nu återstår 2 inlägg som visar mina pumps. Det blir ett med svart/vitt tema och ett inlägg med lite färggladare varianter.

/veronica ♥

kost 27 maj

Igår höll jag mig helt till nyttigheter! Det känns väldigt bra.

Frukost:
En skiva osötat fullkornsbröd
Lunch:
Räksallad och ett ägg
Middag:
Lax med bulgursallad
Kvällssnack:
Vattenmelon, passionsfrukt och kiwi

Måste också poängtera att sedan i måndags har jag bara druckit vatten och kaffe. Inga juicer, läsker eller lättdrycker.

/veronica ♥

motion 27 maj

Det blev varken promenad eller någon crosstrainer idag. Däremot har jag precis kört lite armhävningar och sit-ups framför eurovision song contest - 2a semifinalen.
Nu belönar jag mig med lite färsk frukt.



Vattenmelon, passionsfrukt och kiwi.

/veronica ♥

tiny shoes

Jag fick igår meddelande om att Webbpresenten fått in lite nya samlarskor från Just the Right shoe. Det finns många fina och jag överväger en liten beställning. Det var längesedan jag ställde en ny i hyllan.


bilderna är lånade från Webbpresenten.se och tyvärr ganska små

Jag kikade in i butiken här i Götene som säljer dom men de hade inte fått in så många nya. Jag hittade dock två som jag gärna lägger på i min samling!


dallas


blondie

/veronica ♥

lax

Idag blev det till middag ugnsbakad lax som jag marinerad lite lätt i olivolja, citron, dill, salt och peppar. Till det gjorde jag en sallad på bulgur, sparris, sugar snap peas, småbladig salladsmix, purjolök och tomat.



/veronica ♥

frestelse

En kollega kom idag efter lunch med en låda smarrypinnar och det såg sååå gott ut. Riktigt stolt är jag då jag lyckades hålla mig borta =)



Däremot är sötsuget nu riktigt stort men tänkte i morgon ge mig på en GI kladdkaka vilket recept finns på recept.nu. Jag har tidigare blivit tipsad om den av Hanna och nu kanske det är dags att testa =)

/veronica ♥

juicy

Kicks hittar man just nu Lancômes Juicy Tubes limited edition. Serien innehåller naturliga ingredienser som honung och sheasmör och går under namnet 100% Natural Origin. Yayoi Kusama från Japan är gästdesignern. Jättefina tuber som jag kan tänka mig ett par stycken av.

 
/veronica ♥


kost 26 maj

Även idag smög det sig in ett litet minus i dagens kost.

Frukost:
Här var jag duktigt och åt en skiva osötat fullkornsbröd
Lunch:
2 färsbiffar och ugnsrostade grönsaker
Fika:
En liten liten bit kladdkaka
Middag:
Räksallad med 1 ägg
Kvällssnack:
En passionsfrukt och en kiwi

Nu är jag nyduschad och reda för sängen. Men först ska jag säga god natt till älsklingen.

/veronica ♥

motion 26 maj

Nae, idag blev det inget. Men som sagt man måste låta sig vila någon dag. Jag vill ju inte bli trött på tränandet innan jag ens satt igång.
I morgon är dock planen att ta mig en promenad efter jobbet. Jag slipper handla så jag hoppas på uppehåll och då behöver jag bara ta mig hem och byta kläder.

/veronica ♥

räkor

Idag blev det en räksallad till middag. I den har jag blandad sallad, alfagroddar, körsbärstomat, paprika, gurka, purjolök och självklart räkor. Vid sidan kör jag ett ägg och har över salladen olivolja, citron och grönsakskrydda.



Riktigt gott och fräscht var det.
Efteråt tog jag en ruta 70% premium choklad.

Nu har jag kurat upp mig i soffan framför gossip girl.

/veronica ♥


färg och fantasi

Kom ganska nyss hem från jobbet. Idag fick det bli buss hem eftersom Micke är iväg och jobbar tom fredag. Efter jobbet så kikade jag en snabbis på kläder men insåg att jag ska vänta tills jag tappat mina kilon, då blir det mycket roligare. Handlade gjorde jag med och blev snabbt påmind om hur jobbigt det var att släpa på kassarna istället för att lasta in dom i bilen.
Dessutom gjorde jag ett besök i den helt underbara butiken Färg och Fantasi här i Götene. Supermysig affär som har massa fina saker. Där köpte jag lite fina saker till en underbar person, vad det blev får jag avslöja om ett par dagar.











Nu ska jag snart ställa mig och fixa lite mat. Det blir nog de sista avsnitten av gossip girl eller greys anatomy ikväll men har inte bestämt mig för vilka.
Borde ju träna lite med men kanske ska ta en vilodag..?

/veronica ♥


dagens synd

Jag ska ju äta nyttigt nu och hålla mig undan från sötsaker men det är inte alltid så lätt. En kollega, Svante, fyller år på lördag och köpte med sig kladdkaka till jobbet idag. Kunde ju inte låta bli. Jag inbillar mig att jag sårar hans känslor om jag inte tog en bit ;-) Men det blev en liten liten bit i alla fall.



Riktigt god var den i alla fall.

/veronica ♥

kost 25 maj

Detta är den andra typen av inlägg som dyker upp i min kategori "träning (&vikt)" och jag ska försöka uppdatera dagligen. Om inte annat så är detta ett utmärkt sätt för mig själav att se vad jag faktiskt får i mig varje dag. Igår det dock lite lite slarv.

Frukost:
Det blev en fralla på jobbet som jag måste börja låta bli. Jag tar i morgon istället med mig mitt osötade fullkornsbröd och tar en skiva till frukost.
Lunch:
Jag åt jag en låda bestående av chili con carne och sallad.
Fika: 
En bit kanellängd och en jordnötskaka är ett stort minus.
Middag:
Två mindre tacobiffar, hemmagjorda grönsaker i ugn och lite salsa.

Det som var mindre nyttigt var ju den där bullen och kakan men annars bra jobbat tycker jag.

/veronica ♥


motion 25 maj

Detta blir ett av två olika typer av inlägg som dyker upp i min nya kategor. Självklart kan det dyka upp lite annat med. Jag ska återge dagens träning samt försöka skriva mina tankar och känslor kring detta =)

Idag tänkte jag ju självklart att jag inte orkar träna men man går inte ner i vikt av att ligga i soffan så det var bara att ta sig i kragen. Jag satt i soffan nästan en timma efter maten och bytte sedan om till träningskläder. Idag blev det:
♦ 17 minuter på crosstrainer
♦ Övningar med gummiband för biceps, triceps och axlar

Det kändes ungefär som att jag skulle dö. Bara flåset i sig är jobbigt som tusan. Ett par minuter in så kändes det som någon skar i låren på mig. Här snackar vi otränad. Föreställ dig att du kör ett tugnt spinningpass och kör på max, mjölksyran kommer och instruktören ber dig står upp...

Nu är det tv och eurovision som gäller =)

/veronica ♥


dagens tv

Igår kikade jag ju självklart på Sofi Fahrmans program inför SATC 2. Jag längtar nu ännu mer till lördag! Eftersom jag ska se filmen då så blir det ingen eurovision final. Istället tänkte jag kika på de två semifinalerna för att se vad för stollar som är med och om det finns något att hänga i granen. Första semifinalen går av stapeln idag klockan 21 på SVT1. Nästa på torsdag.



Tittar du?

/veronica ♥

färsbiffar och grönsaker

Idag bjuds det till middag på tacobiffar och diverse tillbehör. Micke körde på pitabröd och pommes frites medans jag körde istället på ugnsbakade grönsaker. Det blev lök, morötter, paprika och champinjoner. Brevid blev det lite tomat och chili salsa.



Nyttigt kan smaka gott =)

/veronica ♥

apoliva

Nu står jag i köket och lagar mat. Vi kom hem lite senare idag då vi var förbi hos svärföräldrarna en sväng. De åker till solen i morgon så det fick bli lite fika. En liten skiva kanellängd och en jordnötskaka kunde jag inte tacka nej till =(
Innan dess var jag förbi apoteket och köpte ett bandage, jag har haft ont i min vänstra handled i över en månad nu och ska testa att linda den.
Där hittade jag också Apolivas läppbalsam i doften "en dröm av solmogna frukter och passion" och det stämmer verkligen. Den luktar underbart och man blir alldeles len om läpparna =)



Snart är maten klar, hörs lite senare!

/veronica ♥

mina peeptoes

Peeptoe går att hitta på låga klackar, höga klackar, kilklackar och flats. Tycker det är fint att man får visa sina nylackade naglar i denna modell. Har inte så många men gillar dom lika mycket ändå.


Svarta sköna pumps med spänne och små håldetaljer - Skopunkten


Vita lackpumps med svarta detaljer och spänne fram till - Deichmann


Babyrosa pumps med vita detaljer i lack från Pleaser som är köpta i malmö


Svarta pumps med hög klack, platåsula och vita stjärnor - Halens

/veronica ♥


ny kategori: träning (&vikt)

Jo, jag kör en ny kategori. Detta blir lite utlämnande men det behöver jag kanske för en extra push.

Det hela grundar sig i att jag under mitt dryga år tillsammans med min pojkvän lyckats slänga på mig ganska många kilon. Det blir ju lätt så med mycket film och myskvällar men nu vill jag att dom ska försvinna. 
Jag är inte särskilt lång, 1,60 cm och dessa kilon sätter sig tyvärr på ställen där jag inte vill ha dom. Jag ser nog (förhoppningvis) inte jättestor ut men jag tackar gudarna för att leggings och tunikor/långa tröjor är på modet. Trots det gråter jag stora tårar över alla jeans, fina blusar och toppar jag inte längre kan ha.

Det kan ju inte vara så svårt. Om jag äter nyttigare vilket för mig blir lite åt GI-hållet, dock inte slaviskt så det kan nog smyga sig in ett och annat "fel". På det lite motion i form av crosstrainer/promenader och styrkeövningar så borde det gå!

Som första dag blev det 15 minuter på crosstrainern, 30 situps, 15 smala armhävningar (triceps) och 15 (på vardera ben) utfall. Nu kanske du som sitter och läser tycker att detta inte är någonting men med kondition som en 80-åring och ingen fysisk aktivitet på jag vet inte hur länge är det strongt =) Självklart är målet att jag ska orka mer, gå ner i vikt och bli lite smidigare i kroppen.


(bilden fick bli så här för det ser ut som ett bombnedslag i vårt extrarum just nu)

/veronica ♥

breeze

I fredags testade jag två nya smaker från bacardi. I vår har bacardi breezer dykt upp i smakerna Cranberry och Mango.



Cranberry var alldeles för söt för min smak. Den blev lite sliskig och jag fick tom hälla ut halva.
Mango var helt ok i smaken och slank ner.

Mina favoriter är dock Pineapple och Watermelon.

/veronica ♥

chili

Jag ska nu försöka fortsätta att äta lite nyttigare och idag blev det hemmagjord chili con carne, en fräsch sallad och en liten skiva osötat fullkornsbröd.



Riktigt gott var det och proppmätt är jag.

Tänkte när maten fått sjunka undan ställa mig på crosstrainern en kort stund och på det slänga på lite enkla hemmaövningar.
Jag överväger nu att skapa en ny kategori som heter "vikt & motion" bara för att peppa mig själv lite. Startar jag upp en sådan katergori så måste jag ju köra på.. Maybe.

/veronica ♥

måste titta på

I anslutning till att Sex and the City 2 har premiär så kör tv3 igång den underbara serien igen. Idag börjar det. Men innan bjuder Sofi Fahrman i ett entimmesavsnitt på ett bakom kulisserna reportage. Hon träffar skådespelarna, besöker centrala platser från serien som har fått ta en liten kik i sex and the city garderoben.



Klockan 22.00-23.00 på tv3 ikväll smäller det alltså. Då kommer jag sitta spikad. Kommer du?

/veronica ♥


vädret

Hela förmiddagen har solen kikat fram och det har varit varmt och skönt ute. Nu efter lunch slår det om på en sekund och regnet öser ner. Jag hoppas det kan ändra sig en gång till.

/veronica ♥

wolfman

Ikväll till middagen blev det film. Denna söndag bjöds det på the Wolfman. Filmen handlar om Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) som återvänder till sitt familjehem efter att hans bror försvunnit. Han återförenas med sin far (Anthony Hopkins) och beger sig ut för att leta efter sin bror. Han blir då varse om det brutala öde som väntar honom.



Denna film är en mörk men absolut bra version av varulven. Jag tycker dock att den är lite segstartad men blir bättre och bättre. Det är dessutom en bra skådespelaruppsättning i filmen. Gillar man lite "övernaturliga" filmer så är denna värd att se.

/veronica ♥

tunasalad

Idag har jag inte gjort mycket. Micke har städat som bara tusan medans jag legat större dagen på soffan. Är på allt annat än bra humör idag.
Idag blev det i alla fall nyttig middag. Det blev tonfisksallad bestående av; tonfisk (såklart), sallad, tomat, gurka,. paprika, majs, purjolök och sugar snap peas. Till det lite rhode island dressing.



/veronica ♥

wakey wakey

Idag var jag uppe och studsade klockan åtta. Det är så där läskigt varmt i vår lägenhet och i en lite för liten säng går det inte att sova allt för länge. Så klockan åtta alltså, småplockade lite i lägenheten och tog hand om resten av disken från i fredags. Nu ligger jag i soffan med datorn i knät och tankarna går till frukost. Snart ska kurret i magen stoppas.

Igår blev det inte så mycket gjort, vi var en sväng förbi svärföräldrarna. Köpte kebab och pizza och åkte hem och kikade på film. Vi tittade på filmen Solomon Kane men eftersom jag somnade halvvägs in i den så får jag se om den och tycka till då. Vi skulle sett Wolfman också men det var ingen större idé när jag var så pass trött.

Idag står det inget på agendan och det återstår att se vad dagen har framför sig.

/veronica ♥

sommarlack

Ledsen för lite dålig uppdatering idag men är riktigt seg.
Jag bjuder på lite mer sommarlack tills imorgon. Precis som de flesta andra märken som tillhandahåller nagellack så har även depend sommarnyheter.



När jag kommer förbi en affär som fått in dessa härligheter så ska lacken 195, 196 och 201 få följa med mig hem.

/veronica ♥

mina kilklackar

Har ganska nyss vaknat och ligger nu i soffan med lite huvudvärk. Igår kom Kicki, Micke och Tobias över. Det blev lite öl och vin och det känns idag.
Nu till mina skor som platsar under kategorin kilklack. Kilklackar gillar jag skarpt. Det är snyggt, man blir längre, får snygga ben och behöver inte oroa sig för ömma fötter och vingliga ben. Jag har visserligen inte svårt för att gå i klackar men för ovana är detta en sko att starta med. 11 par skor hör hemma här.


Konjacksfärgade skor med kilklack i kork och spänne över tån som är köpta i år - Scorett


Svarta remmar och riktigt hög sula som är supersköna att gå i. De har redan börjat användas flitigt och köptes vintern 09/10 - Din Sko


Rött tyg med vita prickar som köptes jättebilligt pga utförsäljning. Det är lite klen sula och har därför inte använts jättemycket - Scorett


Tygskor med kilklack från Blink, ursköna och bekväma skor som man kan gå mil i - Ellos


Svart lack, gulddetalj och spänne över tårna. Jag fick dessa fina av en kollega som inte kunde ha dom


Brunt skinn och riktigt hög kilklack, jättesköna skor - Bianco


Bronsfärgade skor med kilklack i träimitation - Bianco


Animalistiskt mönster och sulan ser näst intill ut som någon form av mörk rotting. Köpta i en liten skoboutique i Göteborg.


Blankt svart tyg med peeptoe och repsula från förra året - H&M


Även dessa tygskor med kilklack är från Blink, slitna men ååh så sköna - Ellos


Svarta enkla skor med kilklack och hålmönster fram till - Skopunkten

/veronica ♥


bearnaise delight

De flesta jag känner älskar bearnaisesås. Jag har aldrig varit någon älskar av såsen och har därför helt enkelt inte ätit den.
Nu har jag fått äran att testa Keldas nya Bearnaise Delight som släpps med nytt recept i slutet på maj.
Den avnjöts idag tillsammans med klyftpotatis, marinerad ryggbiff samt vinbärsgelé.



Jag är postivit överraskad. Jag gillar den och anledningen till att jag inte ätit såsen är nog någon barndomsenvishet som legat kvar. Jag tyckte absolut om den och den kommer köpas hem vid lansering. Dess fetthalt på 15% kanske låter mycket men visste du att de flesta bearnaisesåser innehåller uppåt 80% fett?!

Tyvärr så missade jag helt att ta kort på middagstallriken och när man redan börjat hugga in så ser det inte längre så aptitligt ut. Men jag har en förpackning kvar och vid nästa tillfälle lovar jag att publicera en bild.

/veronica ♥

slush puppy

Roliga Prylar har fått in en maskin där du kan göra din egen Slush. På sommaren är ju detta underbart men riskerar nog att bli uttjatat om man dricker för mycket.



Riktigt häftigt i alla fall.

/veronica ♥

sevärt

Fick visat för mig ett helt hysteriskt roligt klipp idag. Det är verkligen värt att se =)



/veronica ♥

the book of eli

Idag kikade vi på filmen The Book of Eli. Filmen utspelar sig efter "jordens undergång", så när som på några människor och samhällen. En ensam man (Denzel Washington) gör sin färd igenom USA och har en bok han inte släpper ifrån sig. Det är "the book" som innehåller hemligheter som kan rädda hela mänskligheten. Självklart är han inte ensam om att vilja ha boken i sin ägo.



Jag tyckte filmen var bra. Detta är ett drama och kan nog uppfattas som långtråkig om man inte gillar kategorin. Den hade bra skådespelare och några riktigt häftiga scener. Dessutom fanns ett budskap filmen igenom och vi kunde lista ut ganska snart vad det rörde sig om. Absolut sevärd film.

Efter filmen tog vi oss en liten tur med bilen. Så grönt och härligt det är nu, luktar gott överallt gör det med. Nu blir det lite slösurfning och Micke sitter och spelar lite PS3. Snart sängen tror jag.

/veronica ♥

mina tygskor

Näst på tur att visas upp är mina tygskor. Det finns ett par som inte är i tyg men de passar bäst in i detta inlägg.


Grå tygskor med rosa detaljer som inhandlades i London i år - Accessorize


Svarta enkla tygskor från Vagabond. Köpta i en liten butik i Mariestad sommaren 09.


Helsvarta Converse som är köpta i USA


Vita klassiska Converse, också dessa köpta i USA


Visserligen inte tyg men dessa får vara med här. Spänne framtill och liten liten kilklack - Skopunkten


Mina träningsskor från Reebok, inte så väl använda som dom borde vara


Söta skor, rosa blommor och en liten rosett - Skopunkten


Rödvita sneakers som jag inte kan slänga för dom är så sköna - Wedins

Nästa inlägg kommer visa skor med kilklack och där finns 11 skor att visa upp =)

/veronica ♥


somrig goodiebag

Jag är med i en utlottningen av en Somrig Goodiebag från Lindas Sminkblogg.



Jag är riktigt spänd på vad den kan innehålla och hoppas självklart att jag vinner!

/veronica ♥

det närmar sig

Om lite drygt en vecka kommer årets storfilm, eller nja, nästan i alla fall. Äntligen har Sex and the City 2 premiär. Vi var ett tjejgäng som skulle sett filmen nästa fredag men pga lite biljettstrul så blev det inställt.
Nu har istället jag, Kicki och Elin köpt biljetter till 29e i Skövde och det blir en tjejkväll med middag och lite fest. Ser verkligen fram emot det. Tror vi kommer få riktigt kul!



/veronica ♥

creamy

Jag skulle vilja ha Viva la Divas sex minilack i krämiga nyanser. Superfina och galet läckra namn. Riktiga sommarlack!



/veronica ♥

mina stövletter

Femte inlägget om mina skor innehåller stövletter. Detta är en kategori jag önskar jag hade lite fler skor i men än så länge klarar jag mig gott med dessa fem.


Köpta vintern 09/10 och jag tycker dom är sjukt snygga. Gömd platå fram och hög klack bak - Din Sko


Bruna fast lite åt det bronsiga hållet med liten platå fram, jättesköna på - vet ej var de är köpta


Enkel skolett med röd sula - Skopunkten


Sko med udda kilklack och dragkedja framtill, köpta på rea just för att dom var udda - Din Sko


Ett par av mina favoriter är dessa i mörkgrå mocka, öppen tå och häl samt läderremmar - Jimmy Choo for H&M

/veronica ♥

hello kitty tävling

Jag är nu med och tävlar om en superfin mugg från Hellokittyshoppen.se



Jag vill så gärna kunna börja morgonen med en kopp kaffe tillsammans med världens sötaste kissekatt. Eller varför inte en kall smoothie en varm sommardag.

Tävlingen avslutas 1 juni och reglerna är enkla. Tävla du med, klicka här.

Hellokittyshoppen är en relativt nystartad nätshop dedikerad till allas favorit, Hello Kitty.

/veronica ♥

jag testar neutrogena

Idag hämtade jag ut ett paket från Buzzador som innehöll varor från Neutrogena. Jag ska få testa en oljefri make-up remover och en oljefri ansiktstvätt. Dessutom innehöll paketet små produktprover och informationsbroschyrer. Vill du testa så lämna en kommentar alternativt skicka ett mail så kan jag posta ett prov eller två.



Vill du bli medlem på Buzzador och få möjligheten att testa nyheter så registrerar du dig här, klicka istället här om du vill veta mer innan.

/veronica ♥

coca cola light tribute to fashion

Hittade dessa vid ett tillfälle på Italienska coca colas hemsida och gillar vad jag ser.


Bluemarine


Etro


Fendi


Alberta Feretti


Marni


Missoni


Moschino


Donatella Versace

Vilken gillar du bäst?

/veronica ♥

mina varma flats

Har helt och hållet glömt av att fortsätta visa mina skor. Nu kommer jag till mina skor utan klack som används mestadels under höst och vinter. Inte så rolig kategori med skor men dom ska visas dom med.


Vita gummistövlar med snörning och grå blomdetalj - Ellos


Bruna tjocka vinterstövlar med spännen, päls och liten kilklack. Underbara på vintern - Skopunkten


Mockaimitation, kilklack, päls och snörning - Johanssons


Dessa har jag glömt av, köpte dom för att dom var rosa och bara kostade 49kr vintern 09/10 - Sport-inn


Mina varmaste skor, svarta moonboots från Björn Borg - vet ej vart dom är köpta, kanske Johanssons


Sköna stövlar som använts hela vintern - Ellos


Lägre sko med snörning bak till - H&M

Nästa inlägg blir min stövletter.

/veronica ♥


passion

I förra veckan var vi inne i en blomsteraffär och kikade på tomatplantor. Det blev inga tomater utan istället en blå passionsblomma. Mamma har haft dom periodvis och dom är såå fina. De luktar dessutom väldigt speciellt, inte en vanlig "blomdoft", utan som Jenka (tugummi).


Under natten hade dessutom första blomman slagit ut. Det går fort =) Flera, flera knoppar väntar dessutom på att spricka ut.


/veronica ♥

multicolour

Superfina sandaler med flerfärgad klack går nu att hitta hos Lindex för sparsamma 199:-

Lindex Shop Online - Sandaler
Me like =)

/veronica ♥

melonmint

I veckan har jag testat Extras nya whitening tugummi med smak av melon och mint. Jag hittade dom i förra veckan men har inte kommit mig för att testa förrän idag.



De var goda och smakade mycket melon men var samtidigt fräscha tack vare mintsmaken. Tyvärr som med dom allra flesta tugummin med fruktsmak så försvinner det relativt fort. Mint är trots allt bäst.

/veronica ♥

hemkommna

Idag kom vi upp ca tjugo över åtta och ungefär en timma senare var vi på väg till Skövde. Syrrans pojkvän körde ett cykelrace i Skövde, mountainback i ca 8 mil.. Galenskaper om du frågar mig. Självklart åkte vi då till Skövde och träffade syster min och hennes underbara son. Det blev en lång dag men man får ju passa på när vi nu inte ses så ofta.
Vi har varit ute och traskat lite i naturen, ätit på Mc Donalds och hunnit med att springa efter lillkillen. Tack för idag!

Nu blir det nog till att ligga plakat i soffan tills det är sängdags. Att man kan bli så trött av att göra så lite. Ja ja, kanske behöver komma ut i naturen lite mer.

/veronica ♥

percy jackson - kampen om åskviggen

Idag blev det mer film. Vi ramlade över Percy Jackson - Kampen om Åskviggen. Filmen handlar om Percy Jackson, en helt vanlig tonåring som helt plötsligt upptäcker att han är halvgud. Zeus åskvigg har blivit stulen och Percy anklagas. Han ger sig tillsammans med sina nyvunna vänner ut på ett äventyr för att hitta föremålet och lösa gudarnas konflikt.



Denna är bra. Den har snygga effekter, bra skådespelare och bra story. Vi hade innan trott att den skulle vara lite löjligare och lite mer tonårsfilm men det tycker jag nog inte att det är. Trots att filmen är bra och jag tycker att den är sevärd så väntar vi här hemma på spänning efter Clash of the Titans.

/veronica ♥

lördagsmiddag

Idag fick det bli en enkel men god middag. Jag gjorde hasselbackspotatis, vitlöksmarinerad sjömansbiff och knorrs three peppers sås. Till det lite vinbärsgele samt tomat och gurka. Riktigt gott var det.



/veronica ♥

lykta

I Lidköping gjorde vi lite småstopp och ett var på elgiganten. Där hittade jag helt otippat en jättefin lykta som blir fin på vår balkong.


Rosa för 49:-

För övrigt har jag idag köpt 2 par solglasögon, 3 par trosor och 2 par nagellack.

/veronica ♥

äntligen hemma

Nu har vi kommit hem. Vi började dagen med en fika på kinnekulle med Mickes syster.


Dimmigt på toppen


Fina blommor på bordet


En underbar räksmörgås

Efter det så tog vi en tripp in till Götene där det var något jippo idag. Sedan hem för att ta vår lånebil till Lidköping och där byta till en annan. Där passade vi på att handla mat och shoppa lite annat smått och gott.
Nu går tvättmaskinen här hemma och jag ska snart ut och laga lite mat.

/veronica ♥

hallonkex

Hinner med ett litet inlägg till. Micke och hans far åkte iväg för att handla någon liten del som saknades. Själv sitter jag livrädd för att någon granne under tiden ska komma och säga till om vattnet.
Igår testade jag i alla fall en av Cloettas nyheter för sommaren. En limited edition av Kex Choklad som ska smaka hallon.



När man öppnar påsen så kommer det en söt doft, lite hallonsyntet får jag nog säga att det luktar. Däremot smaken, låt oss säga så här, jag känner att det finns någon annan smak. Svagt och lite sött men hade jag inte vetat att det var hallon hade jag aldrig gissat på det. Nej, för mig är det originalet som gäller.

/veronica ♥


god morgon

Vi fastnade framför tv'n igår och kom inte i säng förrän klockan tre. Vi kunde inte slutat titta på Men of Honor som gick på tv igår. Första gången jag såg den och den var riktigt bra.
Detta innebar att vi vaknade lite senare än planerat. Klockan nio var planen för att hinna duscha och äta frukost innan svärfar skulle komma. Nu klockan tio kom han. Vi ska äntligen få vår tvättmaskin inkopplad. Det ska bli skönt att kunna tvätta precis när man vill.
Därefter blir det fika med Mickes syster och sedan får vi se vad dagen har framför sig.
Grått och trist väder är det i alla fall.

/veronica ♥

alice in wonderland

Veckan avslutades med filmen Alice i Underlandet. Har velat se den sedan den släpptes men det fick vänta till idag. Filmen handlar om 19-åriga Alice som återvänder till en magisk värld från hennes barndom. Hon möter gamla vänner och får snart veta sitt öde.
Det finns så många posters till denna film att det är svårt att välja. Dessa tre är dock gudomliga;







Denna film är verkligen en saga för vuxna och jag känner faktiskt att Tim Burton borde klassas som ett riktigt filmgeni. Filmen är fantastiskt bra gjord med riktigt bra skådespelare. Vem älskar inte Johnny Depp? Däremot så kan jag tycka att filmen är bra men den är så bra gjord att det tar lite överhanden från storyn. Det enda jag kan tillägga är att du ska se den!

/veronica ♥

illusion

inredning.nu finns ett riktigt häftigt glasbord. Bordet ser ut som en duk, och endast en duk. Det rekomenderas att användas som nattduksbord alternativt som sideboard och finns i 3 färger.


Grått


Ice


Klart

Ser riktigt coolt ut.

/veronica ♥

filmfynd

Igår när vi var i skövde så åkte vi en sväng till MediaMarkt med. Micke köpte en cdbox och jag fyndade 3 st filmer.



♦ Brüno - Hysteriskt rolig (19:-)
♦ Clueless - Kultfilm från tidig tonår (39:-)
♦ The box - Spännande film som vi ännu inte sett, dessutom på blueray (49:-)

/veronica ♥


mina sandaletter

Nu fortsätter jag visa mina skor och idag en kategori som är raka motsatsen mot dagens tråkiga grå väder. 6 par skor hamnar i kategorin sandaletter och här kommer dom.


Röda "finskor" som jag inte alls vet vart jag köpt.


Vitt tyg och träklack - Detta skulle kunna vara H&M men är osäker


Dessa är klarare lila i verkligheten, aldrig använda men så sjukt snygga - Bianco


Gräddvita med ett metallband av blommor framtill. Köpta i år, blivande favvisar - H&M


Mörkbruna sandaletter med liten platå från Novita - Scorett


Sandaletter med nitar som ännu inte fått sitta på. Köpta vintern 09/10 - Jimmy Choo for H&M

/veronica ♥

the new daughter

Idag blev det en film som Kicki rekommenderade oss att se. Den heter The New Daughter. I huvudrollen ser man Kevin Costner som spelar en ensamstående far. Han och han två barn flyttar ut till en liten ort i South Carolina. Inte långt efter flytten börjar dock hans dotter bete sig underligt.



Jag gillade denna film. Det kändes som en ny idé. Den är välgjord och absolut läskig. Jag satt flera gånger med händerna framför ansiktet och vågade knappt titta. Helt klart sevärd om man gillar rysare.

Snart är det dags för sängen så man orkar med morgondagen. Förhoppningsvis väntar en lugn dag och sedan vankas helg på riktigt.

/veronica ♥

fruktig tesil

På ÖoB så hittade vi också fina tesilar i silikon från Gastromax. De är gula och ser ut som citroner. Vi kunde inte låta bli att köpa två.



Vi hade sedan tidigare 4 jordgubbar men det var kul att utöka hemma. Så här fina är jordgubbarna.



Jag kom dessutom på nu att jag skulle hålla utkik för syster min om jag hittade sådana här tesilar och kom inte på det förrän vi var hemma igen. Men hon kommer upp på söndag och då kanske kan vi styra upp en tripp förbi så hon får köpt några tesilar =)

/veronica ♥

frunch och gottis

Nu är vi hemma igen. Vi började med en tripp till Kinnekulle där det blev en kopp kaffe och en tekaka med köttbullar och rödbetssallad.



Efter det tog vi en tripp till Skövde via Mariestad där hamnade vi bland annat på ÖoB och fyndade lite gott godis.


Till och börja med så hittade jag Anton Berg's - White chocolate with strawberry and yogurt. Underbart god choklad som är extremt svår att hitta.


De hade också Pringles på påse i lite nya smaker som ska bli intressant att testa. De hade "Spicy Szechuan Barbecue", "Sea Salt & Balsamic Vinegar" samt "Perfect Paprika". Jag smakade pringles paprikachips på Gran Canaria och blev helt  frälst, har tyvärr inte hittat dom hemma och är inte så förtjust i dom andra smakerna.

/veronica ♥

liten tripp

Nu är jag nyduschad och väntar på att Micke ska bli klar. Vi tänkte ta en tripp till Kinnekulle och äta lite Frunch (= frukost/lunch). Därefter kanske det blir en tripp till SKövde men det återstår att se.

Vad ska du hitta på idag?

/veronica ♥

limited coca cola light

Älskar dessa flaskor som skapats i Limited Edition.


Karl Lagerfeld


Roberto Cavalli


Manolo Blahnik


Sonia Rykiel

Hade varit häftigt att de stående i hyllan hemma.

/veronica ♥

röda gubbar

Nu har vi ätit dom första jordgubbarna för säsongen. Visserligen inte svenska och ganska dyra. 49:- för en låda är lite dyrt. Men oj vad goda dom var! Stora röda gubbar med bra kombination av sötma och lite lätt surhet. Mums. Serverade gjorde jag med GB's vaniljgräddglass och jag körde på lite chokladsås också =)



/veronica ♥


fler stövlar med klack

Nu visar jag resten av mina stövlar med klack. Det är stövlar som alla går lite mot det bruna hållet till.


Ljusbruna stövlar med nu supertunn sula pga flitigt användande - Bianco kanske?


Gråbruna stövlar i lite plastigt material med rosett runt ankeln. Har ingen aning om vart dessa är köpta.


Bruna stövlar som är längre i skaftet fram till än bak - detta är mina  första skor från H&M


Bruna stövlar i mockaimitation och med päls och skinndetaljer. Tyvärr inte så sköna pga att jag köpte för stor storlek, lutningen på foten blir lite för mycke - Mango

Nästa kategori är mina sandaletter.

/veronica ♥

kôrv

Nu är vi mätta och belåtna här hemma. Idag blev det pasta och en sås gjord på Crème Bonjour Cuisine med smak av vitlök och örter och Milda Mat Extra. I den hade jag gul paprika, gul lök, champinjoner och Chorizo. Riktigt smaskens blev det.



Det är såå skönt med en ledig dag nu. Vi har absolut inga planer alls för morgondagen men det ska bli skönt att få sova ut lite. Fredag är det ju tyvärr jobb som gäller igen men den går nog snabbt och sedan väntar helg! Idag finns det inget på agendan och det blir till att ligga på soffan och slappa. Om en stund väntar dessert =)

/veronica ♥

turkost hos lindex

Kikade in på Lindex och körde en snabb blick över nyheterna där och hittade flera fina plagg i turkosa nyanser. Superfint till solbränd hud och bara ben.

Lindex Shop Online - Klänning
Klänning med dubbla axelband - 99:- (199:-)

Lindex Shop Online - Scarf
Mörkt turkos scarf - 99:-

Lindex Shop Online - Topp
Topp i oversized modell med paljetter fram till - 199:-

Lindex Shop Online - Topp
Linne i blått och turkost mönster - 149:-

Lindex Shop Online - Topp
Blommor mot turkos bakgrund med rep i midjan - 199:-

/veronica ♥

gummistövel

Jag tycker inte gummistövlar är det snyggaste man kan sätta på fötterna men har nu hittat ett par riktigt snygga.



Dessa hittade jag hos EuroSko och de kostar 499:- Jag tycker de påminner lite om ett par höga Converse.

/veronica ♥

mina svarta stövlar med klack

Nu kör jag igång med att visa mina skor. Jag fotograferade alla skor igår och har nu delat in dom i olika kategorier.
Först ut är mina svarta stövlar med klack.


Svarta i mockaimitation med låg klack som inhandlades impulsivt i Stockholm för två år sedan då mina andra var dyngsura - Skopunkten


Fodrade stövlar med spännen och liten platå - Skopunkten


Riktigt sköna stövlar som använts flitigt i vinter och inhandlades vintern 09/10 - Scorett


Spetsiga stövlar med lägre tunn klack och spännen - Skopunkten


Riktigt höga stövlar med hög klack, gömd platå fram och snörning på hälen. Dessa slutar precis vid knät och köptes vintern 09/10 - Scorett


Underbara stövlar som köptes för två år sedan. Enkla och stilrena - Johanssons

Kommentera jättegärna mina skoinlägg, det är bara kul =) Längre fram visar jag även resten av mina stövlar, sandaletter, pumps, skor med kilklack, tygskor med mera!

/veronica ♥


mönster

Bland H&M's nyheter denna vecka fastnade jag först och främst för några mönstrade plagg.


Blus i solnedgångens färger - 249:-


Turkos kaftan med svagt leopardmöster - 99:-


Blommig klänning - 99:-


Leopardmönstrade sandaler - 129:-

/veronica ♥


ny kategori: mina skor

Nu har jag äntligen fått rensat mina skor. Jag skapar därför också en ny kategori som heter mina skor. Där kommer jag visa min "samling" jag nu har efter att 9 par försvann. Det var skor som inte blivit använda på flera år, ett par som aldrig suttit särskilt bra och sådant som tom jag inser att jag inte kan ha stående. Den totala summan landade på:



Då har jag räknat med allt man kan sätta på fötterna när man går utanför dörren inklusive mina sköna flip flops.
Nu ska jag bara sätta mig och gå igenom alla bilder av skorna och se vilka jag ska börja visa. Jag kommer nog köra lite kategorimässigt och jobba mig igenom dom. Nu får jag äntligen lite mer koll på vad jag faktiskt har =)

/veronica ♥

primer

Jag har för första gången idag testat en primer under mitt smink. Jag klickade hem Sheer Cover's Base Perfector för någon vecka sedan.



Jag tyckte det fungerade bra, den drog ihop porerna som lovat och min foundation har suttit lite bättre än i vanliga fall. Det finns lite kvar att önska men jag är i alla fall nöjd. Primern kostar 149:- och jag köpte den här.

Jag beställde också Sheer Cover's Kabuki Brush som täcker min mineralfoundation fint men som tyvärr dröser strån. Bra pris men dålig kvalite.

/veronica ♥

flats

Jag har tidigare skrivit om skor från H&M och är ett stort fan av deras prisvärda skor i olika modeller och färger. Även om jag egentligen är en tjej som helst har på mig heels så gillar jag flera av H&M's flats för tillfället. Vilka man ska välja är ett svårare beslut =)


Blommor - 129:-


Brun skinnimitation - 149:-


Korall med öppen tå - 99:-


Leopard - 129:-


Mocka med nitar - 199:-


Cerise med öppen tå - 99:-


Vit spets - 129:-

/veronica


middag och film

Micke har fortfarande inte kommit hem och det dröjer nog ytterliggare en timma eller två. Jag har nu precis lagat mat och det finns en tallrik till honom som står och vänter (plus två matlådor). Det blir idag Cevapcici och ugnsbakad potatis, morötter och rödlök, istället för sås kör jag Arlas lätt crème fraiche med smak av paprika chili.



Till maten blir det lite slötittande på tv. Hade tänkt att se Valentine's day. Micke är inte mycket för romantiska komedier så det hade varit perfekt men blir nog en annan dag.

/veronica ♥

nyshoppat

Glömde ju visa vad som fanns i min påse igår.
Dessa fina skor med kilklack shoppade jag på Scorett i Jönköping. Älskar dom och kommer nog dela en plats på mina fötter med skorna jag tidigare köpte på Din Sko.



/veronica ♥

daybreakers och kick-ass

Igår kikade vi på film. Vi började med att se Daybreakers till maten. Året är 2019 och en smitta har gjort näst intill alla människor till vampyrer. Tillgången på blod börjar nu att sina och ett stort företag planerar en lösning på deras överlevnad. Samtidigt så jobbar en forskare på att hitta en blodersättning för att skona människan. Då träffar han på en man som lyckats gå från vampyr till människa.



Jag gillar vampyrer och andra övernaturliga ting och denna film är inget undantag. Risken finns alltid med sådana här filmer att det hela blir lite töntigt men denna är trovärdig. Snyggt gjord, bra story och bra skådespelare (bl.a Willem Dafoe, Sam Neil och Ethan Hawke). Gillar man vampyrer så tycker jag man ska se denna film.



Film två blev Kick-Ass. En film vi faktiskt fick upp ögonen för efter ett avsnitt av Enterainment Now, innan hade vi trott att detta var en ungdomsfilm vilken den nog inte ska klassas som. Den handlar om Dave Lizewski en osynlig kille på High School vars största intresse är serier. Han funderar över varför ingen egentligen försökt bli superhjälte och bestämmer sig för att ge det ett försök. Han upptäcker senare att han faktiskt inte är helt ensam.



Denna film är ok men ingen superfilm på något sätt. Den innehåller ingredienserna humor, action, effekter och brottsbekämpning. Filmen är en ganska kul story som känns lite annorlunda mot de vanliga superhjältsfilmer man ser. Denna har dessutom fått jättekritik världen över då en av rollerna spelas av en 13-årig flicka som både säger och gör saker ett barn absolut inte borde, jag tycker det är en rolig och udde grej i filmen.

/veronica ♥


did you hear about the morgans?

Jag skrev ju att vi såg på film på hotellet igår. Det fanns några olika filmer man kunde välja på och det blev Did you hear about the Morgans? Den handlar om Paul Morgan (Hugh Grant) och Meryl Morgan (Sarah Jessica Parker), ett par som precis separerat och är ute och äter en middag. De ser då ett mord och mördaren ser att de bevittnat händelsen. De båda är riktiga storstadsbor som nu förflyttas tillsammans till en liten ort mitt ute i ingenstans..



Micke var supertrött och somnade en halvtimma in i filmen men jag kikade allt klart. Filmen var helt ok. Ganska förutsägbar som denna kategori film faktiskt oftast är. Men det var en kul story och jag gillar både Sarah Jessica Parker och Hugh Grant så helt klart godkänd.

/veronica ♥

kokos

Igår under Big Comedy testade jag Marabous rulle med Kokosbitar.



Jag tyckte den var helt ok men absolut inget speciellt. Jag föredrar Bounty eller Marabou's Co-co där det är lite krämigare kokosfyllning.

För övrigt så hade vi idag planerat att träffa Mickes ena syster och hennes man. Tyvärr så blir det inte av då Micke ska iväg och jobba i morgon. Det blir istället en lugn hemmakväll.

/veronica ♥

big comedy

Nu är vi hemkomna från Jönköping. Igår efter jobbet åkte vi direkt till Jönköping, lite sena som vi var så checkade vi in snabbt, fräschade till oss lite och gick ner till restaurangen. Där blev det en hamburgare för Micke och en supergod club sandwich till mig.
Sedan var det då dags för Big Comedy. Åtta härliga komiker underhöll oss i nästan två timmar. Det var riktigt bra och jag är supernöjd med denna tripp. Tänkte skriva lite kort vad jag tyckte om komikerna.


Henrik Schyffert - Konferencier och avslutade showen med stand up. Henrik är alltid kul och riktigt bra komiker.


Robin Paulsson - Robin var kul men körde tyvärr en hel del lite äldre (och tagna) skämt.


Adde Malmberg - Jag hade inte höga förväntningar på Adde och trodde inte han skulle vara i klass med de andra. Han visade sig vara bäst av samtliga, fantastiskt bra framträdande och han som fick mig att skratta mest.


Elina Du Rietz - Årets rookie och tyvärr inte allt för rolig.


Fredrik Andersson - Lite medelmåttig men hade självklart sina stunder med.


Felix Herngren - Felix körde mest på improvisation av alla och var fantastisk.


Peter Wahlbeck - En favorit och han var galet rolig. Alltid lika bra och jag älskar att det syns att han trivs och har kul på scen.


Marika Carlsson - Härligt med kvinnliga komiker och Marika är en bra sådan.


Johan Rheborg - Tyvärr hemma sjuk.

Tillbaka på hotellet blev det lite godis och en film.
Idag så har vi ätit en supergod frukost på Scandic och efter det passade vi på att åka till A6 en sväng. Jag fick en påse med mig.



Visar lite senare bild på vad den innehåller =)

/veronica ♥


jönköping

Nu bär det snart av. Halvdag idag så jag kilar vilken stund som helst. Har ett ärende att fixa i Skövde.
Därefter åker jag och Micke till Jönköping, vi ska gå på Big Comedy och sedan blir det en natt på Scandic. Vi ska försöka hitta något mysigt ställe att käka på innan också. Detta innebär att det troligtvis inte blir någon uppdatering förrän imorgon vid hemkomst. Kanske kan mobilblogga då jag testade det igår första gången, men jag får se =)
Ha en mysig fredagkväll!

/veronica ♥

film

Film är ju ett stort intresse och jag har nu flera filmer jag starkt längtar efter att se.


Valentines day - Flera kärlekshistorier som kretsar kring alla hjärtans dag vävs ihop - många starka skådeskådespelarnamn


Alice in wonderland - Detta är sagan om Alice som jagandes en kanin faller ner i ett hål i trädgården och hamnar i Underlandet.


The bounty hunter - Gerard Butler är en prisjägare vars mål är Jennifer Aniston, hans ex.


Clash of the titans - om Perseus, född av gudar men uppfostrad av människor


I love you Phillip Morris - Handlar om en man  i ett "lyckligt" äktenskap som efter en olycka inser att han är gay, och till varje pris ska han leva sitt nya liv.


Iron man 2 - Stark tar sig an nya fiender i en nyskapad allians

Självklart finns det några som ännu inte kommit ut också, bl.a. Sex and the city 2, Robin Hood och Prince of Persia.

/veronica ♥


news

H&M får ständigt in härliga nyheter i deras webshop och denna vecka är ingen skillnad. Finna bikinis och billiga tunikor/klänningar. Verkligen härligt sortiment på H&M denna säsong. Älskar vår och sommar, önskar bara plånboken var lite tjockare..


Jeansshort i lös sliten modell - 249:-


Baslinne med brottarrygg - 79,50:-


Klänning i vitt och korall - 49,50:-
Superbra pris och ligger nu i min shoppingkasse


Svart tunika som funkar lika bra på stranden med flipflops som till kvällen med ett par heels - 99:-


Bikini med fint mönster - 49,50:-/del
Även denna beställdes idag

Det ligger lite mer i min shoppingkasse på H&M och första paketet kommer i början på juni =)

/veronica ♥

marabou polka

Idag efter jobbet så ställde vi bilen och tog en promenad till affären. Det är det lilla som gör det =) Det kändes skönt i alla fall, solen värmde trots lite vind.
Nu håller vi på och tvättar och råkade ut för ett litet missöde. Någon... hade glömt ett cigarettpaket i en skjortficka (tror vi) och det var tobak i hela tvättmaskinen. Det blev till att torka ur, köra en tom maskin och sedan tvätta om :/ Roligare har man haft.
Nu har jag i alla fall testat en av sommarens alla chokladnyheter; Marabou Polka.



Jag gillar verkligen polka och denna chokladen var supergod. Precis lagom mycket polka i och varje gång man biter i en liten bit polka blir man glad. Känns extra bra att det inte står något "Limited Edition" på denna choklad vilket verkar betyda att den är kvar för att stanna. Gillar du polka så kan jag varmt rekommendera Klings polkaglass som jag har pippi på för tillfället.

Jag köpte dessutom en rulle Marabou Kokos (Limited Edition) men den får vänta tills i morgon. Nu är jag på jakt efter Cloettas sommaredition av kexchoklad, den känns spännande.

/veronica ♥

diamond

På gina tricot finns nu en supersnygg partyväska som skulle vara värd att köpa i flera färger. För 129:- är den din.



/veronica ♥


beyond a reasonable doubt

Ikväll har vi sett filmen Beyond a Reasonable Doubt med skådespelare som Jesse Metcalfe och Michael Douglas. Jesse spelar CJ, en nybliven reporter som fått upp ögonen för huvudåklagaren Mark Hunters fenomenala resultat. CJ börjar misstänka att Mark tillsammans med polisen planterat bevis för att vinna rättegångarna. Han kommer tillsammans med sin kollega Corey på den perfekta planen, att utsätta sig själv som misstänkt för mord och sedan avslöja åklagaren. Men allt går inte riktigt som planerat...



Filmen är en remake och originalet spelades in 1956. Jag gillade verkligen filmen. Den är spännande, intressant och har bra skådespelare. Gillar du filmer inom kategorin thriller, kriminalare spänning och drama ska du absolut se denna.

/veronica ♥


plastic

Skorna i plast som jag skrev om här från Vivianne Westwood finns nu i en billigare variant. Jag hittade 2 olika kombinationer med hjärta framtill.


Rosa och röda


Lila och svarta

Skorna kostar ungefär 1100:- på Urban Outfitters men finns nu för 445:- hos have2have.

/veronica ♥


längtar

På fredag ska jag och Micke till Jönköping. I julklapp köpte jag biljetter till Big Comedy och nu är vi äntligen där. Vi passar på att sova en natt på Scandic för att få lite mer av trippen. Känns inte så kul att behöva stressa hem direkt efter.
Med på årets turné är Felix Herngren, Henrik Schyffert, Johan Rheborg, Marika Carlsson, Robin Paulsson, Fredrik Andersson, Adde Malmberg, Peter Wahlbeck och Elina Du Rietz. Det ska bli superkul. Mickes stora favorit för tillfället är Peter Wahlbeck men flera av de medverkande är riktiga höjdare.



/veronica ♥


lunchlådor

Nu mår jag äntligen bättre i magen, lite småknip bara men inget man inte kan leva med.
Däremot tror jag att någon driver med mig. Nu rinner näsan och jag hostar som en gammal gubbe. Men i morgon väntar jobb, kan inte vara hemma något mer nu. Behöver dessutom lite socialt utbyte och se något annat än vår lägenhet. Nu har jag precis tagit mig en härlig dusch och innan dess blev det fyra lunchlådor fixade. Korv med stroganof blir det resten av veckan.



/veronica ♥

hemma igen

Förra veckan var jag hemma från jobbet för min ömma rygg. Nu är det dags igen. Men denna gången pga lite illamående och otaliga toalettbesök. Jag har sedan jag vaknade första gången ca klockan 5 spenderat säkert 2 timmar på toaletten. Inte så kul alls. Jag vill verkligen vara på jobbet och detta suger. Men det är väl bara att lida ut :/



/veronica ♥

sugen

Jag är så galet sugen på en liten kissekatt just nu (kanske tom två). Världens sötaste små djur =) Villkorslös kärlek, massa mys i soffan, lek och värme.
Men det är ett stort beslut som ska tänkas igenom. Jag tänker massa!



Kan man motstå dessa sötingar?

/veronica ♥

pandora

Kikade igebom mina smycken för inte så längesen och kom på mitt pandora armband som har några år på nacken. Så här ser mitt armband ut just nu.


Från vänster: sköldpadda, mellanled, hjärta, småhjärtan, klämstopp, orm, mellanled, twister, mellanled, cola-burk, klämstopp, spöke, mellanled, vattuman, nyckelpiga

Det finns ju dock fortfarande plats för fler och här är några jag skulle vilja ha.


Hängande flipflop med sten - 280:-


Hjärtformat lås med nyckel - 500:-


Vita pärlemorhjärtan - 365:-


Jordgubbe - 200:-


Bokstaven M för min älskling - 650:-

Dessutom hade jag gärna haft ett armband med fina glasberlocker i olika färger.


Dessa kostar 240 kr/st.

/veronica ♥


cold storage

Idag har vi kikat på en film som heter Cold Storage. Filmen inleds med ett bråk mellan Melissa och Daric. Melissa ger sig av på väg mot en filminspelning och råkar på vägen ut för en brutal bilolycka. Den enda som ser olyckan är Clive, han är en ensam lite efterbliven man. Han går fram till henne och ser kvinnan i sina drömmar sakta dö. Han tar med henne hem och är fast besluten om att leva sitt liv med henne. Melissas syster Cathy och pojkvän Daric ger sig sedan av i jakten på Melissa då ingen hört eller sett henne på två dagar.



Den här filmen var inget särskilt att ha. Visst, lite småläskig emellanåt men mestadels lite långtråkig. Skriv inte upp denna på listan över filmer att se.

Nu ska jag snart ställa mig i köket och laga mat. Micke är iväg och ska hämta tvättmaskin.

/veronica ♥


ny frutti

Nu har jag testat den nya risifruttin som jag köpte till frukosten i morse. Den har en smak av jordgubb och smultron och var helt ok. Lite lite för sur var sylten så jag kommer fortsätta köra på favoriten jordgubb.



Dessutom körde vi en omgång Labyrinth, sällskapspel är helt klart underskattat. Tyvärr så vann dock Micke =(



/veronica ♥

kylig picnic

Nu har vi kommit hem efter frukost i det gröna. Det var fint och solen lös härligt men lite småkyligt var det allt. Vinden är inte riktigt varm ännu och vi var nog optimistiska som inte hade mer kläder på oss. Men det känns skönt att ha varit uppe och tom ute någorlunda i tid idag.


På vårt picnic-bord fanns det färskt bröd, jos, kaffe, baguettsallader (tonfisk samt kyckling & curry) och en risifrutti som dock inte är testad ännu. Ny härlig sommarsmak som är på tillfälligt besök.


Massor av vitsippor så långt ögat kunde nå. Överallt fanns det vitsippor!

Idag står på agendan att veckohandla för nästa vecka, istället för att handla dag för dag. Dessutom ska vi se om vi kanske kan få hem en tvättmaskin idag =) För övrigt blir det en lugn söndag som troligtvis kommer spenderas i soffan!

/veronica ♥

solig dag

Igår låg jag helt plakat efter en oplanerad festkväll. Fredagen blev kul och spontant men det fick sina konsekvenser. Jag låg jag helt slut på soffan, Micke fick åka och handla mat och passa upp på "sjuklingen".
Idag är det klarblå himmel och vi ska ut och äta frukost. Det blir till att handla något gott färskt bröd, någon baguettröra och ta med oss en termos med kaffe. Sedan ut till kullen och se om vi kan hitta något mysigt ställe att äta på. Hoppas det är lika skönt ute som det ser ut att vara.

/veronica ♥


cubus

Jag kan inte erinra mig att jag direkt varit inne på Cubus. Jag tror jag satte min fot där när butiken var ny för ca 5-6 år sedan. Jag hittade inget då och har efter det inte känns mig lockad till affären. Jag har hört folk nämna att dom har billiga och fina kläder och när jag kikade in på hemsidan idag så blev jag riktigt inspirerad. Jag fastnade för några plagg och måste nog allt dit för ett besök snart.


Vitt linne med fin spets - 129:-


Skinnjacka med muddar - 499:-


Jeansleggins med snygga detaljer - 299:-


Jättefin klänning med lite marint tema - 199:-


Baggyjeans i precis den modellen jag letat efter - 499:-

/veronica ♥